2025'te Acer Aspire 4315 kullanmak

Açıkçası öyle "woow" dedirtecek bir cihaz değil. Ama benim gözümde yeri ayrı. Eski ama hâlâ çalışıyor. Şu an Windows 10 kurulu ama bu aralar Fedora'yı denemeyi düşünüyorum. Hatta belki Fedora'dan sonra bir de Windows 7 atarım üstüne. Sonra da canım isterse başka bir Linux dağıtımı. Bi' şekilde oynarım yani, sonuçta elimde böyle bir cihaz var, neden kurcalamayayım?

İşlemci Intel Core 2 Duo t6600. yaşını göstermeye başlamış ama hâlâ görev bilinciyle çalışıyor. RAM sadece 2 GB, DDR2.. Yani çok şey beklememek lazım. Tarayıcıda 2 sekme fazla açarsan homurdanıyor zaten 😄. Ama SSD takılı; 120 GB'lık. Hız konusunda fark ettiriyor, o olmasa Windows 10 bile kalkmazdı.

Ekran kartı falan zaten Intel'in entegresi, 965 Express. Film izlemek, eski oyunlara bakmak ya da YouTube'da birkaç video izlemek için yeterli. Ama “gta 5 açar mı?” diye sormaya gerek yok, açsa da kalp krizi geçirebilir.

Şu anlık biraz deneme tahtası gibi kullanıyorum. Sistem kur, sil, başka bir sistem kur… Linux dünyasını tanımak için güzel bir araç. Fedora'yı deneyeceğim dedim ya, onu Windows 7 ile Dual boot yapmak aklımda. Belki farklı masaüstü ortamları da kurarım. Xfce gibi hafif şeylerle uğraşmak güzel olur.

Acer Aspire 4315 belki güçlü değil ama sabırlı. Emektar. Bugün birçok kişi çöpe atar böyle cihazı ama ben biraz nefes aldırıyorum ona. Bazen yavaşlıyor, bazen donuyor ama olsun. Öyle hemen vazgeçmem. O da bana hâlâ hizmet etmeye çalışıyor. Aramızda bir bağ oluştu, sessiz bir anlaşma gibi.

Yok be 480p onu yazmamısım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı