2025 MSÜ taban puanları düşer mi?

Yanlış. Alımlar çok az bazen hiç olmuyor ve olduğunda kontenjan sayısı çok çok az oluyor. Ayrı sınavı 4 yıllık üniversite diploması ve mülakatları saymıyorum.
Kanka alım az ama öyle çok çok azda değil abartma zaten sadece meslek te 4. Ve 7. Yılları arasında geçebiliyon yani zaten kaç kişi denerki bir sene içinde ve bide dediğin gibi 4 yıllık da diploman olması gerekiyor e bu şartlarda zaten rakibinde az olur

O işi zorlaştıran ve çoğu astsubayın uğraşmama sebebi mülakat sınavı zor olması ve lisans diploması istemesi bu iki etken başlıca caydırıcı zaten
Evet öyle gerçekten isteyenlerin yapabileceği bişey

Kanka alım az ama öyle çok çok azda değil abartma zaten sadece meslek te 4. Ve 7. Yılları arasında geçebiliyon yani zaten kaç kişi denerki bir sene içinde ve bide dediğin gibi 4 yıllık da diploman olması gerekiyor e bu şartlarda zaten rakibinde az olur

Evet öyle gerçekten isteyenlerin yapabileceği bişey

Rakibin az olur diye birşey yok adam neden denemesin, 20 yıl çalışıp 4 yıllık okuyana hazır ola geçmemek için deneyen çok astsubayla konuşsan anlarsın kardeşim

Rakibin az olur diye birşey yok adam neden denemesin, 20 yıl çalışıp 4 yıllık okuyana hazır ola geçmemek için deneyen çok astsubayla konuşsan anlarsın kardeşim
Knk sen hem askerlik yapıp hemde 4 senelik diploma okuyup almayı kolaymı sanıyon ayreten mülâkat ları saymıyorum bile emin ol çoğu zaten işini yapıp parasını kazanırken bunu düşünmez bile

Ben şunu anlamadım MSÜ'den yaptığımız puanlar ne işe yarıyor TYT+AYT diyorlar subaylık için o zaman sadece TYT AYT puanı yetmiyor mu?

Ben şunu anlamadım MSÜ'den yaptığımız puanlar ne işe yarıyor TYT+AYT diyorlar subaylık için o zaman sadece TYT AYT puanı yetmiyor mu?
Knk MSÜ sadece mülakat lara girme hakkı kazandırıyor başka bir işe yaramıyor ama eğer MSÜ de subaylığı kazanırsan mülakat lar dan aldığın puanla tyt+ayt puanın toplanarak aday belirleme puanın. Oluşturuluyor

Knk MSÜ sadece mülakat lara girme hakkı kazandırıyor başka bir işe yaramıyor ama eğer MSÜ de subaylığı kazanırsan mülakat lar dan aldığın puanla tyt+ayt puanın toplanarak aday belirleme puanın. Oluşturuluyor
Kardeşim ayriyeten bu cevabına ithafen birşey sormak istiyorum, subaylık için tyt+ayt gerekiyor ya ayt de ham sıralama mı önemli yoksa obp eklendikten sonraki sıralama mı önemli? İkinci bir sorum ise kırık obp etkiliyor mu ?

Arkadaşlar ben hava ast istiyorum. Pazar günü girdiğim MSÜ sınavında az çok hesapladığıma göre 260 puan alıyorum(39 net falan).sizce bu sene hava ast girebilir miyim zaten hepsinin taban puanları aynı ya, geçen yıl 264 ile alım yapmışlar. 4 puan düşük sadece, sizce alırlar mı veya baraj düşer mi? Bu yıl çünkü iki yıl boyunca on puan düşmüş hep bu sene hava ast gelir mi tabanı geçer miyim? Konu hakkında bilgi sahibi olanlar cevaplasın.

Bence girersin kral düşecek

Maalesef benim de aklımı çok kurcalıyor. Askerlik iyi bir meslek parasına iyi. En az 60 70 alıyor astsubay. Bir de emekli olunca tazminatı 1 milyonu geçiyor. Eğer çalışırken bir de oyak parası yatırdıysan oradan o kadar para geliyor. Ama önü açık değil maalesef rütbe olarak. Öyle olsa subayı anlamı kalmaz. O yüzden de elinde hiçbir şey olmayıp eline bir rütbe silah verilen kalkıyor bir yeri. 25 taşında adam 40 yaşında adama racon kesiyor sende komutanım diyorsun. Ama iyi olanlarda var elbette. Babamın üstü yüzbaşı vardı, babama çok iyi davranıyordu masabaşı iş veriyordu. Hatta ailesiylede dışarı çıkıyorduk beraber ben küçükken tabii. Yani lafın kısası bence tercih ver YKS de ne olacağı belli olmaz. Kötü gelir sonucun en azından astsubay olur elinde. İlla tercih ettin diye gitmek zorunda da değilsin. Bence tercih zamanı tercihini ver.
hocam siz tercih verecek misiniz peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı