Bilgisayar mühendisliği sıralamaları çok düştü

10. sınıftan beri bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyordum fakat son zamanlarda yapay zekanın gelişmesi, işsizlik oranının artması gibi konular beni çok endişelendiriyordu. Tercihler açıklanınca İstediğim üniversitenin -Ege Üniversitesi- sıralamasının 17.000'lerden 29.000'e kadar gerilediğini gördüm. Sizce bölümün geleceği ne olacak? Düşüşler devam eder mi? Bu bölüme alternatif olarak hangi bölümler tercih edilebilir?
Hocam sektörün durumunu bilmiyorum ama ODTÜ gibi iyi üniversite mezunu insanlar işsiz kalmaz diye tahmin ediyorum.

Hocam sektörün durumunu bilmiyorum ama ODTÜ gibi iyi üniversite mezunu insanlar işsiz kalmaz diye tahmin ediyorum.
O tarz universitelerden mezunlar bile 6 ay dan fazla süre iş arayabiliyorlarmış. Bence bilgisayar mühendisliğindeki işsizlik durumu diğer mühendisliklerde de var. Ama bilgisayar mühendisliğinde bu durum daha sık yaşanıyor. Şirketlerin mühendis almamasının sebebi ise artık mühendis lazım değil, varolan sistemi devam ettirecek önlisans mezunu tekniker lazım. Artık devir okuyup iş bulayım değil. Ya gerçekten çok iyi şekilde okuyup güzel bir iş bulacaksın, ya da bir yerde tabandan başlayıp yükseleceksin. Artık universite diploması herkeste var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı