2024 YDT nasıl geçti?

Tek değilsin hocam en çok güvendiğim çeviri sorularında da patladım zaten moral yerlerde.
Valla hocam çeviri ve yakın anlam sorularını iyi yaptığıma inanıyorum. Orayı yapamadıysam battı gitti zaten. Paragraf sorularından sadece 1 tane yaptım kalan hepsini bilerek boş bıraktım. Yapmaya kalksam 10 değil 20 boş olurdu herhalde. 70 soru yaptım 10 tanesi hatalı çıksa 60 gelir. Çok kötü sayılmaz vakit olsa rahat 70 doğru olurdu.

hayırlısı artık. işaretlediklerim doğru olur inşallah çok ikilemde kaldım çünkü çevride.

Sırf puan hesaplansin diye girdim sayisalciyim zor değildi bence yetişti benimki.

Kanka vallahi cidden iyi geçmişse senin sınavın tebrik ediyorum çünkü tek işi İngilizce olan dilci tayfa için bile bir tık zor geçti bir de sen sayısalcısın o kadar konu arasından İngilizceyi de bu seviyede iyi yapabiliyorsan ya bayağı ders çalışıyorsun sabah akşam demeden ya da düşündüğün kadar iyi geçmemiştir.

Benimkisi kötü geçti maalesef 50 net anca yapabildim. Ayrıyeten bir paragrafın 3 sorusuna 15 dakika harcadım diye stres olduğum için paragrafı bırakıp diğer sorulara geçtim ve bir tık onları da yarım yamalak çözdüm zaman yetişmeyecek stresinden dolayı da ki öyle de oldu 7 tane paragraf sorusu boş kaldı. Sonuç olarak 50 net anca yapabildim yayımlanan cevap anahtarına göre. Bu sene hiçbir deneme çözmemiştim doğru dürüst muhtemelen mezuna kalırsam denemelerle soruları pekiştirip zamanı da ayarlamaya çalışıp seneye minimum +70 net yaparım. İlk senem diye kendimi strese sokmuyorum fazla.

Genel itibariyle zordu deniliyor özellikle paragraf kısmı ve pek çok kişi yetiştirememiş. Ben kendi adıma yetistirdigimi 1 boşum olduğunu ve sınavi hatırladığım kadarıyla kontrol ettiğimde yanılmıyorsam 70 71 küsürlü netler geliyor ama genel itibariyle bunun bile pek çoğu kişi için fazla olacağını düşünüyorum ilk senem daha ve çok kolaydi full gelir şu bu diyenleri takmayın onlar genelde üniversite öğrencileri veya yaşça ilk girenlerden büyük kisiler. Bugüne kadarki en zor sinavdi diyebilirim pek çok yılı çözdüm ben 2010 2000 yılı dahil. 2021 yılındakiyle kiyaslayacak olursanız daha zordu bence. Zaman yiyen bir sinavdi yetiştiremeyenlerin uzulmemesi gerekir normaldir. Pek çok youtube kanalı olan koç hocalar ve ingilizce öğretmenlerinden yökdil ve YDS arasında bir zorluğu vardı deniliyor. Bana kalırsa iyi oldu çünkü bir dilci olarak TYTsi benden iyi olanlar ydt kolay olduğunda önüme geçebilirdi ama ydt zor olunca belirleyici olan sınav dilciler için bu sene TYT den ydt ye evrildi çok da güzel oldu belli olmaz ama açıklanana kadar hiçbir şey kesin değil.

@ENFAL YILDIRIM bence de adil olan böylesi ancak TYT'si iyi olan da es geçilmemeli.
Bence bu da adil değil hocam ya. Çok umursadığımdan değil açıkçası ama yani süre o kadar az ki ana dilimizde olsa sınav yine bu kadar sürede yetişmezdi muhtemelen. Bilgiyi ölçmek yerine ne kadar seri olduğumuzu ölçüyorlar. O kadar sınava girmişken sırf süreden daha az yapmak pek hoş değil. Sanki dil bilgim yetersiz gibi hissetmedim diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…