2024 Steam Yılın Ödülleri Kazananları belli oldu

Balatro gibi bir oyun varken liar's Bar'ın seçilmesi saçma olmuş. Türk bir yapımın kazanması çok güzel tabii ama balatro yenilik anlamında herkese fark açmış bir oyun. Başka herhangi bir oyun kazansa da aynı tepkiyi verirdim. Yine de en azından bizim ülkede hala bir umut olduğunu hem kendimize hem de dünyaya kanıtlamak açısından güzel bir gelişme. Yapımcı ekibi kutlarım.

Bencede liar's Bar'ın yarışacağı kategori arkadaşlarla daha zevkli kategorisi olsaydı daha mantıklı olurdu hocam. Balatronun hiç ödül kazanamamış olmasına üzülsemde curve animasyon yapımcı şirketi ülkemizdeki diğer oyun yapımcıları için güzel bir ilham kaynağı oldular.

Hocam Balatro'yu bilen yok herkes oy kullanıyor ondan dolayı her seçim bir saçmalık oluşuyor.
Balatro:
IMG_20250101_112956.jpg

Liar's Bar:
IMG_20250101_113014.jpg

Balatro'nun 87k,Liar's Bar'ın ise 36k incelemesi var.Buradan bile oyunun daha popüler olduğunu anlayabilirsiniz.Bence sorun oy kullanan kesimin oyunları anlamaktan aciz olması.Liar's Bar'a burada oy veren insanların çoğunun yenilikten değilde oyunu sevdikleri için verdiğini düşünüyorum.Kategoriye bakmaksızın oy kullanılıyor.Böylece bu gibi sonuçlar ortaya çıkıyor.

Balatro:Eki Görüntüle 2386090
Liar's bar:Eki Görüntüle 2386091
Balatro'nun 87k, liar's Bar'ın ise 36k incelemesi var. Buradan bile oyunun daha popüler olduğunu anlayabilirsiniz. Bence sorun oy kullanan kesimin oyunları anlamaktan aciz olması. Liar's Bar'a burada oy veren insanların çoğunun yenilikten değil de oyunu sevdikleri için verdiğini düşünüyorum. Kategoriye bakmaksızın oy kullanılıyor. Böylece bu gibi sonuçlar ortaya çıkıyor.

Hocam tamamda zaten liar's bar gibi oyunlar çok inceleme almaz bir de Balatro'ya destek amaçlı çok inceleme girildi.

Balatro gibi bir oyun varken Liar's Bar'ın seçilmesi saçma olmuş. Türk bir yapımın kazanması çok güzel tabii ama Balatro yenilik anlamında herkese fark açmış bir oyun. Başka herhangi bir oyun kazansa da aynı tepkiyi verirdim. Yine de en azından bizim ülkede hala bir umut olduğunu hem kendimize hem de dünyaya kanıtlamak açısından güzel bir gelişme. Yapımcı ekibi kutlarım.

Hocam ama Balatro da klasik iskambil kağıtları var. Liar's Barda ise her şey yenilikçi karakterler oyun içeriği gibi gibi.

Çinliler basmış Wukong'a. Yılın oyunu Stalker 2 olsun isterdim 1 tane bile ödül alamamış. Ghost of Tsushima'nın da her ne kadar normalde bu yıl çıkmış olmasa bile ödül alamaması üzücü. Türk yapımı oyunun da ödül almasına çok sevindim benim de son gün haberim olmuştu değiştirmiştim oyumu. Normalde Balatro'ya vermiştim ama bir Türk oyununun ödül alma şansını kaçıramazdım ve iyiki de öyle yapmışım :D

Son düzenleme:
Konudaki çoğu kişi millet yenilikçi oynanış kategorisini anlamamış demiş sonra da çıkıp biri "Liar's Bar var olan iskambil kağıtlarını kullanıyor, yenilikçi değil demiş." Bir öteki de "Balatro iskambil kağıtlarını kullanıyor, yenilikçi değil." demiş. Halbuki her iki oyun da var olan iskambil kağıtlarını alıp ortaya yepyeni bir şey çıkarmış. Ve yenilikçi oynanış dediğin de budur zaten. Var olduğunu bildiğin bir şeyde yeni bir şey ortaya çıkarmak. Yıl 1970 değil ki ortaya hiç var olmamış bir şey atılsın. Film sektörü bile remake yapmaya başladı.
Balatro da Liar's Bar da yenilikçiydi ve her ikisi de hak ediyordu fakat kazanan Liar's Bar olmuş.

Onun dışında bir oyunu 86 bin kişi incelemiş diğerini 36 bin kişi incelemiş argümanı saçmalıktan başka bir şey değil bence. Eğer oyunun popüleritesi= kalitesi ve ödül hakkı değildir.

RDR1'i oynamadim ama 2024 en iyi oyun muzigi olmayabilir bence. Silent Hill 2 Remake'in ve GoW: Ragnarök'ün odul almasini ise normal ve iyi buldum.
RDR1 müzik anlamında iyi bir oyun ama RDR2 gibi değil. RDR2'de Unshaken, House Building Song, That's the Way It is, American Venom gibi şarkılar varken RDR1'de sadece Deadman's Gun popüler ve ayrıca oyun 14 yıllık bir oyun ve satın alan çok insan da yoktu. Tamamen adı var diye almış ödülü.

Arkadaşlar, şimdi gördüm, 2024 yılı Steam ödülleri açıklanmış ve bana göre liste patlattı beni... Steam'i yeni nesil oyuncular mı doldurdu, nedir bu?
Bu yıl çıkmış olup yeni nesil olmayan oyun varsa söyler misin? 2024 yılında çıkmış olan Wukong harici ne olabilir? Yine 2024 yılında çıkmış olan Liars' Bar dışında ne olabilir? Eski nesil mi önemli?

Balatro'da, Liar's Bar'da iyi oyunlar ve gayet yenilikçi oyunlar. İki oyunda oylamaya çıktı ve Liar's Bar kazandı. İkisi de hak ediyordu.

Son düzenleme:
The Game Awards'tan ilginç bir şekilde eli boş gelebilmiş olan Silent Hill 2 ekibinin ödül kazanabilmiş olması haricinde narrative ödülü detayı ile Black Myth: Wukong eşliğinde oyuncu oylamalarının şeffafsızlığını belirli ediyor olan bir sonuç olmuş.

Konu boyunca Liar's Bar ile Balatro arasında yaşanıyor olan tartışmayı ise absürt olarak değerlendirebiliyorum. The Game Awards'tan sonra daha fazla Balatro'ya tahammül edebileceğimi düşünmüyorum.

İnceleme sayısıyla ikna olmayanlar için:
IMG_20250101_151437.jpg
IMG_20250101_151427.jpg

Şuan girip baktığımda Balatro,Liar's Bar'dan 6(altı) kat daha fazla oyuncuya sahip.Üstelik Balatro Şubat ayında,Liar's Bar ise Ekim ayında çıktı.Yani henüz yeni bir oyun olmasına rağmen daha az oynanıyor.Sorun popülerlik vs. değil zaten.Kullanıcı kitlesinin bilinçsiz olması.Ayrıca yenilik dediğiniz kısımların dijitale dökülmüş rus ruletinden çok bir farkı olduğunu düşünmüyorum.Balatro ise yepyeni bir oyun yarattı ve kalitesi sayesinde giderek büyüyor.Dediğim gibi amacım asla yerli ve başarılı bir oyunu ezmek değil ama objektif olmak gerekirse hakettiğini düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı