2023 seçimlerine dair

Yurtdışındakiler de "on binlerce vasıfsız veya vasat ülkemize dolsun" diye bekliyordu. 1000 kişiden şanslıysa 1 tanesi gidecek, hepsi kendisi o olacak zannediyor.

Eki Görüntüle 1436074
Neden insanların güvenini, onurunu kırıyorsunuz? Belki gidecek. 5 sene okudu ve gercekten herhangi bir ülkeye lazım? Yani anlamıyorum cidden. Bir insanın onurunu kırmak bu kadar mı kolay? Buraya tartışmak için gelip, insanların güvenini kırıyorsunuz ve çekip gidiyorsunuz.
 
Arkadaşlar son kez yazıyorum. Ne trol, ne iktidar yandaşı olarak iktidara çalışan, ne de yaşı ile ya da başka bir şey ile algı yapmaya çalışan biriyim. Sadece muhalifim. Öyle ergence inanın diye yemin edecek ya da süslü laf söyleyecek hiç değilim. Sadece içimden gelenleri olduğu gibi yazdım, hepsi bu. İnanıp inanmamak sizin elinizde. Herkesin aklı fikri var. Diyeceklerim bu kadar. Siyasi tercihleriniz ne olursa olsun, başta da dedim, eleştiriler elbet gelecektir, saygım var.

Ve bu arada, bu konuyu onaylayan moderatör arkadaşa teşekkürü borç bilirim. Dediğim gibi amacım kimseyi siyasi olarak bir yere çekmek değil. Ki zaten bu forum, sosyal medya ve genel olarak genç kuşak çoğunlukla iktidar karşıtı... Ben burada iktidar güzellemesi yapmadım, asla yapmam, yapsam da bunu yemeyecek zehir gibi, benden zeki kişiler var...

Diyeceklerim bu kadar, kalın sağlıcakla.
 
Merkel gibi yöneten olsa kalsın 20 yıl hiç lafım yok ama bizim insanımız elinde güç olunca bir şekilde bozuyor kendini. Keşke herkes bunun farkında olsa ve her seçimde baştaki kişi/partiyi değiştirebilsek. Kimse yapılanamasa, her gelen bir dönem daha kalabilmek için elinden gelenin en iyisini yapsa.
 
Neden insanların güvenini, onurunu kırıyorsunuz? Belki gidecek. 5 sene okudu ve gercekten herhengi bir ülkeye lazım? Yani anlamıyorum cidden. Bir insanın onurunu kırmak bu kadar mı kolay? Buraya tartışmak için gelip, insanların güvenini kırıyorsunuz ve çekip gidiyorsunuz.

Hayal aleminde yaşamanın gereği yok, alternatifin olmazsa sap gibi kalırsın. Gidebiliyorsan git ne ala ama saysan milyonlarcası aynı lafı söylüyor hepsi mi gidecek? 10.000 tanesi gidebilirse öpüp başına koysun. Aynı kafada sayısız 14-17 yaşındaki çocuk var "zaten yurtdışına gideceğim" diye Türkiye'de kalabilme ihtimalini (ki %90 ihtimalle kalacaklar) ele almadan, buna göre de plan yapmadan adım atmazlarsa sonra çok üzülürler.

Kendine güveni, hedefi olanın cesareti benim lafımla kırılacaksa o zaten en başından olmamıştır.
 
Benim yaşım 24 ve muhalif biriyim, ama bunca yıldır inatla Erdoğan'ı seçen bu halka inat ben de gidip bu sefer Erdoğan'a oy vereceğim. Çünkü bu millete müstahak! Parti olarak ise muhalefete, yüksek ihtimal CHP'ye, belki de İYİ Parti'ye oy vereceğim... Erdoğan 2019'daki yerel seçimler sonrasında seçilen muhalefet belediye başkanlarına 'topal ördek' demişti ya, kendisi de belki öyle olur... Baktım ülkede her şey daha da kötüye gidiyor, zaten bir şekilde yurt dışına çıkmayı planlıyorum. Erdoğan seviciler yesinler birbirlerini ve daha da beter olsunlar inşallah! Gençlere ve yurt dışında yaşama imkanı olanlara ise kesinlikle bu yöntemi öneriyorum. Bu ülkeden, böyle bir halk/millet varken af edersiniz ama artık bir b*k olmaz!

Bu konu onaylanır mı, yorumlara kapatılır mı bilmiyorum ama sadece içimden gelenleri yazmak istedim. Hak verenler, eleştirenler olacaktır. Başım üstüne, elbet saygım var. Her şey gönlünüzce olsun.

Halkı bilinçlendirmek lazım hocam gitgide daha da iğrenç bir yere gidiyoruz artık yaptıkları midemi bulandırıyor YouTube TikTok Instagram vs. platformlardaki birkaç aptal yüzünden onca çocuk ve gencin beyni yıkanıyor eskilere çok laf ettik ama onlardan 10 kat daha kötü bir nesil geliyor. Eğer birileri el atmassa gerçekten bu ülkeden hiçbir şey olmaz. Arkadaşlar konu sahibini desteklemiyorum sadece fikrimi belirttim.
 
Ekonomi konusunda, takıntılarım var.

Hocam iyi diyorsunda kime basacaksın o zaman Erdoğan'a bassan hali görüyorsun görmemek için kör olmak gerek sanırsam Kılıçlaroğlu çok ayrı kafa ben çıksam daha iyi muhalefet yaparım diğerlerini saymıyorum zaten ee ne kaldı zafer kaldı artık sizin için kötünün iyisi mi olur iyinin kötüsü mü olur onu bilemem lakin seçmenler arasında oy verilebilecek tek kişi Ümit ÖZDAĞ olarak görüyorum.
 
Hocam iyi diyorsunda kime basacaksın o zaman Erdoğan'a bassan hali görüyorsun görmemek için kör olmak gerek sanırsam Kılıçlaroğlu çok ayrı kafa ben çıksam daha iyi muhalefet yaparım diğerlerini saymıyorum zaten ee ne kaldı zafer kaldı artık sizin için kötünün iyisi mi olur iyinin kötüsü mü olur onu bilemem lakin seçmenler arasında oy verilebilecek tek kişi Ümit ÖZDAĞ olarak görüyorum.
Deva partisine sıcak bakıyorum. Ama hâlen emin değilim.
 

Geri
Yukarı