2022 yılında 2022 liraya en ucuz bilgisayarı toplama

Bütçe
2000-3000
Donanım parçaları bazı fabrikasyon sorunlar yüzünden dünya'da fiyat olarak almış başını gidiyor. Ee bir de buna ülkemizdeki döviz ve enflasyon sorunları da eklenince ne yazık ki ülkemizde düşük-orta gelirli bireyler için bilgisayar almak, toplamak neredeyse imkansız bir hal alıyor. Ben de bunu düşünürek toplayabileceğim en ucuz bilgisayarı topladım. Başlamadan önce bilelim ki bu bilgisayar a+ ya da a kalitede ki oyunları oynamak yerine "ben Netflix'imi izleyeyim, internetten işimi göreyim arada da arkadaşlarla LoL, Valorant tarzı oyunlar oynarım" diyen kişiler ya da küçük yaşta heves edipte bir takım maddi sıkıntılar yüzünden bir türlü bilgisayar alamayan arkadaşlarımız için o yüzden fazla bir performans ve beklenti içinde olmamak lazım ama günümüz ev kullanıcısını rahatlıkla götürebilecek bir bilgisayar.
İlk parçamız A320M anakart, Çiçeksepetinde şu anda 296 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Ürüne burdan ulaşabilirsiniz.
İkinci parçamız bulabildiğim en ucuz 8 GB DDR4 RAM'ler olan Netac Basic DDR43200 model RAM'ler şu anda Amazon TR üzerinde 443 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Ürüne burdan ulaşabilirsiniz.
Üçüncü parçamız AMD Athlon3000G işlemcimiz İncehesap üzerinde 960 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Vega3 grafik birimine sahip olan işlemcimiz aynı zamanda ekran kartımız görevini de alacak. Ürüne burdan ulaşabilirsiniz.
Dördüncü parçamız Western Digital WD Green 250GB HDD Trendyol üzerinde 70 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Evet, ne yazık ki bu sistem HDD kullanmak zorundayız ama bütçesi olan kişiler sistemi SSD ile bir üst mertebeye taşıyabilir. Ürüne burdan ulaşabilirsiniz.
Beşinci parçamız FSP 350W PSU EPttAVM'de 187 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Fiyat olarak PSU'muz güven vermese de kendim uzun bir süre aynı PSU'yu kullandım hiç patlama gibi bir durumla karşılaşmadım :). Ayrıca FSP, PSU konusunda güven veren markalardan biridir. Bütçemiz minimum olduğu için bunu koymak zorundaydım bütçesi olan arkadaşlar bu parçayı da yükseltebilir. Ürüne burdan ulaşabilirsiniz.
Bu haliyle sistemimiz 1960TL oluyor. Ben bu sistemi kursam uzay sistem olarak kasasız bir şekilde kurardım ama çoğu ev kullanıcısı uzay sistem tarafında olmayacaktır. O yüzden sizin için bu sisteme altıncı parça olarak bir kasada ekledim. Kasamız Canar 951rd ATX modeli Hepsiburada üzerinde 224 TL fiyat etiketiyle satılıyor. Ürüne burdan ulaşabilirsiniz. Ve sistemimiz bu haliyle 296+443+964+70+187+224 = 2184 TL oluyor. Gönül ister ki bu fiyat bandına i7'ler hatta i9'lar koyalım ama içinde bulunduğumuz bu durumda bu kadar oluyor. Topladığım sisteme yakın bir bilgisayarla yapılmış oyun testlerini burdan görebilirsiniz.
Forumda ilk defa makale yazdım hatalarım olabilir şimdiden kusuruma bakmayın. Herkese iyi Sosyal'ler.
 
Bu fiyata bu performans gerçekten mükemmel ötesi çeşke bilgisayar markaları da sizin gibi F/P ürünleri üretse. Gerçekten anlamıyorum bu kadar büyük ve zengin firmalar nasıl bu kadar kötü bilgisayarlar yapıyor insanın aklı almıyor. Örnek vereyim Lenovo, adamlar 9000 TL'lik bilgisayara i3 10. nesil işlemci + onboard koymuş ya senin bu bilgisayarların donanımlarını tasarlayan adamların nasıl bu kadar manyak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı