2025'te 3080 Ti almak mantıklı mı?

Serdarstone

Hectopat
Daha fazla  
16'k fiyata 3080 Ti almak mantıklı mı? 2025 için mantıklı mı? Kaç sene daha Ultra ayarlar da götürür?

• Sistem
  • i5 12600K.
  • 32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 30 Serisi mining kaynaklı ekran kartı kıtlığı dönemine denk geliyor. Bu kartlarla zamanında deli gibi mining yapıldı. Bu yüzden İkinci el bir RTX 30 almazdım şahsen. Yorgun bir karta denk gelme ihtimaliniz yüksek. Tam dengi olmasa da ikinci elde 4060 ti/4070 bakılabilir.

Ben olsam almazdım teknolojisi yok eski kart güç tüketimi yüksek santral gibi kart daha güncel kartlara yönelirdim.
5070 ile arasında kaldım 5070 28k galax marka bu ikinci el 16k alacağım kişi sadece film falan izlendi çok temiz diyor. baktığın zaman 5070'te dlss 4 ve mfg var ama 3080ti da da dlss 3.5 var mfg de zaten mouse geçikmesi yaşatıyor (hiç sevmediğim şeydir.) o yüzden 12k fazladan verip 5070 almak mantıklı mı çözemedim

RTX 30 Serisi mining kaynaklı ekran kartı kıtlığı dönemine denk geliyor. Bu kartlarla zamanında deli gibi mining yapıldı. Bu yüzden İkinci el bir RTX 30 almazdım şahsen. Yorgun bir karta denk gelme ihtimaliniz yüksek. Tam dengi olmasa da ikinci elde 4060 ti/4070 bakılabilir.
alacağım kişi de sıfır ayarında sadece film falan izlendi diyor o yüzden kararsız kaldım

14K civarına RX 6900 XT tercih ederdim ben. 16 GB VRAM ile günümüzde hala taş gibi kart. Birkaç yıl daha 2K Ultra ayarlarda rahatlıkla götürür hatta 4K oyunculuk için bile yeterli görüyorum.

14K civarına RX 6900 XT tercih ederdim ben. 16 GB VRAM ile günümüzde hala taş gibi kart. Birkaç yıl daha 2K Ultra ayarlarda rahatlıkla götürür hatta 4K oyunculuk için bile yeterli görüyorum.
yok kral ya amd tercih etmiyorum aldım sevmedim geri iade ettim senelerdir nvidia kullanan biri olarak amd'nin bana göre olmadığını anladım yazılımsal sıkıntılar var örnek basit olarak fanlar sürekli çalışsın diye açık moda alıyorum kendi kendine tekrar kapatıp işde belli bir sıcaklık olunca çalışma moduna geri alıyor bu da işlemcinin oyunlarda acayip ısınıp fan sesi yapmasına neden oldu çok sinirimi bozmuştu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı