2024 yılında minimum hangi iPhone modeli alınır?

Gelir açısından en iyisi S23. S23 genel anlamda da saydığınız cihazlardan daha üst bir model. Tam f/p ürünü. Ancak bir süredir Elma ekosistemindesiniz. Eğer iphone'dan devam edeyim diyorsanız biraz daha kolay satılabilecek en kötü 13'ü tercih edin. Normalde düz iphone modelleri önerilmiyor ama siz zaten çok çok eski bir model kullanıyorsunuz. Düz ve sizinkine nispeten yeni çıkan 13'ü kullanınca bile size yağ gibi akıcı gelecektir.

Önerim S23.

Tamam taş gibi telefon ama, iki yıl sonra son güncellemesini alacak. Almışken uzun süre kullanayım diye düşünür insan. Ondan dedim. Yoksa ben de 12 kullanıyordum bir süre.
Hocam bir beden büyük alalım seneye de kullanırız mantığından her üründe çıkılmalı. Iphone 12 alabilecek maddiyata sahipsen 1-2 sene sonra telefon değiştirmek bence koymaz.

Hocam genelde maksimum 2-3 nesil öncesi alınır diye düşünüyorum ben. iPhone kullananlar bana göre bağımlıdan çok da farkları yok nedeni ise orta segment Android aldığında minimum 4 yıl(telefona iyi bakarsa) götürür bence. Bende Samsung Galaxy A12 128 GB var 2 yıldır kullanıyorum hala canavar gibi Android sürümü 13 sondu ama kasma donma çok nadiren oluyor. iPhone kullananları gorüyorum hepsi degil ama muhakkak bir kısmı sürekli en güncelini alıyor.
Bağımlılık değil de alışkanlık oluyor. Gerek işletim sistemine, gerekse kaliteye alışıyorsun. Mesela ben. 8 yıllık iPhone 7'ye bile güvenlik güncellemesi geliyor. iPhone'a alışmak çok da yadırganacak bir şey değil bence.

Bence S23 ile Android'e adım atma vakti gelmiş.
2017'den 2022'ye kadar Android kullandım zaten. Hiç Android kullanmadım diye belirtmedim.

Bağımlılık değil de alışkanlık oluyor. Gerek işletim sistemine, gerekse kaliteye alışıyorsun. Mesela ben. 8 yıllık iPhone 7'ye bile güvenlik güncellemesi geliyor. IPhone'a alışmak çok da yadırganacak bir şey değil bence.

Herkesin fikri kendine hocam ama cidden iPhone bana göre özellikle TR de para israfı gibi geliyor.

Hocam bir beden büyük alalım seneye de kullanırız mantığından her üründe çıkılmalı. Iphone 12 alabilecek maddiyata sahipsen 1-2 sene sonra telefon değiştirmek bence koymaz.
Aslında üst bir model alıp uzun süre arkaya bakmamak istiyorum ama ne bileyim. Aldığım ürün ateş pahası olunca değişesim gelmiyor. Kişiden kişiye göre değişir belki koymaz ama ne bileyim...

Herkesin fikri kendine hocam ama cidden iPhone bana göre özellikle TR de para israfı gibi geliyor.
Eğer vergiler vs. olmasa şu anki androidler kadar ucuz olacaktı. Maalesef dediğin gibi Türkiye'de iPhone'ye para verilmiyor. 11 bile saçma şekilde bir bilgisayar parasını geçmiş durumda. Ve başka ülke de bu yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı