2024'te hala RX 580 alınır mı?

Woztox

Decapat
Daha fazla  
2024'te hala 8 GB RX 580 2. el alınır mı? 1500 1800 TL bandında sanırsam hepsi miningli, çok ucuzlar. Bütçem 2-3K

Son düzenleyen: Moderatör:
2024'te hala 8 GB RX 580 2. el alınır mı? 1500 1800 TL bandında sanırsam hepsi miningli, çok ucuzlar. Bütçem 2-3K
Biraz bütçe çıkarıp RX 6600 falan bakın 2.el hocam.

Alınır. O fiyatlarda gerçekten ucuz. O fiyatlara RX 580 almaya değer. Ucuza sistem toplanıyor ise. 10 bin+ TL bütçe ile RX 580 sistem dizilecek ise mantıksız bir seçenektir, güncelliği düşük, uzun süre kullanımlar sonucu yıpranan bölümleri sebebi ile çeşitli sürücü sökmeleri gibi sorunlar çıkartabilen yaşlı bir kart.

Alınır. O fiyatlarda gerçekten ucuz. O fiyatlara RX 580 almaya değer. Ucuza sistem toplanıyor ise. 10 bin+ TL bütçe ile RX 580 sistem dizilecek ise mantıksız bir seçenektir, güncelliği düşük, uzun süre kullanımlar sonucu yıpranan bölümleri sebebi ile çeşitli sürücü sökmeleri gibi sorunlar çıkartabilen yaşlı bir kart.

Sıfırdan sistem dizeceğim anakart la işlemci 0 olacak öbür parçalar 2. el o yüzden RX 580'ı seçtimde çok sorunu var gibi.

Sadece Valorant ve CS2 gibi çok yüksek sistem gereksinimi gerektirmeyen FPS oyunları oynayacaksan alınır. Mesela i5 9400F işlemcin olduğunu varsayarsak iki oyunda da 150 FPS garanti verir.

Sıfırdan sistem dizeceğim anakart la işlemci 0 olacak öbür parçalar 2. el o yüzden RX 580'ı seçtimde çok sorunu var gibi.

Bütçe eklemeye çalışıp ikinci el RX 6600 veya RX 6600 XT alabilirsin. Bende öyle yaptım, şu an bilgisayarımda ikinci el bir RX 6600 XT var 5500 TL ye aldım.

Sadece Valorant ve CS2 gibi çok yüksek sistem gereksinimi gerektirmeyen FPS oyunları oynayacaksan alınır. Mesela i5 9400F işlemcin olduğunu varsayarsak iki oyunda da 150 FPS garanti verir.

Bütçe eklemeye çalışıp ikinci el RX 6600 veya RX 6600 XT alabilirsin. Bende öyle yaptım, şu an bilgisayarımda ikinci el bir RX 6600 XT var 5500 TL'ye aldım.

Ya da tüm parçaları alıp ekran kartını sona bırakıp bütçe biriktirmeye çalışıp 2. el almam lazım gibi.

Duruma göre değişir. Mesela 6-7k bütçeye sistem toplanıyorsa alınır ama 9-10k ve üzerine toplayacaksan daha iyisini alırsın. Bence tam bütçeyi paylaşın ona göre önerelim. Sıfır R5 5500 alıp 2.el RX 580 almak mantıklı olmaz mesela. 2.el işlemci RAM vs alıp ekran kartını daha iyi almak daha mantıklı bence. Tam bütçe nedir?

RX 580 şans işi. Bir model alırsın tertemiz çıkar yoluna bakarsın fakat bir model alırsın oyunlarda Wattman(ekran kartı yanıt vermeme sonucu) gibi çeşitli sürücü çökmeler ile başın ağrır. RX 6600 almalısın çok iyi bir kart eğer bütçe yok ise ve RX 580 ile çok yakın fiyatı var ise RX 6500 XT al belleği düşük fakat kas gücü olarak RX 580'den daha iyi daha çok FPS veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı