2025 YKS tahminen nasıl gelir?

Benim MEB'i TYT AYT denemelerinde ve son yıllarda olmamış olana baktığımda tahminim.
TYT Türkçe orta.
TYT Sosyal kolay.
TYT matematik çok zor.
TYT fen kolay.
AYT matematik orta.
AYT fizik çok zor.
AYT kimya kolay.
AYT biyoloji orta.
Gibi bir tahminim var. MEB'in yayınladığı 8 deneme burada gidiyor. Uzun yıllardır AYT fizik ve TYT matematik zorlanmadı.
Böyle gelecek diye tahmin ediyorum. Tabii ki bu ÖSYM hiç belli olmaz ama.
TYT Türkçe orta
TYT Sosyal kolay
TYT Matematik Orta veya ortanın bir tık üstü
TYT Fen kolay-orta
AYT Edebiyat orta veya bir tık zor
AYT Tarih-1 orta
AYT Coğrafya-1 kolay
AYT Matematik orta olacağını düşünüyorum 2024 gibi anlaması zor tuhaf sorular olacağını zannetmiyorum.
ÖSYM, her sene aynı yerden öğrenciyi vurmaya çalışmaz dolayısıyla geçen seneki gibi Matematiği aşırı zorlayacaklarını düşünmüyorum. Onun yerine diğer branşlara yönelecekler bence.

TYT Türkçe orta.
TYT Sosyal kolay.
TYT matematik orta veya ortanın bir tık üstü.
TYT fen kolay-orta
AYT edebiyat orta veya bir tık zor.
AYT tarih-1 orta.
AYT coğrafya-1 kolay.
AYT matematik orta olacağını düşünüyorum 2024 gibi anlaması zor tuhaf sorular olacağını zannetmiyorum.
ÖSYM, her sene aynı yerden öğrenciyi vurmaya çalışmaz dolayısıyla geçen seneki gibi matematiği aşırı zorlayacaklarını düşünmüyorum. Onun yerine diğer branşlara yönelecekler bence.

Hocam diğer branşlardan vururlarsa eleyici olmaz ya TYT matematik ya da AYT matematik ikisinden biri banko zor olacak adamlar gidip edebiyatı zor yapsa ne olur yapmasa ne olur herkes yapabiliyor neredeyse. 2024 kıvamında olacak sınav.

Hocam diğer branşlardan vururlarsa eleyici olmaz ya TYT matematik ya da AYT matematik ikisinden biri banko zor olacak adamlar gidip edebiyatı zor yapsa ne olur yapmasa ne olur herkes yapabiliyor neredeyse. 2024 kıvamında olacak sınav.
Zaten orta seviye bir matematikte bile deli gibi eleneme oluyor. Sürekli aynı branşı zorlarsa sınavın hiç bir anlamı kalmaz. Mesela Edebiyattan örnek verelim. ÖSYM, Edebiyatı her sene kolay sorduğu için son 1 ay çalışan ile 1 sene boyunca çalışan arasında farklar olmuyor. Fen kısmına geldiğimizde Fen'i isteseler eleyici yaparlar. Zaten ÖSYM'nin sınavlarına bakın sürekli aynı branşı eleyici yapmaz. Benim Matematiği daha kolay yaparlardan kastım sorular geçen yıla göre daha kolay çözülür ama yine de özgün sorular ki olması gerekende bu zaten.

Zaten orta seviye bir matematikte bile deli gibi eleneme oluyor. Sürekli aynı branşı zorlarsa sınavın hiçbir anlamı kalmaz. Mesela edebiyattan örnek verelim. ÖSYM, edebiyatı her sene kolay sorduğu için son 1 ay çalışan ile 1 sene boyunca çalışan arasında farklar olmuyor. Fen kısmına geldiğimizde Fen'i isteseler eleyici yaparlar. Zaten ÖSYM'nin sınavlarına bakın sürekli aynı branşı eleyici yapmaz.

Edebiyattan hiçbir zaman zor geleceğini düşünmüyor kolay - orta arası yapıyorlar hiç değişmedi. Aynı eserlerin daha ince detayını sorarlar belki.

Edebiyattan hiçbir zaman zor geleceğini düşünmüyor kolay - orta arası yapıyorlar hiç değişmedi. Aynı eserlerin daha ince detayını sorarlar belki.
İşte bahsettiğim nokta bu. Edebiyatı hiç zorlamamaları özellikle emek veren öğrenci için kötü bir şey. Çünkü bu sefer 1 sene emek verenle 1-2 ay emek vereni aynı kefeye koymuş oluyor. ÖSYM'nin en büyük problemi bu.

İşte bahsettiğim nokta bu. Edebiyatı hiç zorlamamaları özellikle emek veren öğrenci için kötü bir şey. Çünkü bu sefer 1 sene emek verenle 1-2 ay emek vereni aynı kefeye koymuş oluyor. ÖSYM'nin en büyük problemi bu.

Hocam ama senelerdir aynı eser yazarı, hikayeleri, edebi sanatları soruyorlar gidip 2 kitap yazmış sadece o sene yazdığı için ismi olan birini ezberlemek tuhaf. Edebiyat ve tarih1 hep aynı coğrafyada artık Türkiye haritasına kaymaya başladılar. Bende edebiyata 1 ay kala başladım 7 net yapıyordum şu an 18 19 netteyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı