2023 1.0 TCe icon Clio vs 2020 1.4 mpi I20 Elite

706354

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce hangisi? Bir de I20 LPG'ye uyumlu diye biliyordum. Clio'da uyumlu mu, bir sorun çıkarır mı? Yakıtları nasıldır, teşekkürler.

Arkadaşlar sizce hangisi? Bir de I20 LPG'ye uyumlu diye biliyordum. Clio'da uyumlu mu, bir sorun çıkarır mı? Yakıtları nasıldır, teşekkürler.
Clionun lpg uyumu varmı yok mu bilmiyorum ama ikisi arasından tercihim i20 olurdu. Daha konforlu ve motor gücü daha iyi. İ20 şehir içi 8,5 şehir dışı 5,4 yakıyor ortalaması 6,5 falan yakıyor. Clionunda karma benzin tüketimi 5,2 civarlarında. Arada 1 lt oynuyor ama bence performans ve motor gücü anlamında i20 daha iyi tabi tercih size kalmış.

i20 lerde standart olarak sunroof var sanırım büyük bir artı, cliolar daha güzel gözüküyor (bana göre)
Yakıt olarak ikisinin de benzinli otomatik olacağını düşünürsek clio turbo motor olması sebebiyle daha az yakıyor. Clionun 1.0 tce motorunun fabrika çıkış lpgli olan versiyonları da mevcut ama icon paketlerde yok sanırım sonradan takılıyor.

Yılda 15000km+ yol yapmıyorsanız lpg ye hiç gerek yok.

1.0 TSI düşünür müsünüz? Ben 5-6 arası yakıyorum. Normal kullanımla 5-5.2, 120 civarlarında 5.5, biraz daha zorlayınca 6. Maksimum göreceği 6.5. Bende Ibiza var ve aracın hafif olmasıyla beraber çok güzel gidiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı