2024’ün En İyi Şifre Yöneticisi Uygulamaları

Ben şifrelerinizin çoğunu hatırlamanız gerektiğini düşünüyorum zaten. Yani eğer her site için birbirinden "tamamen" farklı şifreler koymuyorsanız..

Zaten tarayıcılarda da şifre gitmiyor. Microsoft Edge otomatik olarak şifrelerinizi senkronize ediyor. Google'ı bilmiyorum ancak büyük ihtimalle oda senkronize ediyordur çünkü Edge ve Vivaldi Chromium kullanıyor. Vivaldi'de eşitliyor.

Tarayıcıya kaydetmek neden güvenilir olmasın? Şifreyi göster seçeneğine tıkladığında bile senin Windows kullanıcı adını ve şifreni istiyor (Edge'de).
Zaten dediğim gibi şirketler şifrelerimizi biliyordur diye düşünüyorum önemli olan art niyetli insanlara geçmemesi değil mi?

Her site için tamamen farklı ve uzun, zor şifreler öneriliyor. Bu şifre yöneticileri sadece şifrelerini kaydetmek için değil çok zor şifreler üretmek için de var. Ayrıca tarayıcıdaki şifre yöneticilerinden daha güvenli diye düşünüyorum, çoğu bağımsız kuruluşlara testler yaptırıyor zaten. Bazı istisnalar hariç veri sızıntısı görmedim daha bu tarz programlarda, ayrıca antivirüs, her linke tıklamama ve her şeyi indirmeme olayı bunların hiçbiri yeterli değil. Bir program orijinal bir sürücü ile imzalandığında çok kolay antivirüsleri geçiyor hala, bir şeye tıklamama olayı da bir anlık dalgınlık meselesi. Bir program indirme olayı da artık çok iyi gizleniyor, basit bir PDF gibi görünen hatta PDF olarak açtığın dosya bile virüslü çıkabiliyor. Ne kadar fazla ve farklı güvenlik önlemi alırsanız o kadar iyi.

Aynen öyle hocam. İsteyen istediğini kullanır tabii ki ama şifre yöneticileri kesinlikle gereksiz değil. Daha güvenli bir yol. Hangisini kullanacağı kullanıcıya kalmış.

Aynen öyle hocam. İsteyen istediğini kullanır tabii ki ama şifre yöneticileri kesinlikle gereksiz değil. Daha güvenli bir yol. Hangisini kullanacağı kullanıcıya kalmış.
Günümüzde çok görmesek bile sadece İnternete bağlı olduğunda bile virüs yeme ihtimali var teorik olarak. Kesinlikle gereksiz değil, isteyen kullanır isteyen de kullanmaz.

Tarayıcıların kendileri de uzun ve zor şifreler üretebiliyor.
Tarayıcıdaki şifre yöneticilerinden güvenli olabilir o konuda bir şey diyemeyeceğim. Veri sızıntısı olabilir belki (ki Rockstar bile veri sızıntısı veriyor eğer bazıları kafaya koyarsa bu programlardanda verileri çekebilir diye düşünüyorum ancak yine de tarayıcıdakilerden güvenli olacağını düşünüyorum).
Emin olun iyi bir antivirüsü geçmek o kadar kolay değil, olsaydı herkesin bilgisayarı virüs kaynıyor olurdu. Bir şekilde orijinal sürücüyle imzaladın diyelim adam bunu senin bilgilerini çalmak için kullanacağına şirketlere yapmaya çalışır. Ayrıca programlar ne kadar imzalanmış olsa bile her türlü ihtimale karşı antivirüsler sezgisel ve davranışsal olarak da tespit etmeye çalışırlar.

Norton bile Steam'i çalıştırırken tehdit var mı diye bakıyor. Bunuda arka plandaki işlemci ve ram kullanımının arttığını görerek anlıyorum (Steam açılırken). Sadece imza değil yani olay. (Bile lafını cümlenin daha anlaşılabilir olması için yazdım yoksa Norton gayet iyi bir antivirüs)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…