Norton'u belki 10 senedir lisanslı şekilde kullandım ve çevremdeki insanlara da önerdim. Kişisel ve iş bilgisayarımda da Norton yüklüdür. Ancak virüslü olduğunu bildiğim bir Flash Disk'i iş bilgisayarıma taktım, üzerindeki kırmızı etiket flash disklerin bulunduğu kutuya yapışmış. Norton yüklü olduğu halde uyarı vermedi. O gün "ne oluyoruz" diye şüpheye düştüm. Araştırmaya başladım ve Kaspersky Premium deneme sürümünü sanal makine de çalıştırdım. Aynı diski taktığımda, diski pasif hale getirdi ve işlemler için seçenekleri önüme getirdi. Seçeneklerde "Yok say" olarak belirtsem bile karantina altında çalıştırdı. Ayrıca VPN özelliği olduğunu da bilmiyordum, VPN uygulaması da gayet stabilize ve hızlı çalışıyor.
VPN Amacı ise, internetten aldığınız her paketi kendi sunucularının virüs veri tabanına ait ön belleğinden işlediği için, kısıtlaması daha kolay oluyor.
Deneme sürümü sonrası Kaspersky'a lisanslı şekilde geçişim oldu.
Hafiflik ve kaynak tüketimi hakkında soruna verebileceğim cevap; her iki yazılım da aynı düzeyde diyebilirim. Kaspersky 2+1 tabanlı çalışmasına rağmen (Norton 1+1) CPU ve RAM gibi kaynaklardaki tüketim miktarı daha kabul edilebilir.
Ek olarak; 6 Şubat 2023 tarihli deprem zamanında Kaspersky firması Türkiye'ye portatif şarj batarya cihazları, battaniye gibi ürünleri gönderdi ve bu bildirim ile daha da Kaspersky taraflısı oldum.