2024 yılında hala XP kullanılabilir mi?

Ahmet12421

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 2024'te bir Windows XP kullanıcısı olarak sorularınızı değerlendireceğim ama bunu yapmadan önce söylemem gereken bazı şeyler var: Öncelikle Windows XP 2024 yılında sertifikaları güncellersek sitelere giriş yapabilmektedir ve 2024 yılında kullanabilirsiniz fakat bilmenizi isterimki güvenlik güncelleştirmeleri almadığı için çok da güvenli sayılmaz fakat sanmayınki internete bağlandığım an hackleneceğim virus girecek falan diye öyle bir şey yok internete bağlandınız diyelim şüpheli bir dosya indirmediğiniz sürece bir sıkıntı oluşturmayacaktır. Ek olarak güncelleme yaparken aktivasyon güncellemeside yapın çünkü Windows XP aktivasyon sunucusuna artık bağlanamıyor.
SP1 veya RTM sürümde hiçbir şey yapamazsınız SP3 gereklidir.

Soruları alayım.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar 2024'te bir Windows XP kullanıcısı olarak sorularınızı değerlendireceğim ama bunu yapmadan önce söylemem gereken bazı şeyler var: Öncelikle Windows XP 2024 yılında sertifikaları güncellersek sitelere giriş yapabilmektedir ve 2024 yılında kullanabilirsiniz fakat bilmenizi isterimki güvenlik güncelleştirmeleri almadığı için çok da güvenli sayılmaz fakat sanmayınki internete bağlandığım an hackleneceğim virus girecek falan diye öyle bir şey yok internete bağlandınız diyelim şüpheli bir dosya indirmediğiniz sürece bir sıkıntı oluşturmayacaktır. Ek olarak güncelleme yaparken aktivasyon güncellemeside yapın çünkü Windows XP aktivasyon sunucusuna artık bağlanamıyor.
SP1 veya RTM sürümde hiçbir şey yapamazsınız SP3 gereklidir.

Soruları alayım.
Hobi olarak kullanılabilir.

XP'ye kadar da düşmeyin, gidin bir Linux kurun bari.

XP'ye kadar da düşmeyin, gidin bir Linux kurun bari.

Linux'u denedim hocam ama nedense bir türlü sorunumu çözemedim elimde HD3450 ve GeForce 2 kart var fakat HD3450 darboğaz yapıyor gibi çünkü işlemci Pentium 4 ekran kartı AGP 8X ve işlemci AGP 4X desteğine sahip.

Bir de ekran kartı 2006 da çıkmış işlemci ise 2001 de darboğaz kaçınılmaz.
Ama GeForce2 MX400 ile kullanınca sistem düzgün işliyor fakat sorun şu ki Linux'te NVIDIA sürücüleri kurulu gelmiyor bu sebepten ötürü internetten yükleme yapmak gerekiyor ben denedim ama X server hatası aldım bir türlü olmadı.

Linux'u denedim hocam ama nedense bir türlü sorunumu çözemedim elimde HD3450 ve GeForce 2 kart var fakat HD3450 darboğaz yapıyor gibi çünkü işlemci Pentium 4 ekran kartı AGP 8X ve işlemci AGP 4X desteğine sahip.

Ama GeForce2 MX400 ile kullanınca sistem düzgün işliyor fakat sorun şu ki Linux'te NVIDIA sürücüleri kurulu gelmiyor bu sebepten ötürü internetten yükleme yapmak gerekiyor ben denedim ama X server hatası aldım bir türlü olmadı.

EndeavourOS deneyebilirsin NVIDIA için otomatik ayar çekiyor. O kadar eski sistem için sürücülerde sorun yaşarsın ama.

İlk bilgisayarımı 2006 yılında aldım. Ve bu masaüstü bilgisayarı 2006 yılından beri, Windows XP yüklü şekilde kullanıyorum. Söz konusu bu bilgisayar neredeyse 24 saat açık ve yıllara meydan okuyarak sorunsuz şekilde çalışıyor. Bu arada, bu bilgisayar dışında, kullandığım Windows 11 işletim sistemli bilgisayarlarım da var.

Öncelikle, bir ürün, işlevini yerine getirdiği sürece kullanılır. Bu ürün belirttiğim gibi bir bilgisayar veya başka bir ürün olabilir. Bir ürünü uzun süre kullanıyorsanız, bu sizin malınızın değerini bildiğinizi ve bilinçli bir tüketici olduğunuzu gösterir.

Windows XP veya diğer eski işletim sistemleri için duyulan "Güvenlik sorunu" kaygısı yersizdir. Şimdiye kadar virüs girmedi, herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadım. Yeni bir işletim sisteminde sürekli savaşa ve saldırılara maruz kalmıyorsak, Windows XP'de de böyle bir şey olmuyor. Girdiğiniz internet sitelerine, tıkladığınız bağlantılara, indirdiğiniz dosyalara dikkat ederseniz, güvenlik ve virüs riski ortadan kalkmış olur.

Bahsettiğim bilgisayarda kullandığım programlardan bazıları:

İnternet tarayıcıları Mypal, Mozilla Firefox, 360Chrome, Supermium, Maxthon ve Tor Browser. Avast Free Antivirüs, Malwarebytes, Winamp, CherryPlayer, VLC Media Player, Adobe Reader, Microsoft Office, OpenOffice, LibreOffice, WinRar, 7-Zip.

Şu sitede, bazı programların Windows XP'ye yüklenebilen son sürümlerini görebilirsiniz:

Windows XP yüklü bir bilgisayarda internete girebilir, video izleyebilir ve eski oyunları oynayabilirsiniz. Birçok eski ve kaliteli oyunu oynuyorum. Evde televizyonum yok. 27 inç monitörüm var ve hazırladığım m3u dosyasını kullanarak, TV kanallarını VLC Media Player ile bu bilgisayarda izliyorum.

Sizin de elinizde eski bir bilgisayarınız varsa, yeni bir bilgisayar almaya gücünüz yetmiyorsa, amacınız yukarıda yazdığım şeyleri yapmaksa ya da nostalji seviyorsanız, Windows XP'yi kullanabilirsiniz.

Günümüzde XP'de virüs yemek için illa bir dosya indirmenize gerek yok bu arada. İnternette dolaşmanız bile giriş yaptığınız sitelere göre yeterli olabilir.

Kullanılır mı?
Bende hobi amaçlı bir xp sistem kurup nostalji oyunları internet bağlantısı kesik şekilde oynamak istiyorum açıkcası.

Günümüzde XP'de virüs yemek için illa bir dosya indirmenize gerek yok bu arada. İnternette dolaşmanız bile giriş yaptığınız sitelere göre yeterli olabilir.

Kullanılır mı?
Bende hobi amaçlı bir XP sistem kurup nostalji oyunları internet bağlantısı kesik şekilde oynamak istiyorum açıkçası.

Alakası yok durup dururken virus girmez.

EndeavourOS deneyebilirsin NVIDIA için otomatik ayar çekiyor. O kadar eski sistem için sürücülerde sorun yaşarsın ama.
işte sorun yaşamayacağım tek sistem xp şuanlık.

Alakası yok durup dururken virus girmez.
XP'nin güncelleme aldığı dönemlerde bile ne virüsler yazılıyordu, buna şahit olsaydınız xp sistemi internete bile açmazsınız. Şimdi yıllardır güncelleme almamış bir sistemden bahsediyoruz. Durup dururken girmez tabi, ancak sen hedef olduktan sonra sisteme sızmak için internette dolaşman bile yeterlidir. Demek istediğim virüs sadece indirip çalıştırdığın exe'ler üzerinden girmez.

Bu arada XP kullanırsan kesin virüs yersin demiyorum.

Bende HD3450 ve Intel core 2 quad Q8300 4gb ram kullanıyorum İşletim sistemi Windows 10 Pro 64bit 15 yıllık sistem taş gibi kasmiyor oyun hariç

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı