Rehber Steam 2023 güncellemesinden sonra tema değiştirme

Datboi420

Hectopat
Katılım
31 Temmuz 2019
Mesajlar
26
Merhaba​

Bilenleriniz vardır, yıllar önce Steam Metrolarımız vardı ancak Steam'ın kendi UI güncellemesinden sonra tema desteğini kestiğinden hepsi yandı kül oldu. Ancak bir süre önce GitHub'da Shadow adlı kullanıcının yapmış olduğu Millennium adlı open-source bir CSS editör sistemi entegre eden bir program sayesinde artık tema kullanmak tekrar mümkün oldu. Eskiden bu temaları kullandığımdan sizinle paylaşmak istedim.


Milennium sayfasından temalara bakabilirsiniz.

KURULUM VE KULLANIŞ​

Millennium sitesinden uygulamayı indiriyoruz.​

firefox_wPQm8GNXSQ.png
Installer ilk açıldığında Windows 3. party bir uygulama olduğu için emin olup olmadığınızı sorabilir, izin verin ve installerı açtıktan sonra sıradan bir next next finish yapın (Steam'ın kapalı olduğundan emin olun)

Millennium_86vohtEh1Z.png
Steam'ı açtığınızda Millennium'un entegre olduğuyla ilgili bir mesaj göreceksiniz, bu mesajı kapayın ve sol üst kısımdan ayarları açın, ardından "Arayüz" sekmesine gelin ve "Open Millennium" butonuna basın.

H2i0rdNjUh.png
Çıkan pencerede "Community" sekmesine basın.

steam_eEUy7r3mZA.png
Açılan Steam sayfasında "Fluenty" harici istediğiniz temaya basın.​

steamwebhelper_o8X8ZNRtLo.png
"Drop on Millennium" yazan kutucuğa basılı tutup önceden açılmış olan Millennium penceresine sürükleyip bırakıyoruz.​
4loQyGlJyy.png
Millennium yükleme işlemini tamamladıktan sonra temaya basıyoruz ve işlem tamamlanmış oluyor.​
steam_NNLkHJKb7k.png
steamwebhelper_RMQuaB22qs.jpg

Akla gelebilecek sorular​



  • Hesabımı çalarlar mı?

Steam'ın kendi gizlilik politikalarına uyduklarını ve sizin haberiniz olmadan asla kullanıcı bilgilerini kaydetmediklerini söylüyorlar. Bunun yanı sıra tüm proje GitHub'da mevcut, yani biri bu kodlara bakarak bilgilerin alındığı bir sistem var mı bakabilir ve tabii ki cevap hayır, yok.

  • Ban yer miyim?

Hayır. Her hangi bir Steam politikasını ihlal etmediği için ban yeme riskiniz yok. En azından şuan ki Steam sözleşmesine göre.

  • Neden Fluenty teması hariç birini seçmemi söyledin?

Fluent teması Millennium'u geliştiren kişi tarafından yapılan bir tema ve 5$a kendisinin Patreon'undan alabiliyorsunuz. Bir nebze Millennium'a para istemediği için bu temadan destek almaya çalışıyor diyebiliriz.
 
Steam gizlilik politikasına bu gün uyarlar, yarın uymayacaklarının garantisi yok. 3. parti yazılımlara şu zamanda güven olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı