McAydn54
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, 2024 MSÜ ve YKS'ye bağlı olan TYT ile PMYO'ya girmeye çalıştım fakat sınavım başarısızdı. Neyse, bu senede 2025 MSÜ'yü büyük ihtimalle kazanamayacağım ama en azından TYT'den 250 puan alan bir kişi PMYO sınavına girmeye hak kazanıyor. Sınavdan başarılı olursa 2 yıllık eğitim alıyor ve polis oluyor. Neyse, benim şimdi konu şu: Eğer TYT'den 200 alırsam PMYO sınavlarına girmeye hak kazanacağım (babam gazi, 3713 sayılı kanunda) ve sıralamadan muaf bir şekilde. Diksiyonum güzel, fiziki olarak da 10/10 bir insanım ama korktuğum kısım şu: Geçen PMYO MSÜ mülakatlarında gazi şehit çocuklarına haksızlık ediyorlarmış mı diye baktım internetten, sonuç gerçekten korkunç. Haberler gerçek mi, sahte mi bilmiyorum ama TYT'den 200 puan alırsam bu sene net alır ve PMYO sınavlarına girebilirim. MSÜ için aynısını diyemiyorum maalesef ama çok isterdim. Bu sene kesin inanıyorum. TYT'den 200 alıp PMYO'ya giriş sınavına hak kazanırım ama korktuğum kısım şu: Sınavı kazanıp torpilliler yüzünden, 3713 sayılı kanunda TSK gazi çocuğunu bir torpille geri atarlar mı?