İnceleme 2025 yılında Huawei Watch 3 kullanmak

• Konuyu başlatan Astiva
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.343
Selam,

Saate geçmeden önce minik ekosistemimden bahsetmek isterim. Cihazlarım Huawei Mate 30 Pro, Huawei Freebuds 5i ve yeni saatim Huawei Watch 3 oldu. Bunu anlatma sebebimi inceleme içerisinde anlayacaksınız. Bazı kişiler diyebilir "yanlış yazdın, Watch GT3 modelidir" diye fakat hayır, Huawei'nin düz Watch sersini birçok kişi bilmiyor. Satın aldığım model direkt olarak Watch 3 ve 2. elden 4750 TL'ye aldım kutulu şekilde, sahibinden Param Güvende şeylerini falan saymıyorum. Yavaştan 2025 yılında neden 2021 yılı çıkışlı bir saat aldığımı anlatmaya ve ufak teknik özelliklerine geçelim. GT serisi ile karşılaştırmalarımız olacak.

Saatin görselleri ve tasarımı​

IMG-20250103-WA0001.jpg

IMG-20250103-WA0002.jpg

IMG-20250103-WA0003.jpg

IMG-20250103-WA0004.jpg

-Neredeyse 4 yaşına yaklaşan ve 3. sahibi olarak cihaz inanılmaz temiz geldi, benden önceki sahipleri hiç kullanmamış galiba. Böyle bir kondisyon beklemiyordum. Kılcal çizik bile yok.

-Tasarım olarak görüldüğü gibi GT serisinde olan klasik saat havası bunda yok, bezel kısmı yok. Edge bir ekran tercih edilmiş. Kordon olarak 22mm evrensel kordon kullanıyor. Crown kısmı Huawe'nin yıllardır kullandığı ve çevirme sırasında haptic bir geri bildirim veren tarzda. Altta bir aksiyon butonu var ve işlevi değiştirilebiliyor.

Teknik detaylar​

Gövde özellikleri:
  • 46.2 X 46.2 X 12.2 mm boyutlarında.
  • 54 gram ağırlığa sahip.
  • Paslanmaz çelik kasa ve seramik arka kısma sahip.
  • 5 ATM yani 50 metreye kadar su geçirmezlik sunuyor.
Ekran özellikleri:
  • AMOLED ekran teknoloji.
  • 1.43" ve 466 X 466 yapıda olup 326 PPI piksel yoğunluğu mevcut.
Bağlantı ve diğer teknik detaylar:
  • 16 GB depolama ve 2 GB RAM mevcut.
  • Wi-Fi 4, Bluetooth 5.2, GPS, NFC ve eSIM mevcut.
  • 10W kablosuz şarj desteği mevcut.
  • 420 mAh batarya.
  • HarmonyOS 3 (4 alıp almayacağı belirsiz).
Sensörler:
  • İvmeölçer, jiroskop, kalp atış hızı, barometre, pusula, SpO2 ve deri sıcaklığı sensörü mevcut.
-Görüldüğü üzere GT serilerine nazaran oldukça dolu. Özellik RAM ve ROM olsun, Wi-Fi bağlantısı olsun ve en kritik NFC ve eSIM kısmı olsun bu saatte mevcut.

Genel özellikler ve GT serisi ile karşılaştırma​

Bütün sağlık takibi sistemlerini detaylıca anlatmayacağım çünkü çok uzar inceleme ve Huawei'nin sağlık takibi konusunda olan başarısını herkes oldukça iyi biliyor, inceleme Watch 3'ün kendine has özellikleri ve GT3 ile karşılaştırması temelli olacak elbette. Bazı bilinen noktalara ekleme yapacağım elbette.

-GT3 serisinin sahip olduğu bütün sağlık takibi özellikleri mevcut:

1735861299205.jpeg

-Ben zaten 1 yıldır Huawei Watch Fit 2 kullanmaktaydım ondan dolayı arayüze ve Huawei sağlığa aşinayım, uyku takibi gibi şeyleri 1 yıldır kullanıyorum. Gayet iyi çalışıyor sağlık izeleme sistemi bir saate göre. Watch 3 ile deri sıcaklığı sensörüne de sahip olmuş oldum, bu karıştırılan bir durum var, vücut sıcaklığı sanan var fakat deri sıcaklığı bu. YouTube üstünde salak saçma bir kanal bunu bozuk olduğunu iddia ediyordu fakat özellik açıklamasını okumaktan aciz kendisi herhalde.

-Arama yapabiliyor gibi basit şeylerden bahsetmeye gerek yok, bu saatte eSIM mevcut zaten. Telefonunuz olmadan neler neler sunuyor bir bilseniz. Ben tanımlamadım fakat olması güzel ve ihtiyaç duyan kişiler elbette olabilir.

-Saatin Huawei sağlık arayüzü bu şekilde:

WhatsApp Görsel 2025-01-03 saat 02.39.48_24e500fb.jpg

-Wi-Fi ve NFC sunması da GT3'e göre oldukça büyük bir artı çünkü saatle temassız ödeme yapmak mümkün ancak sadece Akbank'lılar kullanabiliyor maalesef. Wi-Fi olması da saate çok büyük bir artı getiriyor fakat onu başka bir başlık altında anlatacağım, belki ileride rehberini de yaparım. Bu saate APK yüklenebiliyor, evet yanlış duymadınız.

WhatsApp Görsel 2025-01-03 saat 03.18.22_3417eb36.jpg

-GT serisine göre eksik gibi görünen fakat benim bile oldukça şaşırdığım bir nokta var, pil süresi. GT serisi pili ile ünlü. Normalde Watch 3 tipik kullanım için verilen pil ömrü 3 gün, yoğun kullanımda 1.5 gün. Bunun sebebi yukarıda yazdığım gibi GT serisine göre daha fazla yazılımsal ve donanımsal özelliği var NFC, eSIM ve Wi-Fi gibi gibi. Bunların oluşu pil tüketimi arttırıyor elbette fakat Samsung Watch gibi benzer özelliklere sahip bir saat 2 günü zor görürken ben Wi-Fi ve eSIM hariç her özelliği açık 3.5-4 günü falan görüyorum. Saat sürekli telefona bağlı ve uyurken bile takıyorum. Alırken kafamda şüpheler vardı, nasıl kullandıklarını bilmiyordum ve bende şaşırdım hala böyle bir pil süresi vermesine, Huawei'nin zamanında vadettiği pil sürelerini hala sunuyor. Ayrıca süper uzun pil modu mevcut, özellikleri ve sistem akıcılığını kısıp 15 gün civarı kullanım sunabiliyor. Çok yönlü bir saat.

-Watch 3 için GT serisine göre daha fazla ve animasyonlu kadranı var çünkü saatin işlemcisi ve RAM'i daha iyi. Arayüz inanılmaz akıcı, animasyonlar ile dolu. Always on Display modu da buna dahil.

-Acil durum araması ve düşme algılama gibi GT3'ten ayrılan özellikler mevcut.

-Bir diğer güzel artı ise GT3 ve diğer GT modellerde saat, telefon kamerası için deklanşör görevi görüyor fakat Watch 3'ün bir diğer artısı saat ekranında direkt kameranın görüntüsünü görebilmemiz. Üstüne çekilen fotoğrafı saat içinde görüntüleyebiliyoruz.

WhatsApp Görsel 2025-01-03 saat 03.26.11_df089c9a.jpg

-Bir diğer GT3 ve şimdilik GT4 serisinde bulunmayan güzel detay ise saatin klavyesinin olması. GT5'te klavye kullanılabiliyor fakat GT3'te yok, GT4 için gelecek deniyor ama vakit belirsiz.

WhatsApp Görsel 2025-01-03 saat 03.23.22_2e9f5ea2.jpg

WhatsApp Görsel 2025-01-03 saat 03.23.22_f5808dad.jpg

-Ayrıca çok havalı olan avuç içini kapatarak arama yanıtlama özelliği Watch 3 ile mevcut.

WhatsApp Görsel 2025-01-03 saat 03.43.26_c5e75901.jpg

Şimdilik karşılaştırma aşamasında aklıma gelen detaylar bunlar.

APK uygulama yüklemek​

-Kendi marketi olan App Gallery GT serisi modellere göre kat ve kat daha dolu, oldukça fazla uygulama var fakat Wear OS saatler kadar henüz değil. Elbette bizim APK ile istediğimiz uygulama yükleyemeyecek olduğumuz anlıma gelmiyor, Spotify'dan WhatsApp'a kadar uygulama yüklenebiliyor fakat bazı uygulamalar için Google servisleri de kurulması gerekiyor diye bilmekteyim. Uygulamak isteyenler için rehber bırakıyorum:

Alış nedenlerim ve kapanış yorumlarım​

-Huawei ekosistemi diye bir gerçek var, ben zaten Huawei telefon, kulaklık ve eski saatim fit 2'yi kullandığım için ve bu 3'lünün neler yapabildiğini biliyorum. En basitinden arama gelince kulaklık telefona bağlı olduğu sürece saatten konuşabiliyorum veya aramayı kulaklığa aktarabiliyorum gibi gibi. Ayrıca Watch 3'ün Huawei cihazlara özel bazı yetenekleri de var. Mini ekosisteme sahip olmam fit 2 yerine beni direkt Watch 3'e itti.

-Beni en çok bu saate iten şey ise fiyatına karşılık oldukça fazla oyuncak sunması oldu, 4750 TL'ye dolu dolu benim gibi minik detayları seven kişiler için biçilmiş kaftan. Benim de bu fiyata neredeyse sıfıra yakın bir ürün bulabilmiş olmam da büyük şans doğrusu.

-Samsung Watch serisinden uygulama mağazası dışında eksik kalır yanı olduğunu düşünmüyorum ve onun da alternatifi olduğu için bu fiyat bandında bence en alınası saat olarak düşünüyorum. Gerek şarjı ve oyuncakları olsun, malzeme kalitesi olsun gerçekten beklentimin çok üstünde çıktı. Watch fit 2 modelinden sonra çağ atladım.

Henüz bu cihaza geçeli çok olmadı fakat kısa sürede birbirimize alıştık. Kendim almadan Türkçe kaynak bulmakta oldukça zorlandım ve düzgün incelemesini görmedim. Çoğu kişi Watch 3 Pro modelini incelemiş ve düz seri biraz yabana atılmış. Bileğim çok kalın olmadığı için Watch 3 Pro düşünmedim bile. Aldığım fiyata temiz ürün düşürürseniz ve Huawei cihazlara sahipseniz direkt alın derim, telefonunuz illa Huawei de olmak zorunda değil fakat iOS tarafında bazı özellikler eksik. Android kısmında da Huawei telefon olmadan kullanılmayan bazı özellikler mevcut. Özellikle GT serisine fark atıp daha ucuza olması aşırı çekici kılıyor, özellikle GT 3 ve GT4'e. Onların sıfır fiyatları belli.

İncelememi okuduğunuz için teşekkürler. Aklınıza takılan soruları konu altında sormaktan çekinmeyin.

Tüm içeriklerime erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Biliyorum ancak nedenini anlamış değilim.

Samsung'un garip politikaları ve ülkeye sokunca ekstra IMEI ve eSIM modülü olduğunda fiyatın uçuk seviyeye gelmesinden kaynaklıdır.

Güzel saat hocam, hayırlı olsun. Açıkçası GT serisi bana yetersiz gibi geldi biraz yazılım açısından. Arkadaşımda GT4 var ve detaylı inceleme fırsatı buldum, ateş ölçme sensörü hariç Fit 3 gibi daha alt bir cihazla farkı yok. O fiyatlara çıkmışken Samsung Watch 6, 7 almak daha mantıklı olabilir tabii pil ömrünü göz ardı etmemek lazım.

Güzel saat hocam, hayırlı olsun. Açıkçası GT serisi bana yetersiz gibi geldi biraz yazılım açısından. Arkadaşımda GT4 var ve detaylı inceleme fırsatı buldum, ateş ölçme sensörü hariç Fit 3 gibi daha alt bir cihazla farkı yok. O fiyatlara çıkmışken Samsung Watch 6, 7 almak daha mantıklı olabilir tabii pil ömrünü göz ardı etmemek lazım.

Teşekkürler, GT serisi zaten Samsung Watch ile yarışmiyor, onunla yarışan Watch 3 ve Watch 4 modelleri oluyor. GT serisi klasik saat görüntüsü ve pil süresi arayan insanlara hitap ediyor. Mesela babam Watch serisi özelliklere ihtiyaç duymaması ve sürekli şarj etmek istemediği için tercih sebebi GT3 oldu, kendisi klasik saat görünümünden de etkilendi elbette. Huawei her iki kesim için de seçenek sunuyor. Düz Watch serisinin de klasik modelleri mevcut. Fit 3 modeli tasarım olarak kare ve daha spor bir yapıda fakat dediğiniz gibi GT4 ile benzer özelliklere sahip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı