2023 yılının en iyi web tarayıcısı

Sizce en iyi web tarayıcı hangisi?

• Microsoft Edge

Oy: 10 19,2%
  • Google Chrome

Oy: 19 36,5%
  • Opera

Oy: 7 13,5%
  • Mozilla Firefox

Oy: 5 9,6%
  • DuckDuckGo

Oy: 0 0,0%
  • Brave

Oy: 7 13,5%
  • Safari

Oy: 1 1,9%
  • Yandex Browser

Oy: 1 1,9%
  • Vivaldi

Oy: 2 3,8%

• Oy verenlerin toplamı
    52

paradoksix

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i3 12100F
GIGABYTE GeForce RTX 3060 WINDFORCE OC 12GB
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 (x2)
GIGABYTE 500GB 2500E NVMe M.2 2280 Gen3 SSD
Philips 24" 243V7QDAB/00 75Hz 4ms HDMI DVI-D VGA FHD IPS
Meslek
Frontend Developer (Beginner)
Technopat'lar, hepinize selam. Ben bir süredir Edge kullanıyorum, Copilot olsun, Bing sohbet olsun elimin kolayına geldikçe, minimum arama yapmak yerine kullanıyorum diyebilirim. Bu sabah ilk defa bayağı bir alakasız yanıtlar vermeye başladı, yeniledim falan derken yok kendine gelmedi bende en son kapatmadan Chrome yükleyeceğim pü sana be yazdım kapattım, neyse abi akşam az önce, akşam oldu, bir şey lazım oldu, tıklıyorum yok. Bing sohbete gidiyorum, oturum açın diyor, login olamıyorum, Copilot bana mısın demiyor AWS'de işim vardı bir karşılaştırma yaptıracaktım, saçma sapan, işte Amazon'u nasıl buldunuz falan diyor, dedim küstü mü bu yoksa :D anket koymuşlar, en aşağıya da "bir şeyler geliştiriyoruz, azıcık başka yerlerde takıl gibi bir not bırakmışlar sonradan görünce :D resmen panikletti beni, neyse çok uzattım.

1700518398604.png

Arkadaşlar tek tek şunun busu var bunun şusu var diye blog yazısı gibi görselli falan yazmayacağım. Zaten herkes kullandığını oylar, oyladığınıdabilir, benim merakım özellikle Technopat'ların tercihi ne, yoksa yaz arama çubuğuna, her gün 10 yazı dönüyordur. AI ile o kadar hızlı değişti ki her şey, Bing sohbet yayınlandığında Microsoft, OpenAI'ın büyük yatırımcısı, geliştiricisi, ıvırı zıvırı ana damarı olduğu için atladım direk, iyi de gitti bugüne kadar, bakalım yılların değişmeyen anket sonuçlarına bir etkisi olacak mı?

Anket masaüstü uygulaması bulunan tarayıcılar içindir.

Bu da dipnot olsun, büyüklük bizde kalsın 😆. Dostlar Edge, Google servisleriyle uyumluluk güncellemesi getirdiğinde beni tavlamıştı. Kullanmaya başladığım dönem sırf kayıtlı parolaları Chrome'dan aktarmak bile külfetti, geliştirici moduyla 3. parti eklenti falan çözmek gerekiyordu, nazı niyazı bitti gibi, şu an tam uyumlu çalışıyor. Bu da ek bilgi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Edge veya Chrome en iyisi muhtemelen, uzun süre Edge kullandım hiç sıkıntı çıkartmadı bana. Gelen övgülere vs. karşılık Brave indirdim bir süredir kullanıyorum ve insanların bu tarayıcıyı neden önerdiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Performans açısından harikalar yaratmadığı gibi üstüne bir de arızalı bir tarayıcı.

Güvenlik ve koruma amacıyla birçok özelliği bozulmuş ve düzgün çalışmayan bir tarayıcı. Şu an Brave üzerinden Instagram giremiyorum mesela, doğrulama için SMS göndermesi gerekiyor ancak o SMS bana hiçbir şekilde ulaşmıyor. Edge üzerinden denedim ve tuşa bastığım gibi SMS geldi telefonuma, olayın Brave ile ilgili olduğuna eminim yani. 1 sene önce yine böyle şans verdiğimde ise öğeyi denetle özelliği düzgün çalışmıyordu. Siteye el ile bir cookie eklemek istediğimde bir türlü o cookie'yi kaydetmiyordu siteye ve hayır Brave Shields kapatınca da bu sorunlar çözülmüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı