2023 Steam ödüllerinde Starfield en yenilikçi oynanış ödülünü aldı

Osman Nuri23

Kilopat
Makaleler
2
Steam oyun ödülleri açıklandı. Bazı kategorilerde hepimiz eminken bence bazı kategorilerde alakasız hak etmeyen oyunlar ödül almış.

RDR 2 aşk ile devam ettirilen ödülü alması aşırı saçma çünkü oyuna güncelleme ve yeni bir içerik eklenmiyor Rockstar tamamen salmış hatta RDR 2'ye adamakıllı içerik güncellemesi de uzun zamandır gelmiyor. RDR 2 çoğumuza göre dünyanın en iyi oyunu olabilir ancak bu kategorinin onunla alakası yok. Ödülün açıklaması da şöyle:

Bu oyun çıkalı çok oldu. Geliştirici ekibin, yaratıcı fikirlerini hayata geçirdikleri göz bebeklerini duyurduğu ilk günün üzerinden uzun zaman geçti ama geliştiriciler, tıpkı iyi birer anne ve baba gibi eserlerini desteklemeye ve büyütmeye devam etti. Bu oyun, geçen tüm yıllara inat, bugün bile yeni içerik almaya devam ediyor.

Yeni içerik ya da oyuna güncelleme geliyor mu hayır. RDR 2'nin bu ödülü alması saçma tamamen oyuncuların RDR 2 dünyanın en iyi oyunu gazıyla oy verip kategorinin içine bakmadığı bir ödül olmuş.

En yenilikçi oynanış ödülü Starfield'e gitmiş. Buna harbi çok güldüm. 2011 Skyrim oyuna ufak tefek cilalarla uzay versiyonu yapmışlar oyunda gezegene seyahat etme ya da Skyrim'in üstüne koyduğu çok bir şey de yok sadece tema değişmiş. Çağın gerisinde kalmış oyun en yenilikçi oynanış ödülünü nasıl alabiliyor cidden? Kesinlikle Starfield bu ödüllü zerre hak etmiyor. Hadi RDR 2 çok üst kalite oyunda Starfield'a bu ödülün gitmesi cidden komik. Remnant 2'ye veya Contraband Police'e gitmesini isterdim çünkü bu oyunlar cidden kendi tarzında oyunlara ciddi yenilikler getirdi ve sevildi. Starfield'ın hali ortada Steam'de bile çoğunlukla olumsuz olup bir DLSS'i bile getirememiş olan oyun en yenilikçi oynanış ödülünü almış. 😀

Diğer kategorilerde kazananların hak ettiğini düşünüyorum tabii farklı oyunlarda alabilirdi ama bu 2 ödül kesinlikle hak etmeyen oyunlara gitmiş. Sizler neler düşünüyorsunuz?

Komple saçma oyunlara gitmişler ya, balduru falan anlarım ama; Starfield, RDR2, Hogwarts Legacy. 3 üde birbirinden alakasız bu ödüller için.

Her ipini koparan istediği oyuna ödül verebiliyor dikkate alınacak bir yer değil.
RDR 2 insanlar kategoriye bakmadan " EN İYİ OYUN KESİNLİKLE BUNA VERMELİYİM" vermesini anlarım da Starfiled gibi çağın gerisinde kalmış oyun nasıl en yenilikçi oynanış ödülü alabiliyor cidden gülme krizine girdim gece gece. 😀

Atıyorum, 100 ödül varsa 100 ödülüde Baldur's Gate 3 e verip noktayı koymaları gerekirdi. Ne Starfield nede başka oyun bu sene hiçbir ödülü hak etmiyor.

RDR 2 insanlar kategoriye bakmadan " EN İYİ OYUN KESİNLİKLE BUNA VERMELİYİM" vermesini anlarım da Starfiled gibi çağın gerisinde kalmış oyun nasıl en yenilikçi oynanış ödülü alabiliyor cidden gülme krizine girdim gece gece. 😀
Dandik bir çıkartma için sallamışlar işte ben de sallıyorum oyunları bilmediklerim olduğu zaman.

Kullanıcı oylaması olduğu için fazla ciddiye almaya gerek yok, 8 yaşındaki çocuktan tut, oyun kültürü grafik sevmekten ibaret olan tüm insanlar oylayabiliyor. O yüzden analiz etmeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı