2023 yılında Norton vs Kaspersky

Player34

Yoctopat
Forumda Norton vs Kaspersky konuları var ama 2023 konusu yok. Günümüzde bu 2 antivirüs arasında fark var mıdır?
Kaspersky'nin iyi olduğu zaten bilinen bir şey ama Norton da kalite olarak Kaspersky ile aynıysa belki Norton alabilirim. Norton da virüsleri anında engelliyor mu? Norton da internette güvenli gezinmeyi, virüsleri siteleri engellemeyi, reklamlara tıklanınca veya virüslü linke tıklayınca otomatik indirmeyi engelliyor mu? RAT gibi şeylere karşı güçlü mü? Ayrıca Kaspersky gibi hafif midir bilgisayarlar, tabletler için? Test edilmiş gerçek sonuçlar link var mıdır bakabileceğim bu 2 antivirüs programının?

Mesela BitDefender biraz ağır yazmışlar, biraz sistem istiyor yazmışlar forumda. Bu yüzden bunu direkt eledim istemiyorum.

Nortonu reklam politikaları nedeniyle hiç sevmiyorum.
Bence Windows için Defender dışında bir yazılım gerekmiyor. Elbette temkinli olup güvenilir kaynaklardan indirme yapıp düzenli aralıklarla tarama yapmanız gerekiyor. Kaspersky Virus Removal Tool kullanabilirsiniz mesela tarama için.
Sysinternals Utilities - Sysinternals ekstra kontroller için yeter de artar.

Nortonu reklam politikaları nedeniyle hiç sevmiyorum.
Bence Windows için Defender dışında bir yazılım gerekmiyor. Elbette temkinli olup güvenilir kaynaklardan indirme yapıp düzenli aralıklarla tarama yapmanız gerekiyor. Kaspersky Virus Removal Tool kullanabilirsiniz mesela tarama için.
Sysinternals Utilities - Sysinternals ekstra kontroller için yeter de artar.
Evet fakat sysinternals araçları tüm trojanları bulamıyor. Yani bazı trojanlar Autoruns veya ProcMon'dan da kaçabiliyor.

Norton'u belki 10 senedir lisanslı şekilde kullandım ve çevremdeki insanlara da önerdim. Kişisel ve iş bilgisayarımda da Norton yüklüdür. Ancak virüslü olduğunu bildiğim bir Flash Disk'i iş bilgisayarıma taktım, üzerindeki kırmızı etiket flash disklerin bulunduğu kutuya yapışmış. Norton yüklü olduğu halde uyarı vermedi. O gün "ne oluyoruz" diye şüpheye düştüm. Araştırmaya başladım ve Kaspersky Premium deneme sürümünü sanal makine de çalıştırdım. Aynı diski taktığımda, diski pasif hale getirdi ve işlemler için seçenekleri önüme getirdi. Seçeneklerde "Yok say" olarak belirtsem bile karantina altında çalıştırdı. Ayrıca VPN özelliği olduğunu da bilmiyordum, VPN uygulaması da gayet stabilize ve hızlı çalışıyor.

VPN Amacı ise, internetten aldığınız her paketi kendi sunucularının virüs veri tabanına ait ön belleğinden işlediği için, kısıtlaması daha kolay oluyor.
Deneme sürümü sonrası Kaspersky'a lisanslı şekilde geçişim oldu.

Hafiflik ve kaynak tüketimi hakkında soruna verebileceğim cevap; her iki yazılım da aynı düzeyde diyebilirim. Kaspersky 2+1 tabanlı çalışmasına rağmen (Norton 1+1) CPU ve RAM gibi kaynaklardaki tüketim miktarı daha kabul edilebilir.

Ek olarak; 6 Şubat 2023 tarihli deprem zamanında Kaspersky firması Türkiye'ye portatif şarj batarya cihazları, battaniye gibi ürünleri gönderdi ve bu bildirim ile daha da Kaspersky taraflısı oldum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı