2025 YKS sayısal için tavsiyeler

Peki AYT sayisala ne zaman çalışmaya başlamalıyım önce TYT kısmını 90+ net yaptıktan sonra mi?
Yani öyle bir sınır koymaya gerek yok bence fakat tyt matematik'te belli bir seviyeye geldikten ve geometriyi bitirdikten sonra ayt matematiğe başlanabilir. AYT kimya'ya da TYT kimya bitince direk başlayabilirsin. Ayt biyolojiye de TYT biyolojiden sonra başlamak daha iyi olur. Fiziğe de belli konular birbiriyle bağlantılı TYT Ayt aynı anda götürülebilir istenirse.
 
Ben de sınava hazırlanıyorum hedefim sayısalda 100 bin yapmak şu an tyt netlerim 50 ayt 10 arasında, sizce sınav değişikliği olur mu hocam bizim açımızdan sıkıntılı bir durum
 
Merhaba arkadaşlar. Ben normalde bu sene sözel olarak hazırlanıyordum. Gastronomi seçecektim fakat biraz düşününce gastronominin bana uygun olmadığını fark ettim. Bu nedenle mezuna kalacağım ve şimdiden sayısal derslere çalışıp mühendislik veya tıp okumaya karar verdim.

Sizden tavsiyem su ki sayisala nasıl çalışmalıyım? Liseye sadece 9. sınıfta gittim. Ondan sonra açığa geçmiştim o yüzden temel hiç yoktu. Son 4 ayda az bir temel olustup 17 netlerden 40-50 netlere çıktım TYT'de. Netlerim de şu şekilde "Türkçe 30 - sosyal 13 - matematik 10 - fen 0"

Nasıl bir çalışma programı onerebilirsiniz sayısal için? Mesela TYT'ye ne zamana kadar çalışılmalı, ne zaman AYT'ye başlanmalı gibi. Çünkü AYT'de ve fende gerçek anlamda 0'ım, hiç görmedim.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1 yılda her şey olur bence çalışırsanız. Önerim zaten sosyal ve Türkçede iyiyken TYT mat ve feni halledip yazın, seneye AYT mat ve fen ağırlıklı gitmek.
 
Ben de sınava hazırlanıyorum hedefim sayısalda 100 bin yapmak şu an tyt netlerim 50 ayt 10 arasında, sizce sınav değişikliği olur mu hocam bizim açımızdan sıkıntılı bir durum
Sistem değişmeyecek. Ayt çok düşük en az 50 yapsan, tyt de ise 65 yapsan 100000 e rahat girersin gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı