suskunkedi
Hectopat
- Makaleler
- 3
1- vahdettin haindir.
2- vahdettin kaçmıştır.
3- linç edilmek isteme sebebi vatana ihanet, edilemedi zaten.
4- almadı değil, alamadı. İngiliz'ler zaten her türlü imkanı sağladı.
5- halifeliği, vahdettin değil abdülmecid satmak istedi, 40000 İngiliz lirası teklifi beğenmedi ve 200000 İngiliz lirası istedi. Abdülmecit 200 bin İngiliz lirasına Hilafeti satmak istemişti
6- vahdettin, samsuna; Atatürk'ü Vatan'ı sattığı İngiliz'lerin işini kolaylaştırması için gönderdi. Verdiği Emir İngiliz'lere karşı ayaklanan halkın bastırılması idi. Atatürk’ü Samsun’a kimler, neden gönderdi?
Bonus: Vahdettin'in sürgün kararı çıktığında çoktan kaçmıştı. Vahdettin’in kaçışı
Hanedan be. Kadir Mısıroğlu kimdir?
Bruh, reis İngilizler ile pek samimiVahdettin hain değildir.
Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk gitmesini istemiştir. Gazeteler vahdettin ne zaman öldürülecek diye yazmaktaydı. Oda mecbur kaldı ve gitti.
4 kendinde diyorsun İngiliz'ler hazineyi alması için bütün imkanı sağladı. Alamadı değil almadı, almak istemedi. İngiliz'ler onun hazineyi alması konusunda ısrarcı oldular. Neden dersen çünkü onu hırsız ilan edeceklerdi. O almadı.
Sayfa sayısı alabilir miyim? 3 farklı Nutuk okudum (basım) ama ne hikmetse görmedimSamsuna gönderilmesi husunda o İngilizlere açıkça belirtilen nedeniydi esas nedeni o değildi.
Sen İngilizlere Vatan'ı kurtarmak için gönderiyorum diyemezdin.
Atatürk kendisi nutuk ta bile söylüyor gönderildiğini.
Sözü Google üzerinde aratınca:Vahdettin hain ise öldüğü zaman Atatürk neden "dünyanın en dürüst ve namuslu devlet adamını kaybettik" diyor.
Hayır, K*dir ile ilgili olan linke tıklarsanız farklı bir mesaja ulaşırsınız. Orada kaçan Vahdettin'in şuan ki devam eden neslinin resmi var. Osmanoğulları be.Ve ayrıca attığın Kadir Mısıroğlu konusu nedendir anlamadım. Konuyu başka bir tarafa çekme.
Atatürk düşmanı değilim galiba yazdıklarımdan onu çıkardın.
Bunu zaman gösterecek hocam.Önyargıya gerek yok.Vaat edilen her şey 2023 için ama çoğu yetişmeyecek ya da sadece lafta kalacak. Memurlara 3600 ek gösterge gelecekti yalan oldu.
Size verdiğim örnek attığım mesajı kanıtlar nitelikte 3600 ek gösterge vaadi üzerinden neredeyse 3 yıl geçti. Önyargılı değilim olacakları tahmin edebiliyorum.Bunu zaman gösterecek hocam.Önyargıya gerek yok.
Bruh, reis İngiliz'ler ile pek samimi. Vahdettin, Atatürk'ü; halkı susturması için gönderdi.
Belgeleri ile hain vahdettin:
Sayfa sayısı alabilir miyim? 3 farklı nutuk okudum (basım) ama ne hikmetse görmedim.
Ulu önder, Vahdettin'i "Türkiye halkının hayatını,na musunu, onurunu yok eden kişi" olarak tanımlar bu arada. Gene haklı atam.
Sözü Google üzerinde aratınca:
1- akit çıkıyor, onda söz yok yazarın yorumu var. Olsa bile Akit'i ciddiye almamı bekleyemezsiniz.
2- star çıkıyor, kaynak yok. Yazarı radyocu.
3- cnn çıkıyor, söz yok ve üstte ki yazdığım söz ("Türkiye halkının hayatını,na musunu, onurunu yok eden kişi") çıkıyor 1/1 şekilde.
4- haber 7 çıkıyor, bu sayfayı okurken gülmekten yarıldım adeta hahahaha, hadi burada ki sözü gerçek kabul edelim; kaynak yok bunda da.
Bundan sonrasında da sözlükler çıkıyor, onlarda da gene birileri fetva veriyor; kaynak yok.
Sizin kaynağı ben şu anda tahmin edebiliyorum; kaynağın genişliği onu gerçek yapmaz.
Hayır, k*dir ile ilgili olan linke tıklarsanız farklı bir mesaja ulaşırsınız. Orada kaçan Vahdettin'in şu anki devam eden neslinin resmi var. Osmanoğulları be.
Edit: Konu ile mesajlar iyice alakasız oldu, tartışmak istiyorsanız konu açın ve beni etiketleyin. Bu arada, belge atmadan konuşmayın.
Sizin kaynağı ben şu anda tahmin edebiliyorum; kaynağın genişliği onu gerçek yapma
Olsa bile Akit'i ciddiye almamı bekleyemezsiniz.