2025 de diş hekimi işsiz kalır mı?

RightCloud

Hectopat
Daha fazla  
Bu yıl diş hekimi okumayı seçersem 2030 da mezun olacağım. Bazıları şu anda bile diş hekimleri işsiz kalıyor diyor gerçekten dedikleri kadar var mı? Aranızda diş hekimi okuyan tanıdığı varsa onun yaşadıklarını bana anlatırsanız sevinirim.
Not: Kendi yerimi açabileceğimi düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de yerli yersiz herkes üniversite okuduğu ve mezun olduğu için her sektörde bu işsiz kalma korkusu var. Artık küçümsenecek kadar da değil, gerçekten çok fazla işsiz kalan ve "niye okudum ki" diyen insan var. Ama biraz da şans işi, bulabilen de girip başlıyor çalışmaya. Kendi yerini açamayacak olmanı düşünmen şu an için normal ama ileride ne olacağını bilemezsin. Hem yeteri kadar tecrüben hem de imkanların olunca neden olmasın? Başlangıçta sen de çoğu insan gibi birinin yanında ya da devlette çalışabilirsin. Ama kimse kesinlikle işsiz kalırsın okuma diyemez, saçma.

Türkiye'de yerli yersiz herkes üniversite okuduğu ve mezun olduğu için her sektörde bu işsiz kalma korkusu var. Artık küçümsenecek kadar da değil, gerçekten çok fazla işsiz kalan ve "niye okudum ki" diyen insan var. Ama biraz da şans işi, bulabilen de girip başlıyor çalışmaya. Kendi yerini açamayacak olmanı düşünmen şu an için normal ama ileride ne olacağını bilemezsin. Hem yeteri kadar tecrüben hem de imkanların olunca neden olmasın? Başlangıçta sen de çoğu insan gibi birinin yanında ya da devlette çalışabilirsin. Ama kimse kesinlikle işsiz kalırsın okuma diyemez, saçma.
Haklısın ilerde ne olacağı belli olmaz ama ailemin gerçekten açacak maddi durumu yok benim korktuğum şey gidip 30k ya özel hastanade çalışmak zorunda kalmak en çok istediğim şey devlette çaslışmak

Haklısın ilerde ne olacağı belli olmaz ama ailemin gerçekten açacak maddi durumu yok benim korktuğum şey gidip 30k ya özel hastanade çalışmak zorunda kalmak en çok istediğim şey devlette çaslışmak
Ne yalan söyleyeyim maaşlar ile ilgili bir bilgim yok. Ama o kadar düşük ücret vereceklerini de zannetmiyorum. Bugün bir diş teknisyeni en azından o kadar alıyordur. Elbette yeni mezunken özelde başlarsan kafandaki maaşı alamama ihtimalin yüksek. İlla ki biraz düşük başlarsın çünkü işveren gözünden bakınca onlar da haklı, tecrübesizsin. Biliyor bile olsan belki yavaş kalacaksın. Bu sebeple başlangıç düşük olabilir ama kesinlikle zamanla toparlar. Belli bir süre sonra da durumun el verirse zaten kendi yerini açmak istersin. Mezun olur olmaz açmak bana sorarsan zaten çok mantıklı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı