2025 YKS mi 2025 DGS mi?

Ben zaten halihazırda 6 senedir bir bankada Bilgi Teknolojileri bölümünde çalışıyorum hocam çalıştığım yer kurumsal bir yer olduğu için nedense mühendislik diplomalarının çoğu kapıyı açtığını gördüm AÖF gibi uzaktan okunan okulları çok okuldan saymıyorlar he bu benim kariyerimde bir engelmi değil benim toplam deneyimim 10 sene, ama işte öyle bir dert oldu içime mühendislik, yüksek lisans için mühendislik alanına yapabiliyorum fakat onda da şöyle bir durum oluşuyor lisans mühendislik olmadımı yükseğin mühendislik alanına okumak bir şey ifade etmiyor çünkü belirleyici olan lisans mühendislik bu yüzden ağustos ayında tekrar kendi alanıma YBS üzerine yüksek lisans yapıp okul hayatımı sonlandırmak istiyorum fakat yaşım daha 31 çok yaşlandığımı düşünmüyorum :D DGS'ye girip mühendislik istiyorum fakat şöyle bir konuda oldu TYT ve AYT girip normal üniversite sınavından aldığın puanla yerleşip daha sonra ön lisans derslerini saydırabiliyormussun DGS gibi diyenler oldu öyle bir şey var mı merak ettim çünkü DGS'de en az 40 ve üstü net yapmak lazım mat tarafında ama TYT AYT sanırsam çok net istemiyor DGS gibi.

Hocam 2'sinde girin bence hangisinden olursa olmazsa eğer yine de bir yüksek bilgisayar mühendisliği falan kağıt üzeride olsa en azından hani biraz da olsa dikkat ederler bence

Hocam 2'sinde girin bence hangisinden olursa olmazsa eğer yine de bir yüksek bilgisayar mühendisliği falan kağıt üzeride olsa en azından hani biraz da olsa dikkat ederler bence
Özellerde mühendislik yüksek lisans ücretleri uçmuş durumda hocam benim eve yakın ikinci öğretim olarak İstanbul Ticaret Üni var ama oda 200'bin TL yapmış fiyatları bu rakamlar nedir böyle anlam veremedim tamam çalışan insanlarız ama insanın içi gidiyor bu arada onuda Tezli yapmak lazım hocam :D oda işte ALES gerektiriyo malum , ALES'te çünki DGS'ye ile aynı diyorlar ona girmişken aslında DGS'ye gireceğim gibi, en azından şöyle bir plan yaptım DGS'ye girip akabinde ALES'e de girersem en azından ALES puanı 5 yıl geçerli kenarda bekler lisans bitene kadar sonra yine kendi alanımdan mühendislik yüksek yaparsam en azından tam bir değeri olur yüksek mühendis olmuş olurum.

DGS tabii ki daha kolay fakat az kontenjan dezavantaj oluyor. İkisine de girmenizi öneririm.
Üstad full sözelci birisi olarak DGS nasıl kolay? EA yapmış adamlar ve sayısaldan net zorunlu kılınmış. Fikirlerini merak ediyorum DGS kayıtları başladı malum. 1. Sınıftan başlayanlar var DGS ile ne bileyim dersleri muaf tutulmayan var böyle saçmalıklara rağmen barajsız YKS nasıl daha zor oluyor? Açık öğretim için özellikle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı