2023 yılının en çok satan telefon markası Apple

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran görüntüsü 2024-01-17 231901.png


Apple 13 yıl aradan sonra Samsung'u geçerek telefon satış rakamlarında 2023 yılının lideri oldu. Samsung uzun süre aradan sonra S23 serisiyle çok iyi bir satış yakalasa da iPhone modellerine geçilmekten kurtulamadı.

A serisi ve yılın son çeyreğinde yeterli düzeyde telefon çıkaramadığı için satış rakamları olarak bana göre Samsung beklentilerin altında kaldı.

Apple zaten uzun yıllardır amiral gemisi satış rakamlarında rakipsizdi, uzun süre aradan sonra 2023 yılında S23 serisi en çok satan 10 telefon arasında yer almıştı. Buna rağmen Apple'ya geçilmesi Samsung için kabul edilemez bir durum. Samsung A serisine daha çok yatırım yapması gerekiyor ve de giriş, orta segment telefonlarına ekran, donanım gibi bileşenlerden fazla kısmaması kanaatindeyim. TFT panel ve kötü işlemci seçimlerini bir an önce bırakması gerekiyor.

Kaynak: Apple Grabs the Top Spot in the Smartphone Market in 2023 along with Record High Market Share Despite the Overall Market Dropping 3.2%, According to IDC Tracker
 
2020'de çıkan telefon için 30k fiyat koyuyorlar ve hala en çok satan konumunda. Nasıl olabilir aklım almıyor.
TR öznelinde bir liste değil. Globalde, yeni jenerasyon yayınlandığında mevcut jenerasyon epey ucuzluyor. iPhone 11 şu an 180 dolar civarında misal. 2 günlük maaşa tekabül ediyor yanılmıyorsam.
 
TR öznelinde bir liste değil. Globalde, yeni jenerasyon yayınlandığında mevcut jenerasyon epey ucuzluyor. iPhone 11 şu an 180 dolar civarında misal. 2 günlük maaşa tekabül ediyor yanılmıyorsam.
Doğru bunu unutmuşum. Yurt dışında ucuzluyordu değil mi :D Bizde yeni çıkan olunca yine fiyat artınca o an öyle düşündüm bir an.
 
Geçmiş yıllarda listenin üst konumlarında olan ve ufak bir ekosistemine sahip olduğum Huawei markasının artık burada olmaması gerçekten üzücü. Başka bir marka kullanamıyorum, hiçbir marka bana Huawei'nin verdiği konforu ve rahatlığı veremiyor. Mate 20 Pro ve P30 Pro örnekleri var ve hala kullanılabilecek cihazlar bence. Yeni modellerini düşünürsek ambargo denen saçmalık olmasa Huawei yaptığı inovasyonlar ile çoğu markayı dümdüz etmeye devam edecekti. Ama maalesef çok sevdiğim bir markanın telefon pazarı gözlerimin önünde eridi gitti. Zaman geçtikte Huawei kullanmaya devam edeceğim.
 

Geri
Yukarı