2022'de hâlâ HDD alınır mı?

Egeqan

Centipat
Katılım
16 Haziran 2022
Mesajlar
4
Başlıkta yazdığı gibi bir HDD almayı düşünüyorum 500 GB. SSD alacaktım lakin fiyatlar çok pahalı günümüzde çoğu oyun artık neredeyse 100 GB yer kaplıyor HDD'ler ucuz diye tercih ettim sizden istediğim 500 GB oyun için en iyi HDD'yi önermeniz Western Digital iyi diye duydum Black mi Blue mu Gold mu hangisini seçmem lazım bilmiyorum okuma hızı da çok önemli yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yanına SSD de alman gerekir üstteki arkadaşın dediği gibi. FPS gerektirmeyen oyunları HDD'ye atarsın. Büyük oyunları SSD'ye atarsın.
 
Hocam HDD hızlar neredeyse aynıdır millet boşuna SSD almiyor siz en iyisi gaming gecesinden ya da 2. el 240 GB SSD alın Windows'u SSD kurun oyunlarınızı HDD oynarsınız hiçbir sıkıntınızda olmaz.
 

Toshiba P300 güzeldir ama en kötü bir 120GB veya 240GB SSD olsun Windows, Valorant tarzı oyunlar için.
 

500 GB HDD almanızı önermorrum. Çünkü 500 GB HDD üretimleri durduruldu. Şu anda internetten sıfır 500 GB HDD bulmanız çok zor. Çoğu yenilenmiş oluyor ki önermiyorum. Ama SSD'nizin yanında ekstra depolama olarak 1TB'lık HDD kullanabilirsiniz. Windows'u HDD'ye asla kurmamalısınız.
 
Bilgisayar alacağım bazı modellerde 500 GB veya 250 GB SSD'nin yanında 1TB veya 2 TB hdd veriyorlar ama atılan veri yazmak uzun sürüyor hemde fiyatı artırıyor onun yerine 1TB SSD almak 3TB HDD almaktan daha iyidir hem hız hemde fiyat bakımından.
 
Az önce HDD'nin montajını yağptım şimdi testlerini yapıyorum. 500GB M.2 SSD var bende ona Windows'u kurdum ama şimdi 2TB SSD almaya kalksam 2000 TL'den fazla vereceğim o yüzden 800TL'ye WD'nin HDD'sini aldım daha ekonomik ve 7200 RPM olduğu için öyle aman aman çok yavaş bir disk de değil benim tavsiyem kesinlikle SSD olmalı ama yanına alacaksan HDD al derim. Ha bende para bol dersen yapıştır SSD'yi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…