2024 yılında minimum hangi iPhone modeli alınır?

747963

Femtopat
Hepinize selamlar arkadaşlar. Şu an aktif olarak iPhone 7 32 GB kullanıyorum. 1 ay öncesine kadar da 1 buçuk yıllık süredir iPhone 6S 32 GB kullanıcısıydım. Bu yıl yeni bir telefon alacağım için araştırmalara şimdiden başladım. Android tarafında pek bir seçeneğim yok. Sistem uygulamalarında reklam gösteren Xiaomi ve POCO'yu en başından eledim. Android tarafında aklıma yatan ve bence en kaliteli marka Samsung. Bunun dışında, 2 yıllık Apple kullanıcısı olduğum için iPhone almaya daha yatkınım ama hangi modeli almam gerektiği konusunda çok kararsızım. iPhone 15 almak istiyorum, dinamik ada özelliği çok hoşuma gidiyor ama geliri yüksek olmayan kişiler için çok pahalı bir model. Keza iPhone 14 de öyle. En düşük seçenek olarak iPhone 13'ü listeme ekledim ama o da çok pahalı olmasa da pahalı geldi fakat yine de alınabilir iPhone 14 ve 15'e kıyasla. iPhone 12'yi direkt eledim gibi duruyor çünkü güncellemesi bu yılı saymazsak 1 tane kaldı. Sizce iPhone 12 alınır mı sizce? geliri yüksek olmayan (20 binin altında maaş alan) biri için hangi iPhone modelini almak mantıklı olur? Android tarafında Samsung Galaxy S23'ü de düşünmüyorum değil. Android tarafında bir öneri yapacak olsanız hangi cihazı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xiaomi telefonları kaçak aldıktan sonra atılan ROM'a bağlı çok güzel oluyorlar.

Samsung olarak 2024'te S22'den aşağısı alınmaz.

11 benim için en kötü iPhone'lerdir. 12 zaten bunun kopyası o yüzden 12'yi tercih etmiyorum. 13 alabilirsin. Dinamik adayı seviyorsan 14 pro max al ama 15'e girme çünkü 14 ile arada çok bir farkı olmamasına rağmen çok pahalı. S23 alırsan Ultra al. Düz S23'ler Ultra gibi hissiyat vermiyorlar. Senin bütçen nedir?

iPhone 12 ve altı alınmaz olarak kabul ediliyor şuan genel olarak bildiğim kadarıyla forumda da. Tabii Apple fanboyları dışındaki kişilerin görüşlerinden bahsediyorum.
Bana sorarsan base iPhone modellerinin hiçbiri alınmaz. Düşünsene o kadar para verip IPHONE 15!!! alıyorsun ve karşında tamı tamına 60Hz bir ekran. @ruzgaew
S23 256GB en iyi seçenek olacaktır.

Hocam genelde maksimum 2-3 nesil öncesi alınır diye düşünüyorum ben. iPhone kullananlar bana göre bağımlıdan çok da farkları yok nedeni ise orta segment Android aldığında minimum 4 yıl(telefona iyi bakarsa) götürür bence. Bende Samsung Galaxy A12 128 GB var 2 yıldır kullanıyorum hala canavar gibi Android sürümü 13 sondu ama kasma donma çok nadiren oluyor. iPhone kullananları gorüyorum hepsi degil ama muhakkak bir kısmı sürekli en güncelini alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…