2024-2025 Süper Lig şampiyonu Galatasaray!

Orası öyle hocam fakat ben bütün suçu hocaya atıyorum kim ne derse desin. Derbilerde 0/5 çekti adam. Ben Fenerbahçe'nin yerinde olsam 2 net transferi şimdiden hazırlardım: Verratti ve Vlahovic. Şu 2 oyuncu gelse takım uçacak uçacak umarım yaparlar şu transferleri.

Aziz Yıldırım cahil mi o zaman? Ben bilemem.

Young Boys'a elendik doğrudur ben de eleştiriyorum zaten bu durumu ama Türk takımları senelerdir öyle takımlara yeniliyor sürekli. Sadece Galatasaray değil.
Galatasaray gidip 13. oldu yine şampiyon olamadınız, Galatasaray ile uğraşmak yerine kendine çeki düzen versin Fenerbahçe.

Evet gerektiği yerde de efsane başkan da olsa cahil demesini bileceğiz. Fenerbahçe'nin hakkı olan şampiyonlukları bir kelamda silip atmak ve buna destek vermek sadece kıskançlıktır. Çünkü dediğim gibi ligin adı değişmeden önce de aynı takım aynı düzen vardı şimdi de aynı düzen var. Sizin 10 tane şampiyonluğunuz bu sebepten silinse oturup susmazsınız. Biz de aynısını yapıyoruz. Hakkımız olan 5 yıldızı anlı şanlı formamıza takıyoruz.

Ha ayrıca dediğim gibi fenerbahçe şampiyon olamıyorsa bu galatasarayın iyi olduğundan değil, fenerbahçenin beceriksizliği. Yazdım, tekrar yazıyorum. Her sene Anadolu takımlarına 3-5 puan bıraka bıraka geri düşüyoruz. Fenerbahçe'nin Galatasaray'la uğraştığı yok. Kendisine çeki düzen vermesi gereken varsa her şeye gönderme yapan, her gri pozisyonu kendi lehine verildiğini bilerek hareket eden, kendini okşatan malum insan kümesidir. Ligin itibarı kalmadı.

Avrupa'da ise Fenerbahçe'nin absürt takımlara yenildiğini göremezsin son 5 yıldır.

Slavia Prag kendi liginde 4 puanla lider.

Olympiakos kendi liginde 16 puanla lider.

Sevilla 16. sırada ancak kendi liginde ŞL alan Real ve Barça var.

6-1 Wi-Fi şifresi takıma yenildiniz diyecekseniz de, biz gruptan lider çıkmayı garantilediğimiz ciddiye alınmış bir maç değildi.

Kısacası Türkiye ligini salan bir takım için Türkiye'deki rekabetten bahsetmek gereksizlik olur. Avrupa karnesine bakıldığında gerçek rekabeti görebiliriz. Son senelerde iki takım arasında bir rekabet varsa Avrupa'dan bakacaksak kimin önde olduğu belli. Malum takımı gözünüzde çok büyük görmeyin. Küçük ligin büyük takımı. Büyük liglerde küçük takım oluyor. Fenerbahçe iki tarafta da ortanca seviyede. Her sene 2. tamamlıyor Avrupa'da da adı duyulan bir takım olmaya başladı. Rekabette kimin önde olduğu belli.

Gereksiz uzun yazı oldu. Cevap yazsanız da cevap vermeyeceğim şimdiden haber vereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ligi salan mı? Geçen sene ligdeki Karagümrük maçı için konferans çeyrek finalinde rotasyon yaparak saldınız sanırım ligi? Ya da bu sene milyonlarca euro ödeyerek hoca getirerek saldınız.

40 yaşındayım. Ben çocukken armaya aşık oldum. Çubukluyla aşık oldum. Tabii ki şampiyon olmak isterim çok da sevinirim ama çok da dert etmiyorum açıkçası

1900'den beri oynanan lig yok, 1923-1951 arasında oynanan ilk lig sistemi profesyonel değil amatör ve yereldi. 1951-1957 arasındaki dönem ilk profesyonel lig oluyor ama o ligler de ulusal lig değil, kendi liginde şampiyon olan takımı Türkiye şampiyonu kabul edeceksek o zaman İzmir ve Ankara liglerinde şampiyon olan takımları da Türkiye şampiyonu sayman gerekiyor. Galatasaray o dönem İstanbul şampiyonu olduğu için Şampiyon Kulüpler Kupası'na gönderiliyor ve UEFA bununla ilgili bize uyarı gönderip liglerin "ulusal" olma zorunluluğunu bildiriyor. 1957-1959 arasında ilk ulusal lig sezonları oluyor ama o dönem hâlâ sezonsal ve herkese açık ligler değildi, 3 şehri kapsıyordu yanlış bilmiyorsam. 1959-1960 sezonunda tüm ülkeyi kapsayan, sezonsal lig başlatılıyor.

Burada yarı çelişkili durum ise Beşiktaş. O dönem Avrupa kupalarına katılım için yapılan ilk profesyonel turnuvalarda federasyon kupasında Beşiktaş 2 defa 1957 ve 1958'de kazandığı için şampiyon olarak varsayılıp federasyon tarafından 2002'de bu şampiyonlukları kabul ediyor. Bence de bu kısım hatalı, madem Beşiktaş'ın o 2 şampiyonluğunu sayıyorlar o zaman Fenerbahçe'nin de 1959'daki şampiyonluğunun sayılması lazım ki bu durumda Fenerbahçe'nin şu anda 4. yıldızı takıyor olması gerekiyor.

Amatör statüde ve yerel liglerde kazanılan şampiyonluklarınsa ulusal şampiyonluk olarak sayılmasının önünde en başta hukuki engeller var. O dönem UEFA bırak Avrupa kupalarına katılamadığımız amatör dönemi, tüm ülkeyi kapsayan ulusal bir lig sistemi olmayan ilk profesyonel lig formatındaki şampiyonluğu bile kabul etmeyip uyarı göndermişken sen amatör dönemin yerel şampiyonluklarını sayıyorum dersen başta UEFA ile papaz olursun. 1957 öncesi dönemde ligler yerel bile olsa kendi liglerinde şampiyon olan kulüpleri kupa formatında tek şampiyonu belirlemek için oynatmış olsalardı o zaman 1923'ten beri olan şampiyonluklar sayılabilir durumda olurdu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…