2024 yılında minimum hangi iPhone modeli alınır?

Evet hocam ben en son iCloud satın aldım rahatlatmıştı telefonu, tavsiye ederim.
iCloud, Google Drive gibi uygulamaların ücretsiz versiyonlarını kullanmanın kendi açımdan daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ücretleri makul fakat yine de resimlerimi saklamak için para vermek çok da gerekli değil şu anki durumum için. İleride depolama alanım azalırsa alabilirim tabi ki. Tamamen işinin düşüp düşmemesine bağlı.

Evet hocam ben en son iCloud satın aldım rahatlatmıştı telefonu, tavsiye ederim.

Tabii en bilgilisi ve deneyimlisi de benim, bende Android kullanıyorum ayrıca... Sana açıkla dediğimde argüman sunamadın bile. Sen beni rahatsız edemezsin ama lütfen bir dahaki sefere yanlış olabilecek tavsiyelerde bulunma konu sahibi ciddiye alırda pişman olursa günahı size kalmasın.

Hocam bugün afedersiniz ama ters tarafınizdan mı kalktınız ben nazik bir dille konuşmaya çalışıyorum ama siz olay çikartmaya çalışıyorsunuz gorende sizi iPhone ve Android'in dünya üzerindeki tek uzmanı zanneder.

iCloud, Google Drive gibi uygulamaların ücretsiz versiyonlarını kullanmanın kendi açımdan daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ücretleri makul fakat yine de resimlerimi saklamak için para vermek çok da gerekli değil şu anki durumum için. İleride depolama alanım azalırsa alabilirim tabi ki. Tamamen işinin düşüp düşmemesine bağlı.
Hocam iCloud'u şu yüzden seviyordum; hem galerimde resimler duruyordu hem de tonla GB yer açılmıştı. Sanki silmişim ama hayaletlermiş gibi orada duruyorlardı. Tek dezavantajı internet bağlantısı yoksa net görünmüyordu.

Hocam bugün afedersiniz ama ters tarafınizdan mı kalktınız ben nazik bir dille konuşmaya çalışıyorum ama siz olay çikartmaya çalışıyorsunuz gorende sizi iPhone ve Android'in dünya üzerindeki tek uzmanı zanneder.
Hocacığım ben gayet iyiyim, belki psikolojim şu sıralar iyi olmayabilir ama bunu yansıtmıyorum ben de zaten nazik bir şekilde iletişim kuruyorum. Rahatsızlığımı dile getirdim çünkü gerçekten bilgi sahibi olduğun için değil de sırf yorum yazmak için yazdınız. Bunu kabul etmiyorsunuz çünkü ben kanıtlayamıyorum. Size bir şey katmak istedim ve daha dikkatli olabileceğinizi söyledim. Bana birisi böyle bir şey söylediğinde ben seviniyorum çünkü bir eksikliğimi gidermiş olurum. Sizin tarafınızdan böyle değil sanırım...

Son düzenleme:
Hocam ICloud'u şu yüzden seviyordum; hem galerimde resimler duruyordu hem de tonla GB yer açılmıştı. Sanki silmişim ama hayaletlermiş gibi orada duruyorlardı. Tek dezavantajı internet bağlantısı yoksa net görünmüyordu.

Hocacığım ben gayet iyiyim, belki psikolojim şu sıralar iyi olmayabilir ama bunu yansıtmıyorum ben de zaten nazik bir şekilde iletişim kuruyorum. Rahatsızlığımı dile getirdim çünkü gerçekten bilgi sahibi olduğun için değil de sırf yorum yazmak için yazdınız. Bunu kabul etmiyorsunuz çünkü ben kanıtlayamıyorum. Size bir şey katmak istedim ve daha dikkatli olabileceğinizi söyledim. Bana birisi böyle bir şey söylediğinde ben seviniyorum çünkü bir eksikliğimi gider miş olurum. Sizin tarafınızdan böyle değil sanırım...

Bin bilsende bir bilene danış derlermiş umarım bu sözü iyi yorumlarsınız diyorum sadece. Artık bunu da anlamıyorsanız sizin sorununuz.

Güncelleme gelmeyince telefon ölüp çöp mü oluyor :D
Genel olarak çöp olmaz. Güncelleme desteğini kestikten sonra belli bir süre sonra uygulama kurmana bile izin vermiyor zaten Apple. Ama kısa süre değil, Android kadar da uzun süreli değil. Güncelleme kesmeden önceki sürümde kalmakta tavsiyemdir. Son sürüme kadar geldikten sonra harbiden çöp olabiliyor. Örnek olarak iOS 16.7.8'deki iPhone 8'imi örnek verebilirim.

Bin bilsende bir bilene danış derlermiş umarım bu sözü iyi yorumlarsınız diyorum sadece. Artık bunu da anlamıyorsanız sizin sorununuz.
Bakın hocam ben zaten konuşmak yerine dinlerim. Karşımdaki bana bir şey katabilir. Karşımdaki konuşurken ne söyleyeceğimi düşünmek yerine bir şey öğrenebilir miyim acaba diye dinlerim. Ama sizde bu olgunluğu göremedim. Yerinizde ben olsaydım şunu söylerdim; "Olabilir hocam, hatam nedir? Sizce neden uygun veya değil?" böyle bir şey derdim siz inatlaşmaya devam ediyorsunuz.

Alınırsa en düşük 13 Pro alınır, düz serisi olarak da 15 önerebilirim. 13 Pro kamerada iyi şeyler sunuyor en azından, kameram iyi diyebiliyorsun kısacası, erkanı fena değil, 120hz var, batarya performansı da fena değil, işlemcisi de gayet iyi&güçlü, fazla da ısınmıyor. Android kısıma baktığımız zaman da bu cihazdan daha iyi denilebilecek yurt içi sıfır S23 var çok daha ucuz bir fiyata, 13 Pro ile aralarındaki fiyat farkı çok büyük denilebilir, gayet güzel uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir cihaz. Bütçeniz el veriyor, ve IPhone kullanıcam diyorsanız dediğim 2 model bakılabilir en düşük, ama benim önerim, bütçenizi zorlamadan, Android kullanmanız yönünde olacaktır.
Gerisi artık size kalmış.

Bakın hocam ben zaten konuşmak yerine dinlerim. Karşımdaki bana bir şey katabilir. Karşımdaki konuşurken ne söyleyeceğimi düşünmek yerine bir şey öğrenebilir miyim acaba diye dinlerim. Ama sizde bu olgunluğu göremedim. Yerinizde ben olsaydım şunu söylerdim; "olabilir hocam, hatam nedir? Sizce neden uygun veya değil?" böyle bir şey derdim siz inatlaşmaya devam ediyorsunuz.

Tamam reis daha fazla laf dalaşına girmeye gerek yok bence.

Samsung olarak 2024'te S22'den aşağısı alınmaz.
S20 FE ve S21 FE gayet iyi ve hala alınabilir telefonlar.
Hepinize selamlar arkadaşlar. Şu an aktif olarak iPhone 7 32 GB kullanıyorum. 1 ay öncesine kadar da 1 buçuk yıllık süredir iPhone 6S 32 GB kullanıcısıydım. Bu yıl yeni bir telefon alacağım için araştırmalara şimdiden başladım. Android tarafında pek bir seçeneğim yok. Sistem uygulamalarında reklam gösteren Xiaomi ve POCO'yu en başından eledim. Android tarafında aklıma yatan ve bence en kaliteli marka Samsung. Bunun dışında, 2 yıllık Apple kullanıcısı olduğum için iPhone almaya daha yatkınım ama hangi modeli almam gerektiği konusunda çok kararsızım. iPhone 15 almak istiyorum, dinamik ada özelliği çok hoşuma gidiyor ama geliri yüksek olmayan kişiler için çok pahalı bir model. Keza iPhone 14 de öyle. En düşük seçenek olarak iPhone 13'ü listeme ekledim ama o da çok pahalı olmasa da pahalı geldi fakat yine de alınabilir iPhone 14 ve 15'e kıyasla. iPhone 12'yi direkt eledim gibi duruyor çünkü güncellemesi bu yılı saymazsak 1 tane kaldı. Sizce iPhone 12 alınır mı sizce? geliri yüksek olmayan (20 binin altında maaş alan) biri için hangi iPhone modelini almak mantıklı olur? Android tarafında Samsung Galaxy S23'ü de düşünmüyorum değil. Android tarafında bir öneri yapacak olsanız hangi cihazı önerirsiniz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi günler.
Düz iPhone modeli almanızı önermem. Mümkünse Pro modellerine veya Android tarafına yönelin. S23 veya S24 serisine göz atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı