2025'te Black Desert oynanır mı?

867253

Femtopat
En son oynadığım MMORPG seneler evvel Metin2 idi. Yıllar sonra oynadığım hiçbir oyunda tutunamadığımı, bana en uygun olan türün MMORPG olduğunu fark ettim. Black Desert bu açlığımı giderebilir mi? Daha önemlisi 2025'te Black Desert'e başlanır mı?

Başlanır ama ne aradığınıza bağlı. Bence şu an için bile en iyilerden biri.
Gerek atmosfer gerek içerik olarak, tüketmek çok zor. Aylarca oynamama rağmen %30-40 anca öğrenebildim.
Şu notları ekleyerek ileride sizin de soğumanıza sebep olacak olayları anlatayım ki baştan bilginiz olsun.
PVP arıyorsanız BDO (TR) size göre değil. EU daha aktif bu konuda.
Oyuncular arası trade yok metin 2 gibi. Arkadaşınıza item veremiyorsunuz.
Bol bol grind atıp itemleri öyle alacaksınız, ticaret yapıp kendiniz toplasanız bile illaki grind atmanız gereken saatleriniz olacak.
Aynı slotları günlerce haftalarca dönmem diyorsanız başlamayın.
Oyun içinden çektiğim bir görsel:
Sıfır edit, safi oyun içi :)
indir.jpeg

Son düzenleme:
Başlanır ama ne aradığınıza bağlı. Bence şu an için bile en iyilerden biri.
Gerek atmosfer gerek içerik olarak, tüketmek çok zor. Aylarca oynamama rağmen %30-40 anca öğrenebildim.
Şu notları ekleyerek ileride sizin de soğumanıza sebep olacak olayları anlatayım ki baştan bilginiz olsun.
PVP arıyorsanız BDO (TR) size göre değil. EU daha aktif bu konuda.
Oyuncular arası trade yok metin 2 gibi. Arkadaşınıza item veremiyorsunuz.
Bol bol grind atıp itemleri öyle alacaksınız, ticaret yapıp kendiniz toplasanız bile illaki grind atmanız gereken saatleriniz olacak.
Aynı slotları günlerce haftalarca dönmem diyorsanız başlamayın.
Oyun içinden çektiğim bir görsel:
Sıfır edit, safi oyun içi :)
Eki Görüntüle 2379294
Merhaba hocam güzel açıklamışsınız ben başlamak istiyorum arkadaş gibi metin 2 ile büyüdüm diğerleri de hiç sarmadı. Bu oyun ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum daha yeni duydum desem yeridir o kadar uzaklaştım karakter olarak metin2 de sadece okçu ve büyücü oynardım başkası sarmazdı burada da önereceğiniz class var mı ve hangi sunucuda başlamalıyım amacım karakteri geliştirmek pvp e girişmesemde olur ama dediğim gibi ne sunucular hakkında ne karakterler hakkında fikrim yok ona göre önerebilirseniz sevinirim.

Merhaba hocam güzel açıklamışsınız ben başlamak istiyorum arkadaş gibi metin 2 ile büyüdüm diğerleri de hiç sarmadı. Bu oyun ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum daha yeni duydum desem yeridir o kadar uzaklaştım karakter olarak metin2 de sadece okçu ve büyücü oynardım başkası sarmazdı burada da önereceğiniz class var mı ve hangi sunucuda başlamalıyım amacım karakteri geliştirmek pvp e girişmesemde olur ama dediğim gibi ne sunucular hakkında ne karakterler hakkında fikrim yok ona göre önerebilirseniz sevinirim.
Sunucular derken?
Pvp önemli değilse linkteki yerden indirip oynamanızı öneririm. Fiyatlandırmalar TL ile olduğundan, beğendiğiniz içeriklere ulaşmak daha uygun ve kolay olur.
Ek olarak oyun içerisindeki sunucular kanal mantığında çalışıyor bahsettiğiniz oysa eğer. İlk hesap açarken karakterinizi SEZON kanalında açıp ilerleyin ki oyunun ortasına yetişmek daha kolay olsun.
Karakter önerim de yok, tamamen sizin kişisel beğeninize kalmış. YT'dan araştırıp bakabilirsiniz içeriklere. Güncel BDO hakkında pek bilgim yok, çok zaman istediği için bırakalı oldu baya.

Sunucular derken?
Pvp önemli değilse linkteki yerden indirip oynamanızı öneririm. Fiyatlandırmalar TL ile olduğundan, beğendiğiniz içeriklere ulaşmak daha uygun ve kolay olur.
Ek olarak oyun içerisindeki sunucular kanal mantığında çalışıyor bahsettiğiniz oysa eğer. İlk hesap açarken karakterinizi SEZON kanalında açıp ilerleyin ki oyunun ortasına yetişmek daha kolay olsun.
Karakter önerim de yok, tamamen sizin kişisel beğeninize kalmış. YT'dan araştırıp bakabilirsiniz içeriklere. Güncel BDO hakkında pek bilgim yok, çok zaman istediği için bırakalı oldu baya.
Anladım peki sezon başladı mı yoksa 2025 e girince mi başlanacak şu an başlasam sezon sıfırlama gibi bir şey var mı zararım olur mu

Oyunu ilk çıktığı günden bu güne kadar EU ve MENA'da oynayan biri olarak şunu söyleyebilirim 2025'te dahil olmak üzere oynanacak MMORPG değil!

İlla da MMORPG oynayacaksan kesinlikle bu oyuna bulaşma :) her ne kadar atmosfer, oynanış, içerik olarak en iyisi ve en zengini olsa da oyun p2w'in kralı diyebilirim :) gelen her yenilikte insanlar oyunun geliştiğini falan zannediyorlar bana göre oyun oynanabilirliğini yitirdiği gibi; sağılacak yeni süt inekleri aramaya devam ediyor.

Her getirdiği yeni takı, zırh ve silahlar fazladan cron satışı demek. Demircide 500k ya satılan cron taşının tanesini bile birkaç güncelleme ile 3M'e çıkartıp insanları inci dükkanından satın almaya zorladılar, Steam üzerinden oynayan oyuncuları söylemiyorum bile.

Israrla bu oyunu oynamak istiyorsan kesinlikle sıfırdan başlama bazı güvenilir sitelerden "hesap satışı yasak da olsa/güvenilir bir satıcı olduğu sürece" bir Client satın alıp bir süre oyna eğer hoşuna giderse; halihazırda verdiğiniz paradan kat kat P2W yapılmış bir hesapta devam edersiniz. Hoşunuza da gitmezse; çok fazla fiyat farkı olmadan aldığınız değere yakın bir fiyata satar kurtulursunuz :)

Oyunu Steam'den satın alıp başlamayın; hem döviz kuruyla satın alım yapmaya zorlanıyorsunuz, hem de Client hesapları gibi sonradan birilerine satamazsınız.

Açıkçası onca zaman bu oyunu oynamamın sebebi oyunun kendisiydi, ancak son birkaç yılda oyundaki PvP'de bittikten sonra oyunu iyice pasifleştirdiler. Oyundaki tek amaç; para yatır, eşyalarını geliştir, süt sağ, ot topla, yemek pişir, Life skill takıl, hayatta kal, etkinlikte yine para yatır vs. vs. Kısır bir döngünün içinde end game bir Gear olsanız bile oyunda PvP neredeyse bitmiş durumda :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı