2024'te hala Windows 10 mu yoksa Windows 11 mi?

Sene 2024. İyi bir sistem varsa elbette 11 kullanılmalı. Çok uzun süre 10 kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. Oyun performansı açısından herhangi bir performans farkı zaten yok, bizzat test edip onayladım. 16GB ve üzeri RAM ve ele dişe dokunur bir sistem varsa 10 kullanmanın bir anlamı yok. Güncel olmakta fayda vardır.

Sene 2024. iyi bir sistem varsa elbette 11 kullanılmalı. Çok uzun süre 10 kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. Oyun performansı açısından herhangi bir performans farkı zaten yok, bizzat test edip onayladım. 16 GB ve üzeri RAM ve ele dişe dokunur bir sistem varsa 10 kullanmanın bir anlamı yok. Güncel olmakta fayda vardır.

Bu konuyu ilk yazdığımda yeni bilgisayar alacağım için yazmıştım. Bilgisayarı aldım ve Windows 10 kurdum sonradan sıfırdan Windows 11 kurdum. fakat Valorant tarzı oyunlarda 500 iken 200'e kadar FPS düşüşü yaşadım. Ayrıca ikide bir şeffaf mavi ekran alınca delirmeye başladım ve Windows 10 kurmaya karar verdim. Tam BIOS'a girmek için bilgisayarı kapatacakken bilgisayarı kapatamadım. Ne kadar kapatma tuşuna bassamda kapanmadı. Kasadan da kapanmıyordu reset tuşuna basmak durumunda kaldım. Muhtemelen sistemim pek uyumlu değil. Çünkü başka arkadaşlarımda yaşayan 1 kişi vardı.
Sistemim yeni nesil.

Karar sizin ama bence 11 olabilir, sonuçta Windows 10 2015'te çikmis bir işletim sistemi neredeyse 10 yıl olacak. Özetle, eğer oyun oynuyorsanız Direct12 kullanabilirsiniz 11 de fakat sade kullanımlar için Windows 10 önerebilirim.

Ben ikisini de kullandım ama hangisi daha iyi anlayamadım.

Ben ikisinide kullandım ama hangisi daha iyi anlayamadım
öneri verirseniz sevinirim ama Windows 10 kuracak olursam hangi H sürümünü kurayım? Elimde bu isolar var 22H2, 21H1, 1903 hangisi

Hatırlatma: LTSC sürümleri 10 yıl destek alır. Windows 10'un iki adet LTSC sürümü bulunur. Biri LTSC 2019, diğeri LTSC 2021 yani customer edition(home, pro falan filan) desteği bitince bu sürümler halen desteğini devam ettirecektir. Yani eğer sadece destek konusu kafaya takıp Win10'u terk etmek mantıksız oluyor. Çok çok yeni donanımları olan ya da Win11'in görünümü hoşuma gidiyor diyen win11 kullanabilir. Aksi takdirde 2031'e kadar Win10 LTSC 2021 idare edecektir.

LTSC 2021 21h2 sürümüdür, LTSC 2019 1809. Seçim sizin. Her ikisini de farklı bilgisayarlarla kullanmaktayım. Sadece sürüm eskiliğinden kaynaklı hiçbir sorun yaşamadım henüz. Amacınız maksimum hafiflikse 1809 olabilir. Hafiflikten ziyade program/destek uyumsuzluğu falan minimum olsun derseniz de dengeli hafiflik olarak 21h2.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı