Ülkede yobazlık, Siyasal İslam, vergi cehennemi, sorgulamayan ve cahil halk, boş boş siyaset tartışmaları, insanları kutuplaştıran politikacılar, "Doğu ve Batı" olarak dünyayı ikiye bölüp milleti galeyana getirmeye çalışanlar tükenmedikçe bu ülke daha çok bekler süper güç olmayı. Eğitim, ekonomi, sanayi, üretim, tarım geliştiği takdirde ülkemiz süper güç olabilir. Eğitim sistemi öğretmek yerine ezberletirse, ekonomi bilmeyen kişilerin eline geçerse, sanayi ve üretimde dışa bağımlılığı azaltmak adına istihdam ve doğru yatırım yapılmazsa, çiftçiler mazot parasından yakınıp, zarar ettiğini haykırmazsa o zaman ülke gelişir.
Süper güç olmayı bırak yanından bile geçemeyiz, ha bölgesel güç diyorsan zaten öyleyiz.
Teknoloji alanında gelişeceğiz ancak diğer ülkeler çağ atlayacak, haliyle şu anki halimizden pek farkımız olmayacak.
Eğer malum şahıs o zaman giderse ve yerine sömürmek yerine gelişmeye odaklanan bir lider gelirse işte o zaman bölgemizin süper gücü ve ekonomisi olabiliriz. Onun haricinde çok gelişme olmayacaktır, hep vaatler var ancak yol ve köprü harici daha bir şey göremedik