Büyükşehir belediyelere kayyum gelir, kanal istanbul, millet bahçeleri açılır, daha önce açılmış üniversiteler tekrar tekrar açılır, baştaki biraz daha yaşlanır öyle işte takmayın kafanızı bu şeylere anı yaşayın.
Nasıl eğitim o kadar önemli değil diyebilirsiniz anlamıyorum. Zaten bu duruma gelmemizin sebebi eğimsizlik. Bize eğitimli bir yönetim ve halk lazım. Yönetim eğitimsiz olursa "dolarla mı maaş alıyorsun?" diyen bir tip gider ekonomi bakanı olur. Halk eğitimsiz olursa "Amerika bizi kıskanıyor yiğenim." diyen dayılar çoğalmaya devam eder. Eğitim şart. Ayrıca Amerika bilim insanlarını kendi ülkesine toplayarak gelişti. Bizim ülkemizin öyle bir şansı da yok, aksine herkes yurtdışına kaçıyor.Aslında objektif bakarsak olaya halkın eğitim seviyesi o kadar da önemli değildir. Türkiye öncelikle dışa bağımlılıklarını azaltmalı sonra kalkınmalı. Bize çiftçi lazım. Doğru düzgün bir tarım politikası, enerji politikası ve dış siyaset politikası lazım. Bunlar olduktan sonra halkın durumu o kadar da önemli değil bence. ABD dünyanın süper gücü ama halkına bakın malın önde gidenleridir. Çin dünyanın süper gücü halkına bakın malın önde gidenleridir. Eğitim şart ama eğitimle de nereye kadar? Doğru politikalar lazım. Bunlar olduktan sonra gerisi gelir. Refah yükseldikten sonra gerisi gelir.
Değil. Doğru politikalar daha önemli. Bir toplumun her bireyinden çevresini ve olanları iyi değerlendirip analatik sonuçlar üretip buna göre davranan bireyler yetiştiremezsin. Bu ütopyadır. Açık konuşalım kaçımızın derdi atomu parçalamak. Benim değil. Toplumun cogunun da olmadıgının emınım. Bizim derdimiz refah içinde yaşamak. Varsın herkes üniversite okumasın. Senin dediğin toplumda yetişen dahilerin desteklenmemesi. Bu da bir yanlıştır. Daha iyi eleyici bir sistem gelebilir. Her birey eğitilecek sonra o bireyler en akıllılarını seçecek falan bunlar tırı vırı hikaye ütopya şeyler. Dünya da böyle bir şey yok. ABD Trump gibi bir adamı seçiyor. ABD dünyanın süper gücü. ABD'nin eğitimi de mi tırt? Yoo, değil. Ama halkı mal işte. Halkı mal ama dünyanın en süper icatlarını yapan ülke. Slikon Vadisi var. Dünyanın en zeki insanları orda. Ama halkı mal işte. Ne oldu eğitim şimdi?Nasıl eğitim o kadar önemli değil diyebilirsiniz anlamıyorum. Zaten bu duruma gelmemizin sebebi eğimsizlik. Bize eğitimli bir yönetim ve halk lazım. Yönetim eğitimsiz olursa "dolarla mı maaş alıyorsun?" diyen bir tip gider ekonomi bakanı olur. Halk eğitimsiz olursa "Amerika bizi kıskanıyor yiğenim." diyen dayılar çoğalmaya devam eder. Eğitim şart. Ayrıca Amerika bilim insanlarını kendi ülkesine toplayarak gelişti. Bizim ülkemizin öyle bir şansı da yok, aksine herkes yurtdışına kaçıyor.
Değil. Doğru politikalar daha önemli. Bir toplumun her bireyinden çevresini ve olanları iyi değerlendirip analatik sonuçlar üretip buna göre davranan bireyler yetiştiremezsin. Bu ütopyadır. Açık konuşalım kaçımızın derdi atomu parçalamak. Benim değil. Toplumun cogunun da olmadıgının emınım. Bizim derdimiz refah içinde yaşamak. Varsın herkes üniversite okumasın. Senin dediğin toplumda yetişen dahilerin desteklenmemesi. Bu da bir yanlıştır. Daha iyi eleyici bir sistem gelebilir. Her birey eğitilecek sonra o bireyler en akıllılarını seçecek falan bunlar tırı vırı hikaye ütopya şeyler. Dünya da böyle bir şey yok. ABD Trump gibi bir adamı seçiyor. ABD dünyanın süper gücü. ABD'nin eğitimi de mi tırt? Yoo, değil. Ama halkı mal işte. Halkı mal ama dünyanın en süper icatlarını yapan ülke. Slikon Vadisi var. Dünyanın en zeki insanları orda. Ama halkı mal işte. Ne oldu eğitim şimdi?
Arkadaşlar 2023'te ne olacak? Ekonomimiz düzelecek mi? Ekran kartı fiyatları düşecek mi?
Sadece 2 yıl kaldı. Ben hiçbir şeyin değişeceğini zannetmiyorum. Ben yine aynı ben olacağım. Türkiye'de yine aynı Türkiye olacak. 10 sene önce de 10 sene sonra çok farklı olacak diyorlardı. 2011 ile 2021 arasında pek bir fark yok bence.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.