- Makaleler
- 7
Daha fazla
Ben şifrelerinizin çoğunu hatırlamanız gerektiğini düşünüyorum zaten. Yani eğer her site için birbirinden "tamamen" farklı şifreler koymuyorsanız..Not defterine kaydetmek zor. Tüm hesapların şifresi aynıysa ayrı tabii ama aynı zamanda riskli tabii. Tarayıcıya kaydetmek de hiç güvenilir değil. Antivirüs kullanmak veya kullanmamakla alakalı değil sadece. Ayrıca bu uygulamalar sayesinde bilgisayarınıza veya başka bir cihazınıza bir şey olduğunda şifreleriniz gitmiyor gerekli yedeği alınca. Örneğin Bitwarden deneyin tarayıcıdaki ile kıyaslanamaz bile bu seçenek.
Zaten tarayıcılarda da şifre gitmiyor. Microsoft Edge otomatik olarak şifrelerinizi senkronize ediyor. Google'ı bilmiyorum ancak büyük ihtimalle oda senkronize ediyordur çünkü Edge ve Vivaldi Chromium kullanıyor. Vivaldi'de eşitliyor.
Tarayıcıya kaydetmek neden güvenilir olmasın? Şifreyi göster seçeneğine tıkladığında bile senin Windows kullanıcı adını ve şifreni istiyor (Edge'de).
Zaten dediğim gibi şirketler şifrelerimizi biliyordur diye düşünüyorum önemli olan art niyetli insanlara geçmemesi değil mi?