2023 yılının en çok satan telefon markası Apple

S23 Ultra onun da satışı neredeyse kaç yıl önce çıkmış iPhone 11 kadar. Samsung ömrü boyunca Apple'ı geçemedi. Geçemez de. Bakın çok ciddi söylüyorum telefonlar arasında şu an dağ gibi fark var ama bu saatten sonra isterse iPhone 18'de getirilecek özellikleri yarın getirsin yine satamaz.
Amiral gemisinde daha fazla sattı diye Apple daha fazla sattı olmuyor. 13 yıl aradan sonra ilk defa geçen yıl toplam satış rakamlarında geçmeyi başardı. Karlılık oranı bakımından Apple şimdiye kadar her zaman önde oldu. Dağ gibi fark var derken ne gibi mesela? Özellik olarak hiçbir şekilde dağ gibi fark yok. Android tarafının Apple'yi geçtiği kısımlar var, geçildiği kısımlar var.


Yani şu an dışarıya çıkın ve sorun bir telefon markası söyleyin diye yaşlı insanlardan tutun daha yeni doğmuş bebeklere kadar ilk söylenen marka iPhone olur. Bakın bu bir artık üründe markalaşmaktır. Telefon almaya gidiyorum bile denmiyor, iPhone almaya gidiyorum deniyor.
Öyle zaten inkar eden mi var?

. Dediğim gibi 6S de kullanıyorum 12 de kullanıyorum, içlerinde ne var ne yok bırakın kamerası ne bilmiyorum bile.
Zaten bilseydin ülkedeki fiyatlarını kesinlikle hak etmediğini anlardın. Bilmediğiniz için markaya tapma noktasına geliyorsunuz. Aşırı fan olmanın tek nedeni bilgisizliktir.

Samsung 18K video çekiyor, eee Instagram'a video attığımda kalitesi düşüyor mu? Evet. Ne işime yarıyor bu 18K video?
Bu da kalıplaşmış safsatalardan biri. Iphone cihazlarla da Instagram'a video atan kalite belli bir nebze düşüyor. S23 ve S24 serilerinde artık eskisi gibi değil bu durum. Bu sorun sadece Android firma kaynaklı bir sorun değil, Instagram'ın da payı var bunda. Elbette Samsung ve diğer uzun yıllar önce daha bu sorunu düzeltmeleri gerekirdi.

iPhone 16 veya 17'de sağlam vurup artık tamamen el konsolların pazar payını da kendisine çekecek.
El konsollar ile bu yongalar bir değil, işletim sistemleri farklı. RE 4 oyununu getirdi diye şimdiden bu kadar hayallere kapılman da enteresan. El konsollarındaki soğutma telefonlarda yok. Bataryada çok büyük sorun her iki platformda da. Kullanıcıların büyük çoğunluğu da AAA oyunlar için telefon almıyor.

Yok telefon içinde A16 varmış yok fazla güç tüketiyormuş yok ısınıyormuş yok 15 gram daha ağırmış günün sonunda ben kardeşim senin telefonunda AAA oyun oynayabiliyorum mu onu de bana yok mu tamam bro eyvallah yoluna bak sen böyle derim yani.
Gören de diyecek AAA oyunu var diye millet iPhone. Birçok kişinin umrunda bile değil bu. Öyle basit işler de değil bunlar. Bi AAA oyunu getirdi diye övmek şu aşamada fazlasıyla anlamsız. Devamını getirsin sonra översin. Kullanıcıların büyük çoğunluğunu ilgilendirmeyen bir mesele. Aynı ısınma Android tarafında olsaydı eleştirmekten yerden yere vururdunuz. Isınsa da sizin için dert değil ne de olsa hiç alakanız yok bu şeyler. Bu kafayla ısınıyor ne güzel işte elimiz üşümüyor nasıl şimdiye kadar demedin hayret.


Yani burada çok klasik olacak ama bana göre Samsung'un en büyük engeli Android işletim sisteminde kalmış olması. Android işletim sistemi Samsung'a derin hasarlar veriyor. Şahsen senelerce Apple altında kalacağıma, bakın bu iş böyle gitmez 200-300€ olan telefonları sata sata bir yere varamayız biz acilen işletim sistemi yapmalıyız derim. Bırak ya 4 sene zarar et.
Senin kafandaki Android ile gerçek hayattaki Android arasında dağlar kadar fark var. S3 dönemlerinden kalma Android kötü söylemlerini bırakın. O yıllardan günümüze kadar dağlar kadar gelişim oldu ve kötü işletim sistemidir demenin hiçbir gerçeklik payı yok. Yeni bir OS yapmak ve bu OS'un diğer markalar tarafından benimsenmesi öyle sandığın gibi basit olsaydı herkes OS yapardı. Bada ve Tizen ile daha önce Samsung denedi başarısız oldu, bir daha da kolay kolay o topa girmez. İşletim sistemi kendi tekelinde olsaydı elbette daha iyi olurdu ama çok çok zor işler bunlar. Huawei 4-5 yıldır uğraşıyor ne oldu fersah fersah HarmonyOS geride. Yeni bir OS yapmak bu kadar basit olsaydı koskoca Microsoft Windows Phone sistemiyle çuvallamazdı.

Yani bugün Samsung depolama biriminden tutun ekranına kadar işlemcisine kadar kendi kendine yapabilen bir firma. Yani neden risk almaktan bu kadar uzakta ve Android'e bu kadar bağlı?
Evet bu noktada çok iyi. Hatta sektörün en iyisi. İşletim sistemi yapmak bu kadar kolay olsaydı Samsung bir daha denerdi. Bada ve Tizen örnekleri varken zor. Android daha az masraf, daha garanti iş o nedenle bağlı.


Samsung'un S23 gibi üst segment yani yüksek karlılık oranı olan telefonları satamama nedeni Xiaomi, Oppo gibi saçma sapan markalardır. Xiaomi'nin en üst segment telefonu ile Samsung'un en üst segment telefonu neredeyse aynı özellikleri sunuyor zaten. İkisinde de aşağı yukarı aynı kamera aynı işletim sistemi aynı arayüz neredeyse benzer tasarımlar ve sonuç Xiaomi neredeyse yarı yarıya daha ucuz bir telefon.
Xiaomi ve Samsung asla ve asla rakip bile değil. Hiçbir şekilde de aynı özellikleri sunmuyor. Kamera, arayüz ve güncelleme desteği gibi konularda iki marka arasında net fark var. Bilip bilmeden aynı özellikleri sunuyor gibi çıkarım yapman doğru değil. Benzer donanım sunuyor diye aynı olmuyor. Benzer donanımla gelmesinde de bir anormallik yok çoğu Android üreticisi Qualcomm firmasına bağlı. Android tarafında rekabet aşırı fazla olduğu için model sayısı da ister istemez fazlalaşıyor. Fiyat konusunda katılıyorum, 2 yıldır Samsung Ultra serileri çok pahalı global pazarda da. S24 Ultra hem burada, hem globalde fiyat olarak çok kötü.

şin özeti Samsung üst segmentte çuvallıyor. Ne satışı satış ne gidişatı gidiş. Ben bunu en önemli neden olarak Android işletim sistemine bağlıyorum. Çünkü elleri kolları bağlı bir şekilde duruyorlar. Bir diğer iş de Android pazarında Çinli üreticiler neredeyse yarı fiyatına o kaliteye yakın bir performans verebiliyor.
Nedeni Android değil, ikinci kısımda yazdığın Çinlilerin fiyat politikası.

Geriye 1400$'lık bir pazarda Apple lider kalıyor çünkü başka telefon yok.
Evet o bütçelere çıkan iPhone alıyor zaten genel olarak. PM modelleri dışındaki iPhone modellerinin global pazardaki fiyatları çok daha ulaşılabilir. Bu da doğrudan satış rakamlarına yansıyor. Marka algısı da ayrı bir seviyede. Boşuna dünyanın en değerli teknoloji firması değil.

Artık işletim sistemi midir yoksa tasarım mıdır yoksa fiyat politikası mıdır bilmiyorum ama ben sonunu çok iyi görmüyorum.
Amiral gemisi modellerinin fiyat politikası daha iyi olabilir. Tasarım konusunda çok bir şey demiyorum göreceli olduğu için ama S20-S21 gibi amiral gemisi modellerin malzeme kalitesi çok kötüydü, bu gibi cimriliklerden kaçınması gerek.


Google, AAA oyunları getirecek mühendislik çalışmalarına başlamadan Samsung yırtınsa bile o oyunları oynatamaz. Android'in eline muhtaç bir şekilde kalmış durumda. Umarım toparlanır ama ben gram düşünmüyorum toparlanacağını.
Orası öyle. AAA oyunlarını da fazla abartıyorsun.
 
2020'de çıkan telefon için 30K fiyat koyuyorlar ve hala en çok satan konumunda. Nasıl olabilir aklım almıyor.
Dünya'yı, Türkiye'den ibaret görmemek lazım. Çoğu ülkede iPhone ile Samsung'un rakip modelleri neredeyse aynı fiyatta oluyor, 3-5 kuruş oynuyor sadece. Olması gereken bu zaten.

Türkiye'de, ABD menşeili markalardan ekstra vergi alınıyor. Üstüne Apple ''bana kalırsa'' Türkiye'deki kar marjını yüksek tutuyor. Neden tutmasın ki? Desteği kesilecek 5 yıllık iPhone 11'e hala talep var. Birazcık üstüne S23 gibi bir telefon varken...
 
En ucuz sıfır cihazının resmi satış fiyatı 399$ olan ve sayı + çeşitlilik olarak diğer markalardan az sayıda ürün sunan bir marka için bu başarı büyük bir başarıdır. Bu tabloda algı ve eski müşteri sadakatinin de payı büyük.
 
Apple çok fazla reklam yapıyor. Böylece iPhone insanların aklına çok kaliteli bir prestij sembolü olarak giriyor. Dolayısıyla ülkemizde dahi pahalı bile olsa kuyruklara girilerek edinilmeye çalışılan bir cihaz kendisi. Şaşırıyorum sadece yani bu kadar ilkel bir kafa yapısına nasıl sahip olabiliyorlar diye. Altı üstü bir telefonunun prestij sembolü haline gelmesine hayret ediyorum.
 
Dağ gibi fark var derken ne gibi mesela?
Şundan bahsediyorum S23 Ultra kamera konusunda gerçekten inanılmaz iyi peki kaç kişi biliyor bu telefonun kamera yeteneklerini? Benim aklımda hala daha Apple'ın, iPhone 13 için yaptığı kamera reklamı mıh gibi kazındı. Yani utanmasam Hollywood iPhone 13 ile film çekiyor diyeceğim. Dağ gibi fark derken reklam ve millete oluşturdukları algı. S23 Ultra kamerası çok daha iyi şu an ama tamam da kimse bilmiyor ki, yani kimse derken telefonla ilgilenmeyen insanlardan bahsediyorum ki bu kesim zaten çok büyük çoğunluk. Yani Samsung kesinlikle reklam konusunda, farkındalık konusunda çok geride ya. Adamlar bir şeyler yapıyor ama sonuç koskoca bir hiç. Yani strateji bir problem var bir yerlerde gerçekten diyorum. Şu an sokaktan insanları çevirelim S23 Ultra mı yoksa iPhone 11 bakın 11'e bile düşebilirim kamerası daha iyi diye soralım. Gerçekten çoğunluk iPhone çıkar. Yani bu algıyı bir türlü yanlış bir algı olmasına rağmen yıkamıyor Samsung. Reklam konusu berbat ötesi, pazarlama ekibi berbat ötesi gerçekten.
Zaten bilseydin ülkedeki fiyatlarını kesinlikle hak etmediğini anlardın. Bilmediğiniz için markaya tapma noktasına geliyorsunuz. Aşırı fan olmanın tek nedeni bilgisizliktir.
Bana göre bu ülkede hiçbir şey fiyatlarını hak etmiyor ki. Şahsen ürünlerin fiyatlarını bu ülkeye göre değil globale göre değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Öyle düşününce de abartılı tabir ile çerez parası.
Bu da kalıplaşmış safsatalardan biri. Iphone cihazlarla da Instagram'a video atan kalite belli bir nebze düşüyor. S23 ve S24 serilerinde artık eskisi gibi değil bu durum. Bu sorun sadece Android firma kaynaklı bir sorun değil, Instagram'ın da payı var bunda. Elbette Samsung ve diğer uzun yıllar önce daha bu sorunu düzeltmeleri gerekirdi.
He bu çok güzel örnek oldu. Bakın siz bana değil S23, S20 var mı bilmiyorum ama S20 deseniz bile haberim olmazdı. Bakın dediğim şey şu tam olarak. Apple'da bir problem oluyor çözüldüğünü cümle alem duyuyor ama bakın Instagram sorunu S23 ile çözülmüş ama haberim bile yok. Benim yoksa bu şimdi yanlış anlamayın ama benim yoksa demek ki çok büyük çoğunluğun da haberi yok. Neden bunun PR kısmını yapmıyorlar? Allah aşkına bir tane S23 Ultra ile video veya fotoğraf çekip Instagram'a atan bir kadın reklamı çekmek çok mu zor? Samsung pazarlama ekibi gerçekten ne işe yarıyor? Rezalet ötesi. Komple kapatılması gereken bir depertman olmuş durumda.

El konsollar ile bu yongalar bir değil, işletim sistemleri farklı. RE 4 oyununu getirdi diye şimdiden bu kadar hayallere kapılman da enteresan. El konsollarındaki soğutma telefonlarda yok. Bataryada çok büyük sorun her iki platformda da. Kullanıcıların büyük çoğunluğu da AAA oyunlar için telefon almıyor.
Soğutma ve batarya şu an kronik her cihazda olan sorunlar. O yüzden çok ciddi bir problem değil ve bu sorun çözülecek elbet. Kullanıcıların büyük çoğunluğu AAA oyunlar için telefon almıyor ama AAA oyunlar için el konsolu alıyor. Steam Deck, Asus Rog gibi şeyler. Fakat ilerleyen zamanlarda bu oyuncular diyecek ki ben Steam Deck alacağıma iPhone 16'da oynatıyor bu oyunu hem telefonu hem konsolu bir arada olan bir cihaz alayım her işimi halledeyim. Bu durumda dediğim gibi Samsung daha amiral gemisi telefon satamayacak duruma gelecektir.

Gören de diyecek AAA oyunu var diye millet iPhone. Birçok kişinin umrunda bile değil bu. Öyle basit işler de değil bunlar. Bi AAA oyunu getirdi diye övmek şu aşamada fazlasıyla anlamsız. Devamını getirsin sonra översin. Kullanıcıların büyük çoğunluğunu ilgilendirmeyen bir mesele. Aynı ısınma Android tarafında olsaydı eleştirmekten yerden yere vururdunuz. Isınsa da sizin için dert değil ne de olsa hiç alakanız yok bu şeyler. Bu kafayla ısınıyor ne güzel işte elimiz üşümüyor nasıl şimdiye kadar demedin hayret.
AAA oyunlar da değil AAA oyun daha yeni çıktı ki hatta çoğu kişinin haberi bile yok. Dediğim gibi iPhone bile bu özelliğin üstünde durmadı çünkü şu an Apple'da diyor ki meraklısına kardeşim ben daha geliştireceğim öyle sunacağım bu hizmeti ama geleceği tahmin etmek zor değil. Büyük çoğunluğu ilgilendirmeyen bir mesele derken yanlış yerden bakıyorsunuz. El konsolu kullanan Android telefon kullanıcılarını çekecek bir hamledir bu. Aynı zamanda ya gittiğim yerde de güzel oyunlar oynayayım diyen kişileri çekecek bir harekettir bu. Isınma problemi açıkçası her telefonda var ya da bana denk gelenlerde var bilemiyorum. Tabii ki elimiz üşümüyor kıvamı değil ama şahsen telefon ısınmayıp bir sürü özellikten mahrum kalacağıma ısınıversin.

Senin kafandaki Android ile gerçek hayattaki Android arasında dağlar kadar fark var. S3 dönemlerinden kalma Android kötü söylemlerini bırakın. O yıllardan günümüze kadar dağlar kadar gelişim oldu ve kötü işletim sistemidir demenin hiçbir gerçeklik payı yok. Yeni bir OS yapmak ve bu OS'un diğer markalar tarafından benimsenmesi öyle sandığın gibi basit olsaydı herkes OS yapardı. Bada ve Tizen ile daha önce Samsung denedi başarısız oldu, bir daha da kolay kolay o topa girmez. İşletim sistemi kendi tekelinde olsaydı elbette daha iyi olurdu ama çok çok zor işler bunlar. Huawei 4-5 yıldır uğraşıyor ne oldu fersah fersah HarmonyOS geride. Yeni bir OS yapmak bu kadar basit olsaydı koskoca Microsoft Windows Phone sistemiyle çuvallamazdı.
Ya ben bu yazdıklarınıza katılıyorum ama koskocaman her yıl milyonluk pazarı alan bir şirketten bahsediyoruz. Microsoft Windows Phone ile çuvalladı ama bence sistem güzel de değildi telefonlar böyle Samsung gibi ciddi de satmıyordu. Huawei örneği ise ambargo yiyen bir marka bilemiyorum Samsung ne yapar ne olur diye ama Android deyince aklıma benim premium telefon gelmiyor kesinlikle. Bu algıyı Samsung yıkmaya uğraşsa da saçma sapan markalar 1000-1500₺ olan telefonlar Android telefon diye geçtikleri için yani kötü bir algı bırakıyor işin sonunda. Android telefonların bir premium algısı yok bu yüzden Samsung zorlanıyor o yüzden diyorum.
Evet bu noktada çok iyi. Hatta sektörün en iyisi. İşletim sistemi yapmak bu kadar kolay olsaydı Samsung bir daha denerdi. Bada ve Tizen örnekleri varken zor. Android daha az masraf, daha garanti iş o nedenle bağlı.
Samsung gerçekten bu alanda sektörün en iyisi ama kaçı biliyor? İşte sorun burada başlıyor adamların pazarlaması berbat ya gerçekten. Samsung bence denememesinin sebebi sonda dediğiniz daha az masraf daha garanti. Fakat risk almadan masrafa girmeden ancak böyle ne uzar ne kısar. Belki ileride Apple ham yaptığında geriye dönüp baktığında keşke diyebilecek bir firma olur. Yani Samsung bence IOS gibi bir işletim sistemine sahip olsa emin olun biz her yıl ölümüne rekabet izliyorduk. Bir yıl Samsung bir yıl Apple alırdı millet. Her yıl iple beklerdik Samsung S24 tanıtılsın iPhone 16 tanıtılsın diye. Fakat şu an ortada neredeyse rekabet derecesi bile yok maalesef ki. En son Samsung tanıtımında kimin neyden haberi vardı bu bile başlı başına bir sorun bence.
Xiaomi ve Samsung asla ve asla rakip bile değil. Hiçbir şekilde de aynı özellikleri sunmuyor. Kamera, arayüz ve güncelleme desteği gibi konularda iki marka arasında net fark var. Bilip bilmeden aynı özellikleri sunuyor gibi çıkarım yapman doğru değil. Benzer donanım sunuyor diye aynı olmuyor. Benzer donanımla gelmesinde de bir anormallik yok çoğu Android üreticisi Qualcomm firmasına bağlı. Android tarafında rekabet aşırı fazla olduğu için model sayısı da ister istemez fazlalaşıyor. Fiyat konusunda katılıyorum, 2 yıldır Samsung Ultra serileri çok pahalı global pazarda da. S24 Ultra hem burada, hem globalde fiyat olarak çok kötü.
Yok zaten aynı özellikleri sunuyor demiyorum verdikleri deneyimler neredeyse birbirini andırıyor yani. Xiaomi Note serisi diye bir telefon çıkardı Samsung Note diye bir şey de var sanırsam Samsung bıraktı ama şu an benim gözümde Xiaomi Note, Samsung Note alacak param yok ama aşağı yukarı aynı şeyleri sunsun diyenlerin alacağı bir telefon. Bunun gibi Samsung'u öldüren çok hareket var Android pazarında.
AAA oyunlarını da fazla abartıyorsun.
Bunu da deme amacım oyuncu kişileri ve el konsoluyla telefonu birleştirmek isteyen kişilerin pazar payını tamamen kendisine çekecek olmasından başka bir şeyi yok zaten.

Benim düşüncelerim bunlar bu arada forumda telefon konusu denildiğinde aklıma gelen tek kişisiniz. Çok uzun yıllardır takip ediyorum sizi. Yani bana deseniz ki iPhone 15, Samsung kamerası kullanıyor veya Samsung kutusunda geliyor deseniz bile ''aa öyle miymiş ben bilmiyordum'' derim :) Sizin bilginize saygım gerçekten sonsuz sadece kendi düşüncelerimi aktarmak istedim :)
 
S24 serisi tanıtıldı AI'den başka reklam göremiyorum.
Aaa bak bu güzel bir örnek kesinlikle. Evet birkaç seferdir S24 yapay zeka olacak diye şeyler görmeye başladım. Fakat dediğim şey biraz daha eski modellerde geçerli. Eskiden kastım çok da eski değil. Yani bir de Samsung neden Note serisinde çok başarılı ve çok düzgün bir kitle oluşturmuşken bir anda modeli bitirip S23 Ultra adı altında saçma sapan bir şeyler yaptı. Fakat dediğim konu kesinlikle genel olarak bakıldığı zaman Samsung kendi özelliklerini doğru düzgün gösteren reklamlar yapamıyor ve tüketiciye geçmiyor gerçekten. Bakmayın siz telefonla ilgilisiniz diye karşınıza falan çıkıyordur ama günlük kullanıcıya Samsung PR ve reklamları gerçekten ulaşmıyor. Mesela çok basit bir şey de söyleyebilirim evinizde çok böyle teknolojiyle içli dışlı olmayan birine sorabilirsiniz. En son iPhone kaç çıktı en son Samsung kaç çıktı diye veya hangisini almak istersiniz diye. Bunun gibi şeylerden bahsediyorum. iPhone inanılmaz bir marka gücüne ulaştı ama işin garibi Samsung'un da çok iyi olduğu konular var fakat kullanıcılar bundan bir haber. Instagram sorunu çözülmüş ama gördüğünüz gibi bir haberim. Yani önemli olan tüketiciye markanın, modelin o algısını beynine kazımaktan geçiyor. Samsung'un çok ciddi PR ve reklam çalışmalarına kesinlikle ihtiyacı var. Mesela ben daha da Samsung neden kutularından şarj adaptörü çıkarttı anlamıyorum. Kardeşim Apple çıkartıp sana pas atıyor şunu gole çevirsene yok peşinden gidiyor. Anlamak bazen çok güç. Dediğim gibi reklam ekibinde ve pazarlama ekibinde ciddi problemleri var.
 
Yani Samsung kesinlikle reklam konusunda, farkındalık konusunda çok geride ya.
O konuda kimse Apple'nin eline su dökemez.

S23 Ultra kamera konusunda gerçekten inanılmaz iyi peki kaç kişi biliyor bu telefonun kamera yeteneklerini?
Telefonlarla ilgilenenler biliyor da normal kullanıcılar sosyal medyadan zoom yeteneği sayesinde biraz haşır neşir oldular cihazla.

Bana göre bu ülkede hiçbir şey fiyatlarını hak etmiyor ki. Şahsen ürünlerin fiyatlarını bu ülkeye göre değil globale göre değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Öyle düşününce de abartılı tabir ile çerez parası.
Apple global pazarda çok daha iyi fiyat olarak, bunları önceki mesajlarımda belirttim zaten. Bizim ülkedeki fiyat politikası da kötü bu bir gerçek.

Neden bunun PR kısmını yapmıyorlar?
Daha iyi yapabilirler tabii.

Kullanıcıların büyük çoğunluğu AAA oyunlar için telefon almıyor ama AAA oyunlar için el konsolu alıyor.
El konsolunun satış rakamları ile telefon satış rakamları bir değil. Bu nedenle el konsoluna yönelenler gamer kesim zaten. El konsolu ne kadar başarılı olacak o da daha muamma.

Fakat ilerleyen zamanlarda bu oyuncular diyecek ki ben Steam Deck alacağıma iPhone 16'da oynatıyor bu oyunu hem telefonu hem konsolu bir arada olan bir cihaz alayım her işimi halledeyim. Bu durumda dediğim gibi Samsung daha amiral gemisi telefon satamayacak duruma gelecektir.
Bunlar fazlasıyla iyimser ve hiçbir dayanak noktası olmayan iddaalar konumunda. Daha ne olacağı hiçbir şekilde belli değil. Daha el konsollarının geleceği bile belirsiz. Binlerce oyun varken tek bir AAA oyunu çıktı kıyameti koparmak saçmalık.

El konsolu kullanan Android telefon kullanıcılarını çekecek bir hamledir bu. Aynı zamanda ya gittiğim yerde de güzel oyunlar oynayayım diyen kişileri çekecek bir harekettir bu.
Android'in böyle bir hamle yapmayacağı ne malum?

Isınma problemi açıkçası her telefonda var ya da bana denk gelenlerde var bilemiyorum
Her telefon belli bir derece ısınır ama her telefon da ısınma sorunu var demek doğru değil.

Microsoft Windows Phone ile çuvalladı ama bence sistem güzel de değildi telefonlar böyle Samsung gibi ciddi de satmıyordu
Market yüzünden.

. Bu algıyı Samsung yıkmaya uğraşsa da saçma sapan markalar 1000-1500₺ olan telefonlar Android telefon diye geçtikleri için yani kötü bir algı bırakıyor işin sonunda.
Giriş ve orta seviyenin bir tık altı Android cihazlar çok kötü cihazlar. Haliyle bunları kullanıp Android'e söven çok ama Android'in imajı da zedeleniyor. Segmentler arası deneyim çok çok farklı bu tarafta.

Samsung Note diye bir şey de var sanırsam Samsung bıraktı ama şu an benim gözümde Xiaomi Note, Samsung Note alacak param yok ama aşağı yukarı aynı şeyleri sunsun diyenlerin alacağı bir telefon. Bunun gibi Samsung'u öldüren çok hareket var Android pazarında.
Sadece isim olarak Samsung ile benzer yoksa asla ve asla Samsung Note serisinin ne yerini doldurabilir, ne de aynı deneyimi verir. Note serisinin yerini dolmadı, maalesef Samsung sonlandırmakla hata yaptı.

Sizin bilginize saygım gerçekten sonsuz sadece kendi düşüncelerimi aktarmak istedim.
Teşekkürler. Sorun yok herkes Android sevecek diye bir şey yok, ya da IOS sevmek zorunda değil. Ben sadece amaçsızca Apple savunan ve bilgisizce konuşan fanboylara aşırı kıl oluyorum. Yoksa fanlık yapmadan tartışacaksa sorun yok benim için. Bende iPhone kullanıcısıyım(14 PM) ama bu telefonu kullanıyorum diye fanlık yapıp gereksiz yere savunmam, hatalarını göz ardı etmem.

Evet birkaç seferdir S24 yapay zeka olacak diye şeyler görmeye başladım
Böyle reklam olmaz olsun. Kimse yapay zeka var diye telefon almaz. Oldukça saçma bir reklam projesi. Yapay zekaya reklam yapacağına keşke kameraya daha fazla odaklansaydı.
 
O Kadar iPhone böyle AAA oyun açıyor şöyle güçlü CPU böyle güçlü GPU derler ama. Ben yine 300-400 Dolara aldığım Android telefonumla Half Life 2 oynarım kardeş.
 

Geri
Yukarı