2024 bilgisayar mühendisliği sıralamaları ne olur?

Makaleler
4
İstediğim bölüm 9.7k ile geçen sene kapatmış, 2022'de ise 9.9k ile kapatmış. Üzerine bu sene +5 kontenjan arttırdı.

Bense 8.7k sıralama yaptım. Ucundan kaçırmaktan çok korkuyorum, çünkü uzun zamandır istediğim bir üniversiteydi.

Geçen sene ilk 10K'daki bazı bölümler sabit kalmaya ve geri çekmeye yavaştan başladı. Bu sene sizce sıralamalar ne olur?
Hem bu sene yapay zeka yüzünden bilgisayar mühendisliği bayağı gömüldü, umarım girebilirim çok istiyorum :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zeka çok etkilemez tercihleri belki çok az bir oranda tıp ecazıcılık vb kayış olabilir
Sosyal medyanın Bilgisayar Mühendisliği için önemi bence çok, 2021'de herkes yazılımcı olun diye tavsiye veriyordu sonra şişti Bilgisayar Mühendislikleri. Sadece girebilmek istiyorum o istediğim üniversitenin bölümüne.

Öncelikle tebrikler çok iyi bir sıralama yapmışsınız. Klasik ama net bir şey söylemek mümkün değil. Bundan sonra yapacak bir şey yok gönlünüzü ferah tutun.
Ama son 4-5 ay hayaliyle yatıp kalktım. Şuan her şeyden çok istiyorum gelmesini. Gelir mi sizce?

Ne dersiniz? Gelir mi sizce?

Son düzenleme:
5 kişi de kontenjan arttırmış diyorlar.

@aabcc Bence artacağı kadar artmış. Gelir diye düşünüyorum.
Ben de öyle bekliyorum, tepe noktasına çıtırdan yanaşmış sanki. Bu 4k-10K arasındaki çoğu ünide böyle. Gerilemeye ya da stabilleşmeye başladı çoğu. Ama işte korkuyorum. AYT Matematik kazık atmasaydı bu kadar streste değildim şuan.

@aabcc Hocam hem kontenjan artmış hem bu sene yapay zekadan insanların bölüme bakışı değişti dediğiniz gibi ayrıca artacağı kadar artmış hatta geçen sene çok oynanamış. Bence gelir ama şimdi aksi bir durum olur filan o yüzden sonradan üzülmenizi istemem. Çok alıştırmayın kendinizi bu duruma gelince tadını çıkarın olmazsa üzülmeyin.

@aabcc Hocam hem kontenjan artmış hem bu sene yapay zekadan insanların bölüme bakışı değişti dediğiniz gibi ayrıca artacağı kadar artmış hatta geçen sene çok oynanamış. Bence gelir ama şimdi aksi bir durum olur filan o yüzden sonradan üzülmenizi istemem. Çok alıştırmayın kendinizi bu duruma gelince tadını çıkarın olmazsa üzülmeyin.
Anladım hocam, kime sorsam gelir diyor da işte. Çok kafaya takmamak lazım dediğiniz gibi fakat ders çalışırken beni motive eden üniversitelerden birisiydi. Bekliyoruz valla.

@aabcc dostum tebrik ederim öncelikle tokatlamışsın bizi 😄. Geçen senelerde ne kadar ileri çektiğine bak bi. Bence gelme ihtimali yüksek. Kontenjan artması büyük avantaj. Ben gelir diye umuyorum. Başka alternatifin var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı