2024 YKS için tavsiye

One Face

Kilopat
Gençler ben şimdi 18 yaşındayım. 11'e geçiyorum. 18 yaş ve üstünde açık öğretimde 5 dönem okuyup mezun olabilme var.
Yani 11'in ikinci döneminde açığa geçsem bu seneki YKS'ye girebiliyorum.
Öyle bir şey yapmayı düşünüyorum. 12'ye geçmiş birine tavsiye verir gibi verir misiniz?
Dereceye oynayabilir miyim? Sayısaldan girmeyi düşünüyorum. 9 ve 10'um sıkıntılı biraz. Yaz bitene kadar 9 ve 10'u halletsem. Sınava 8 ay kalmış oluyor. O zaman süresince 11 ve 12'yi yetiştirmek çok mu zor olur?
En azından 5000-10000 arası hedefliyorum.
Çünkü bilgisayar mühendisliği sıralamaları çok yüksek.

Yaz bitene kadar 9 ve 10'u halletmen biraz gerçek dışı, yani günün yemek ve uyku dışındaki zamanlarında çalışmayacaksan. Arkadan at koşturuyormuş gibi acele etmene gerek olduğunu düşünmüyorum, zaten üniversitede yaşın bir gram önemi yok. 20 yaşında üniversiteye başlarsan hiçbir şey fark etmeyecek. Bence hedefin o kadar yüksekse bu sene 9-10'u hallet ve 11'i oturtmaya başla. 12. sınıfı da ardından eklersin ve 2025 YKS senin için 5-10 bin yapabilecek kadar iyi bir seçenek olur. 2024 YKS'ye yarım yamalak bilgilerle girip yükseği hedefleyemezsin sonuçta yarışacağın kişiler hem okulda çalışıp hem dershaneye gidip hem de özel ders alan tipler olacak.

Dersini düzenli çalış,paragraf çöz her gün en az 15-20 arası,dershane gidiyorsan ders dinle sonra etütte dersin videosunu izle (türkçe için benim hocam kanaılını öneririm) sonra kendin tekrar o konuyu çalış konu anlatımdan ve soru çöz o konudan bol bol.Her ders için böyle yap düzenli yap oturt bu planı.

Gençler ben şimdi 18 yaşındayım. 11'e geçiyorum. 18 yaş ve üstünde açık öğretimde 5 dönem okuyup mezun olabilme var.
Yani 11'in ikinci döneminde açığa geçsem bu seneki YKS'ye girebiliyorum.
Öyle bir şey yapmayı düşünüyorum. 12'ye geçmiş birine tavsiye verir gibi verir misiniz?
Dereceye oynayabilir miyim? Sayısaldan girmeyi düşünüyorum. 9 ve 10'um sıkıntılı biraz. Yaz bitene kadar 9 ve 10'u halletsem. Sınava 8 ay kalmış oluyor. O zaman süresince 11 ve 12'yi yetiştirmek çok mu zor olur?
En azından 5000-10000 arası hedefliyorum.
Çünkü bilgisayar mühendisliği sıralamaları çok yüksek.

Hocam en önemlisi relax olmak o konu yetişmedi bu konu yetişmedi olayına girmemek 9 ve 10'u yaz bitene kadar bitirmen bayağı zor diyebilirim ancak eylül sonuna yetişir diye düşünüyorum.

Dostum öncelikle şimdiden başarılar diliyorum.
2 yıllık yks serüvenim ve deneyimlerim ile bir kaç şey aktarmak istiyorum:
Şimdiden bir hedefin olması çok güzel ve bu hedef her zaman sana cesaret ve moral versin. Gerekirse sıkıldığın yerde dönüp hedefini düşünerek gaza gel. Bu çok önemli olacak çünkü sınava çalışmak hiç öyle basit bir şey değil sıkıntıdan delireceğin dönemler olacak. İnsan bu durumlarda bir şeye sarılmak istiyor ondan biliyorum.

Açıktan dönem kapatıp sınava erken girmek için iyi kötü diye bir yorum yapamam. Fakat erken olacağı için çok fazla streslere girmene gerek yok ama erkenden işi halledersen de mantıklı olacaktır.

Ben bir sayısak değilim inceliklerini bilmiyorum. Fakat bildiğim bir şey var ki her branştan daha zor olduğu. Çok fazla ders ve özellikle zorlayıcı dersin olması. Bu yüzden çok sağlam bir düzenin olmalı. Dershane kütüphane ne buluyorsan gitmeye çalış. Eğer düzenin yoksa kendini idare edemiyorsan sakın ama sakın (vurguluyorum çünkü buna ben düştüm) evde çalışırım diye kendini dört duvara kapatma. Düzen yoksa zaten senen boşa gidecek ya da işler oturmayacak sonuö kötü gelecek.

Ben medyadaki abuk subuk koçtur yardımcıdır bilmem nedir gibi kanallara cephe açmış birisiyim. Sonuna kadar da o uyduruk insanlarla savaşacağım. Senin gibi ve diğer milyonlarca kişiye hayal satmalarını istemiyorum. Bu yüzden bunlara çok dikkat et. Hedefini sağlam at sağlam çalışma yap ve sonucunu al. Zamanında bir halt yapamamış ama oturduğu yerde sana derece yap diyen para babalarından uzak dur.

Bu yaz elinden geldiğince tyt'yi bitirmeye çalış. Gerekirse dönem dönem denemelee yap. Mutlaka dershane denemelerine katıl. Sayısal olduğun için ders konusunda çok yardımcı olamayacağım. Ama matematik ve fene çok önem vermen gerekiyor bundan eminim.

Başarılar diliyorum.

Yaz bitene kadar 9 ve 10'u halletmen biraz gerçek dışı, yani günün yemek ve uyku dışındaki zamanlarında çalışmayacaksan. Arkadan at koşturuyormuş gibi acele etmene gerek olduğunu düşünmüyorum, zaten üniversitede yaşın bir gram önemi yok. 20 yaşında üniversiteye başlarsan hiçbir şey fark etmeyecek. Bence hedefin o kadar yüksekse bu sene 9-10'u hallet ve 11'i oturtmaya başla. 12. sınıfı da ardından eklersin ve 2025 YKS senin için 5-10 bin yapabilecek kadar iyi bir seçenek olur. 2024 YKS'ye yarım yamalak bilgilerle girip yükseği hedefleyemezsin sonuçta yarışacağın kişiler hem okulda çalışıp hem dershaneye gidip hem de özel ders alan tipler olacak.
Neden imkansız ki?
Yazın 9 ve 10'u halledin diye önermiyorlar mı genel olarak?
En azından matematiği halletsem. Fizikle kimyayı da ağırlıklı olarak halletsem olmaz mı? Gerçek dışı mı?
Eylül gibi de özel ders almayı da düşünüyorum.

Üniversitenin yaşı yok da taa 25 yaşında mezun olacağım. O bana koyuyor.

Siz kaçıncı sınıfsınız?

Neden imkansız ki?
Yazın 9 ve 10'u halledin diye önermiyorlar mı genel olarak?
En azından matematiği halletsem. Fizikle kimyayı da ağırlıklı olarak halletsem olmaz mı? Gerçek dışı mı?
Eylül gibi de özel ders almayı da düşünüyorum.

Üniversitenin yaşı yok da taa 25 yaşında mezun olacağım. O bana koyuyor.

Siz kaçıncı sınıfsınız?
Planladığın gibi gitmiyor işler diyelim. Dene bu yaz, eğer konular istediğin gibi yetişmezse bence kendine zaman vermelisin. Sıkıştırmaya, acele etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Ha istersen 2024'e göre hazırlan ama olmazsa 2025'e yine hazırlanırsın diye düşün. Özel ders de en sıkıntılı olduğun sayısal dersler için evet işe yarar mutlaka.

25 yaşında mezun olmak önemsiz. Artık CV'ye bile yaş yazılmıyor. Adam seni işe alırken bunları kolay kolay sormaz. Öğrenciyken zaten staj programlarını yakalarsın.

Ben okumuyorum, lisans bitirdim.

Planladığın gibi gitmiyor işler diyelim. Dene bu yaz, eğer konular istediğin gibi yetişmezse bence kendine zaman vermelisin. Sıkıştırmaya, acele etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Ha istersen 2024'e göre hazırlan ama olmazsa 2025'e yine hazırlanırsın diye düşün. Özel ders de en sıkıntılı olduğun sayısal dersler için evet işe yarar mutlaka.

25 yaşında mezun olmak önemsiz. Artık CV'ye bile yaş yazılmıyor. Adam seni işe alırken bunları kolay kolay sormaz. Öğrenciyken zaten staj programlarını yakalarsın.

Ben okumuyorum, lisans bitirdim.
Hocam öyle de hayata 1 sene geç başlamış olmam mı?
1 sene fazladan sınava hazırlanacağıma üniversiteye gittiğimde kendimi geliştirmeye çalışırım istediğim alanda.
1 sene fazladan çalışmış olurum. Paramı kazanırım, harcarım.
Ot gibi yaşıyorum zaten. O koyuyor.
Yoksa dediğiniz mantıklı. Bu seneye göre hazırlanayım ama olmazsa seneye daha iyisini yaparım.
Zaten illa bilgisayar mühendisliği olsun demiyorum. Ona yakın bölümleri de seçebilirim.
Bir de her sene sıralamalar yükseliyor ya. Ondan endişeliyim.

Siz hangi bölümü okudunuz?

Hocam öyle de hayata 1 sene geç başlamış olmam mı?
1 sene fazladan sınava hazırlanacağıma üniversiteye gittiğimde kendimi geliştirmeye çalışırım istediğim alanda.
1 sene fazladan çalışmış olurum. Paramı kazanırım, harcarım.
Ot gibi yaşıyorum zaten. O koyuyor.
Yoksa dediğiniz mantıklı. Bu seneye göre hazırlanayım ama olmazsa seneye daha iyisini yaparım.
Zaten illa bilgisayar mühendisliği olsun demiyorum. Ona yakın bölümleri de seçebilirim.
Bir de her sene sıralamalar yükseliyor ya. Ondan endişeliyim.

Siz hangi bölümü okudunuz?
Bilgisayar mühendisliğinin alternatifi yazılım o da olmazsa eşit ağırlıktan yönetim bilişim sistemleri. O da olmazsa diyeceğim çünkü alaylı yazılımcılık diye bir kavram var diplomasız yazılımcılar. Bunu da yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı