2025 yılında M.2 SSD şart mı olacak?

İhsanYen

Femtopat
Katılım
29 Eylül 2020
Mesajlar
39
Yer
İzmir
Windows 10 ve SSD'ler ile artık günümüz sistemlerinde hard disk ile Windows 10 işletim sistemi kullanmak işkenceye dönüştü. Windows, 2025 yılında Windows 10 işletim sisteminin; tıpkı Windows 7'de olduğu gibi tabiri caizse fişini çekeceğini açıkladı. Dip not olarak ekliyorum, fişini çekmek benim için geçerli bir düşünce, buna katılmayabilirsiniz. Evet, ortada kullanılabilir bir işletim sistemi olacak fakat kendi görüşüm güncellikten yana bir sistem kullanmak. Gelişen teknoloji ve paranın etkisi ile şu anda en azından 2.5 inç SSD kullanmak, Windows 10'da zorunlu oldu. Dip not: Windows 10 ile hard disk kullanımı benim için gerçekten sinir bozucu bir tecrübeydi ve zorunluluk düşüncesi yine benim düşüncem. Sizce Windows'un yeni gelen işletim sistemi, biz kullanıcıları M.2 SSD almaya mahkum edecek mi? Yaklaşık 4 yıl sonra, saniye başına 500 MB işlem yapabilen bir disk tıpkı geçmişte hard diskte olduğu gibi bizlerin zamanını çalıp, moralini bozacak mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an bile öyle kısmen Windows 10 SATA disklerle kullanmak çoğu sistemde işkence oluyor bile.

O yıllarda SSD şart olur bence de olsunda zaten hızlısı varken neden yavaş kullanılsınki zamandan kaybettiriyor resmen.
Microsoft en son son işletim sistemimiz Windows 10 olacak diye açıklama yapmıştı sanki. Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Evet öyle bir şeyler vardı ama sanmıyorum çıkartır illaki ya da sürekli yamalarla SSD'yi tam zorunlu hale getirecek zaten bazı PClere Windows 10 güncel kuramıyorsun yapı 19 altı istiyor birkaç kez denk geldim.
 
2025'te çok büyük ihtimalle notebooklar Apple'ın yaptığı gibi anakarta lehimli şekilde satacaklardır.
Masaüstü tarafında ise M.2'in üstüne yeni bir teknoloji çıkmazsa standart olacaktır. Ancak 2.5" bi' 10 yıl daha ölmez.

Özellikle sunucu tarafında U3 ve SAS tabanlı sürücüler SMF olarak çıkıyor. Biz zavallı son kullanıcılar görmüyor ancak 2.5" boyutunda 30-50 TB NVMe SSD'ler var.
 

Geri
Yukarı