2023'te GTX 1060 alınır mı?

Ryzen5. nesil kullanman ve anakart ram ile zaten 6000 i aşar diye düşünüyorum.
5-6K'ya öyle bir sistem dizme imkanı yok. 2000 TL gibi ekran kartına ayırır, yanında ikinci el Ryzen 1./2. nesil ile DDR4 basit bir taban toplar ancak yeter. O da stabil ve rahat bir oyun deneyimi için iyi.

Benim eski sistemde Ryzen 1500X ile 5500 XT 8 GB vardı 1080P'de yağ gibi akıyordu misal.
Benim amacım 4K Ultra oyunlar oynamak değil zaten, şu sıralar sistem ihtiyacım var. Aslında böyle bir sisteme bile ihtiyacım yok ama almışken en azından şöyle birkaç ay götürsün satarım gibisinden bakıyorum. Ha bu sistemi dizersem de 1080P Medium, hadi aklıma eser şöyle bir Ultra ayarlara geçeyim az takılayım gibisinden oynarım. Hatta 1080P değil elimdeki monitör 900P, rahatlıkla gider diye düşünüyorum.

Benim amacım 4K Ultra oyunlar oynamak değil zaten, şu sıralar sistem ihtiyacım var. Aslında böyle bir sisteme bile ihtiyacım yok ama almışken en azından şöyle birkaç ay götürsün satarım gibisinden bakıyorum. Ha bu sistemi dizersem de 1080P Medium, hadi aklıma eser şöyle bir Ultra ayarlara geçeyim az takılayım gibisinden oynarım. Hatta 1080P değil elimdeki monitör 900P, rahatlıkla gider diye düşünüyorum.

900P'de çok rahat oynarsın. Tabii güzel bir taban bulmak önemli burada Ryzen 1. veya 2. nesli ileride yükseltmeye açık olabileceğinden düşünüyorum malum tüm AM4 soket anakartlar tüm nesillere uyumlu.

Şu parçalara ekran kartını da 2200 TL'den dahil etsek 4900 TL yapar. Geriye kasa, PSU, SSD kalır o da ikinci elden iyi kötü sığdırılabilir. RAM ilk etapta 1x8 GB da tercih edilebilir eğer bütçe sıkışırsa.

900P'de çok rahat oynarsın. Tabii güzel bir taban bulmak önemli burada Ryzen 1. veya 2. nesli ileride yükseltmeye açık olabileceğinden düşünüyorum malum tüm AM4 soket anakartlar tüm nesillere uyumlu.

Şu parçalara ekran kartını da 2200 TL'den dahil etsek 4900 TL yapar. Geriye kasa, PSU, SSD kalır o da ikinci elden iyi kötü sığdırılabilir. RAM ilk etapta 1x8 GB da tercih edilebilir eğer bütçe sıkışırsa.

Hocam çok teşekkür ediyorum ancak parçaları uzaktan almak mantıklı gelmiyor, çok güvenemiyorum bir de.

O zaman sana tek tek parça yazıyorum hazır mısın kral.
Merak ettim hocam :D

İşlemci : Ryzen 5 1600AF
Anakart : A320 veya uygun yollu B450
Ram: 1x8GB veya uygun bulursan 2x8GB
SSD:120-240GB
PSU: Mümkün olan F/P
Kasa: Uzay montaj
Ekran Kartı : 1060 6GB
HDD var elimde SSD sonradan alabilirim, kasa da mutlaka gerekiyor uzay montaj kullanamam. Ekran kartını da RX 5500 XT düşündüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı