2022 yılında Cloud 2 alınır mı?

Bütçe
1200
Paralı değil. Razer'ın bazı 3.5 mm jacklı modellerinin içinde serial çıkıyor. Razer'ın marka fark etmeksizin her 3.5 mm jacklı kulaklıkla çalışan paralı Razer Surround için serialı kutunun içine koyuyorlar.
Razer'ın USB'li kulaklığında bu durum yok. Direkt Razer Synapse tanıyor kulaklığı.

Kuzenime Razer kulaklık aldık. İçinden serial çıktı fakat EQ ayarını yapacağımız kısmı göremedik. Ayrıca az önce yeni konu açtım paralı mı diye, bir kişi evet paralı diye yazdı.
 
Kuzenime Razer kulaklık aldık. İçinden serial çıktı fakat EQ ayarını yapacağımız kısmı göremedik. Ayrıca az önce yeni konu açtım paralı mı diye, bir kişi evet paralı diye yazdı.

Ben yazdım çünkü Support listesinde adını göremedim. Zaten öyle olmasa bile uygulamayı yükleyince sizi otomatikman sokması lazım.

Neyse konuya gelirsek blackshark modeli öneririm hem THX desteği var hem de kalite anlamında Cloud 2'nin önünde. Blacksharktan memnun kalmayanlar EQ ayarlarını beceremeyen kişilerdir çünkü düzgün bir ayar çekilirse piyasadaki en iyi kablolu oyuncu kulaklıklarından birisi oluyor.
 
2021 Kasım'da Cloud 2 aldım ve memnunum diyebilirim. İçerisinden çıkan kumaş pad'ler ile şu sıralar Antalya'da havaların sıcak gitmesine rağmen terlemeden kullanabiliyorum ve konforlu da bir ürün.

Ses kalitesi hakkında yorum yapmam gerekirse ses yüksekliği iyi seviyede. Tiz sesler kristal berraklığında fakat bass beklentiniz çok yüksek olmasın. Film - dizi, müzik ve oyun kullanımlarının üçünün de altından kalkar diye düşünüyorum. Özellikle Windows üzerinden Equalizer Apo ile ayar yapınca istediğiniz sonuca ulaşabiliyorsunuz.

7.1 için ise kullanışlı bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim, özellikle CS GO ve Valorant gibi oyunlarda stereo kullanmak daha doğru sonuç verirken tek kişilik oyunlarda kullanılabilir diye düşünüyorum. Bir artısı usb ile bağlantı yapmak büyük rahatlık, ses kartını masanın kenarına sabitledim ve kablo oraya buraya dolaşmadan kolayca kullanabiliyorum.

Ben 600 lira seviyesindeyken almıştım, şuanki fiyatını bilmiyorum fakat arada çok uçurum yoksa tercih edilebilir diye düşünüyorum.
 
2021 Kasım'da Cloud 2 aldım ve memnunum diyebilirim. İçerisinden çıkan kumaş Pad'ler ile şu sıralar Antalya'da havaların sıcak gitmesine rağmen terlemeden kullanabiliyorum ve konforlu da bir ürün.

Ses kalitesi hakkında yorum yapmam gerekirse ses yüksekliği iyi seviyede. Tiz sesler kristal berraklığında fakat bass beklentiniz çok yüksek olmasın. Film - dizi, müzik ve oyun kullanımlarının üçünün de altından kalkar diye düşünüyorum. Özellikle Windows üzerinden equalizer apo ile ayar yapınca istediğiniz sonuca ulaşabiliyorsunuz.

7.1 için ise kullanışlı bir şey olduğunu söyleyemeyeceğim, özellikle CS:GO ve Valorant gibi oyunlarda stereo kullanmak daha doğru sonuç verirken tek kişilik oyunlarda kullanılabilir diye düşünüyorum. Bir artısı USB ile bağlantı yapmak büyük rahatlık, ses kartını masanın kenarına sabitledim ve kablo oraya buraya dolaşmadan kolayca kullanabiliyorum.

Ben 600 lira seviyesindeyken almıştım, şu anki fiyatını bilmiyorum fakat arada çok uçurum yoksa tercih edilebilir diye düşünüyorum.

Şu anda 900TL gibi bir fiyatı var 2 gün öncesine kadar 1200TLYDi ama şu anda aklımda Razer Black shark V2 var hem diğer ekipmanlarımda Razer bu şekilde bir set yapmış olacağım.
 
2015 yılında ilk üretilen parti Cloud 2 kulaklıktan satın almıştım ve beni 2019 yılının Haziran ayına kadar sıkıntısız olarak götürdü sonrasında bozuldu. Cloud 2 nin ses netliğini ve rahatlığını sevdiğim için 2019 yılında Cloud Alpha satın aldım ve Cloud 2 nin ses kartıyla birlikte kullanmaya başladım.

Yaklaşık 1.5 sene sonra 2021 yılının başlarında Alpha kulaklığımın sol tarafından ses gelmemesi sonucu garantiye yollanıp yenisiyle değişimi yapıldı. O tarihten bu haftaya kadar sorunsuz hiç bir zaman düşürmeden ve sürekli silip temizleyerek ve %50 ses seviyesinde kullandığım kulaklık yine sol tarafından ses vermemeye başladı. Garanti tarihi bittiği için garantiye yollayamadım. Teknik bilgim olduğu için içini açıp kontrol etmek istedim kopuk kablo varsa geri lehimleyecektim. Multimetre ile yaptığım test sonucunda hoparlörün öldüğünü gördüm. Bir kaç araştırma yaptığımda bir çok kişinin Alpha modelinde bir anda sol taraftan ses gitmesiyle ilgili sıkıntılar yaşadığını gözlemledim. Kanaatimce kronik bir sorun var.

Sonrasında bir üst modele geçmek amacıyla Alpha S i satın aldım. Geldiğinde hemen denedim fakat ses şiddetinin baya az olduğunu gördüm. Kulaklığı kendi içerisinden çıkan ses kartıyla bağladığımda ses şiddeti baya bir azdı. Sonrasında Cloud 2 nin ses kartına taktığımda ses şiddetinin yükseldiğini gözlemledim. Cloud 2 nin ses kartıyla %45-50 ses oranında kullandığım kulaklık Alpha S in kendi ses kartında anca %100 e alınca o şiddeti veriyordu yani %55lik bir kayıp söz konusu. Bu durumdan müzdarip kişilerin olup olmadığını anlamak amacıyla internette gezindim ve herkesin sesin az olduğu ve Cloud 2 nin ses kartından daha fazla ses geldiği yönünde konular açtığını gördüm. Reddit platformunda bir kullanıcının aynı şekilde atmış oldu postu okudum ve altında Hyperx yetkilisinin yorumu şu şekildeydi ''Cloud 2 nin ses kartı eski bir model olduğundan ve o tarihte bazı standart kuralları olmadığından o şekilde üretim yapıldı, fakat Alpha S modelinin ses kartı yeni olduğundan bazı duyma standartları olduğundan onun üzerine çıkamıyoruz'' gibisinden yorumu gördüğüm gibi iade ettim. Alpha S malzeme kalitesi olarak Cloud 2 den daha üst düzeyde fakat kendi ses kartıyla birlikte kullanacaksanız çok az ses şiddeti sunmakta. Kendi ses kartını kullanamayacaksam neden daha fazla para ödeyeyim ki deyip geri iade ettim.

Sonrasında Logitech G PRO X Kulaklık aldım. Bu kulaklığı da geldiğinde hemen denedim ve ses seviyesinin Cloud 2 ye göre yine daha az olduğunu gördüm. Tekrardan araştırmak için internete girdim yine birçok kişinin sesiniz az olduğu yönünde konular ve şikayetler gördüm. Bir konuda ekolayzer ayarı ile sesin Cloud 2 seviyesine yakın hale getirilebileceğini yazmıştı. G HUB da ayarı Sound 3.0 yazıp ve en çok indirilen olarak aratırsanız bulabilirsiniz. Fakat bu ayarla birlikte ses seviyesi yine Cloud 2 ye yetişemiyordu ama Alpha S e nazaran iyiydi. (Ses seviyesi Cloud 2 %65 ise G PRO X %100). Malzeme kalitesi olarak G PRO X Hem Cloud 2 hemde Alpha S den çok çok daha üst seviyede ve netlik olarak ses daha temiz ama sesin az gelmesinden dolayı bunuda iade edip Cloud 2 aldım.
Eklemeyi unutmuşum ve diğer gönderim düzenlenmiyor.
Logitech G PRO X de katlanılamayacak düzeyde dip ses mevcut. Sesler az geldiği için ses seviyesini hem kablodaki tekerlekten hem de Windows üzerinden yükseltmek zorunda kalıyoruz, bu seferde artık acı veren bir dip ses oluşuyor. Bunun önüne geçmek için kablo tekerleğini %60-70 seviyesine çekip Windows üzerinden seviyeyi %72 ye getirmek gerekiyor. Bu seferde sesler duyulmuyor. Yani nerden tutsanız elinizde kalıyor.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
2015 yılında ilk üretilen parti Cloud 2 kulaklıktan satın almıştım ve beni 2019 yılının haziran ayına kadar sıkıntısız olarak götürdü sonrasında bozuldu. Cloud 2'nin ses netliğini ve rahatlığını sevdiğim için 2019 yılında Cloud Alpha satın aldım ve Cloud 2'nin ses kartıyla birlikte kullanmaya başladım.

Yaklaşık 1.5 sene sonra 2021 yılının başlarında Alpha kulaklığımın sol tarafından ses gelmemesi sonucu garantiye yollanıp yenisiyle değişimi yapıldı. O tarihten bu haftaya kadar sorunsuz hiçbir zaman düşürmeden ve sürekli silip temizleyerek ve %50 ses seviyesinde kullandığım kulaklık yine sol tarafından ses vermemeye başladı. Garanti tarihi bittiği için garantiye yollayamadım. Teknik bilgim olduğu için içini açıp kontrol etmek istedim kopuk kablo varsa geri lehimleyecektim. Multimetre ile yaptığım test sonucunda hoparlörün öldüğünü gördüm. Birkaç araştırma yaptığımda birçok kişinin Alpha modelinde bir anda sol taraftan ses gitmesiyle ilgili sıkıntılar yaşadığını gözlemledim. Kanaatimce kronik bir sorun var.

Sonrasında bir üst modele geçmek amacıyla Alpha S'i satın aldım. Geldiğinde hemen denedim fakat ses şiddetinin bayağı az olduğunu gördüm. Kulaklığı kendi içerisinden çıkan ses kartıyla bağladığımda ses şiddeti bayağı bir azdı. Sonrasında Cloud 2'nin ses kartına taktığımda ses şiddetinin yükseldiğini gözlemledim. Cloud 2'nin ses kartıyla %45-50 ses oranında kullandığım kulaklık Alpha S'in kendi ses kartında anca %100'e alınca o şiddeti veriyordu yani %55'lik bir kayıp söz konusu. Bu durumdan müzdarip kişilerin olup olmadığını anlamak amacıyla internette gezindim ve herkesin sesin az olduğu ve Cloud 2'nin ses kartından daha fazla ses geldiği yönünde konular açtığını gördüm. Reddit platformunda bir kullanıcının aynı şekilde atmış oldu postu okudum ve altında HyperX yetkilisinin yorumu şu şekildeydi "Cloud 2'nin ses kartı eski bir model olduğundan ve o tarihte bazı standart kuralları olmadığından o şekilde üretim yapıldı, fakat Alpha S modelinin ses kartı yeni olduğundan bazı duyma standartları olduğundan onun üzerine çıkamıyoruz" gibisinden yorumu gördüğüm gibi iade ettim. Alpha S malzeme kalitesi olarak Cloud 2'den daha üst düzeyde fakat kendi ses kartıyla birlikte kullanacaksanız çok az ses şiddeti sunmakta. Kendi ses kartını kullanamayacaksam neden daha fazla para ödeyeyim ki deyip iade ettim.

Sonrasında Logitech G PRO X kulaklık aldım. Bu kulaklığı da geldiğinde hemen denedim ve ses seviyesinin Cloud 2'ye göre yine daha az olduğunu gördüm. Tekrardan araştırmak için internete girdim yine birçok kişinin sesiniz az olduğu yönünde konular ve şikayetler gördüm. Bir konuda ekolayzer ayarı ile sesin Cloud 2 seviyesine yakın hale getirilebileceğini yazmıştı. G HUB da ayarı sound 3.0 yazıp ve en çok indirilen olarak aratırsanız bulabilirsiniz. Fakat bu ayarla birlikte ses seviyesi yine Cloud 2'ye yetişemiyordu ama Alpha S'e nazaran iyiydi. (ses seviyesi Cloud 2 %65 ise G PRO X %100). Malzeme kalitesi olarak G PRO X hem Cloud 2 hem de Alpha S'den çok çok daha üst seviyede ve netlik olarak ses daha temiz ama sesin az gelmesinden dolayı bunu da iade edip Cloud 2 aldım.
Eklemeyi unutmuşum ve diğer gönderim düzenlenmiyor.
Logitech G PRO X de katlanılamayacak düzeyde dip ses mevcut. Sesler az geldiği için ses seviyesini hem kablodaki tekerlekten hem de Windows üzerinden yükseltmek zorunda kalıyoruz, bu sefer de artık acı veren bir dip ses oluşuyor. Bunun önüne geçmek için kablo tekerleğini %60-70 seviyesine çekip Windows üzerinden seviyeyi %72'ye getirmek gerekiyor. Bu sefer de sesler duyulmuyor. Yani nereden tutsanız elinizde kalıyor.

Öneriniz nedir?
 
Öneriniz nedir?
Bir kaç arkadaş Blackshark V2 önermiş kullanmadım bilmiyorum. Fakat bu bir haftalık kulaklık arayış sürecimde o modele de göz gezdirdim açıkçası yandaki teller bende pek bir güven oluşturmadı ve galiba tellerde kademe ayarını gösteren bir kısım yok bu yüzden tekrardan Cloud 2 satın aldım.

Cloud Alpha yı önermiyorum söylediğim gibi aşırı titizimdir ve %50 ses seviyesinde kullanmama rağmen hep sol hoparlör gitti bir çok kişi bu sorundan müzdarip. Harici güçlü bir ses kartınız yoksa Alpha S ide kendi kartıyla kullanmanızı önermem dediğim gibi ses seviyesi gerçekten düşük Cloud 2 ses kartının %50. seviyesi Alpha S ses kartının %100. seviyesine eşit.

G PRO X e gelecek olursak ses seviyesi bu kulaklıkta yine düşük ama Alpha S e göre bir tık fazla. EQ ayarı da kurtarmıyor yine Cloud 2 ye yetişemiyor. Fakat malzeme kalitesi ve ses netliği olarak daha iyi. Yine fakat diyeceğim G PRO X de inanılmaz dip ses sorunu mevcut üstte belirttiğim gibi gerçekten acı veriyor çok fazla.

Sorunuza geri dönecek olursak bende sizinle aynı Blackshark V2 ve Cloud 2 ikileminde kaldım ve tercihimi Cloud 2 den yana kullandım. Şuan sorunsuz ve sıkıntısız şekilde kullanıyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı