2025’te Hangi Telefon Alınır?

Öncelikle sakin olduğun için teşekkür ederim iPhone 16 değil iPhone 16 Pro Max kalitenin kalitenin kalitesidir neden mi? İşte:

1. Tek çekirdek performansı: Apple'ın A18 Pro çipi, tek çekirdekli işlemlerde daha yüksek hız ve verimlilik sunar.

2. iOS ekosistemi entegrasyonu: iOS 18, Apple ekosistemiyle sorunsuz bir uyum sağlar, cihazlar arasında kesintisiz deneyim sunar.

3. Uzun yazılım güncelleme desteği: Apple, cihazlarına genellikle 6-7 yıl boyunca yazılım güncellemesi sağlar, bu da cihazın ömrünü uzatır.

4. MagSafe 2 ile daha hızlı kablosuz şarj: MagSafe 2 teknolojisiyle, iPhone 16 Pro Max 25W'a kadar kablosuz şarj imkanı sunar.

5. Kullanıcı dostu arayüz: iOS, basit ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunar, kullanıcıların cihazlarını kolayca yönetmelerini sağlar.

6. Güvenlik ve gizlilik: Apple, kullanıcı verilerinin korunmasına büyük önem verir ve güçlü gizlilik politikaları uygular.

7. Yüksek kaliteli uygulama ekosistemi: App Store, optimize edilmiş ve güvenilir uygulamalarla doludur, bu da kullanıcı deneyimini iyileştirir.

8. Dayanıklı tasarım ve malzeme kalitesi: Apple, cihazlarında yüksek kaliteli malzemeler kullanarak uzun ömürlü ve şık tasarımlar sunar.

9. Daha hızlı yazılım güncellemeleri: Apple, tüm uyumlu cihazlara aynı anda güncelleme sunarak kullanıcıların en son özelliklere ve güvenlik yamalarına hızlıca erişmesini sağlar.

10. Yüksek ikinci el değeri: IPhone'lar, piyasada genellikle daha yüksek ikinci el değeriyle bilinir, bu da gelecekteki yükseltmelerde avantaj sağlar.

Hocam bunların çoğu Android cihazlarda da olan şeyler. Siz Apple ürünlerini fazlasıyla seviyor olabilirsiniz ama diğer tarafa sanki bunların hiçbirini yapamıyor gözüyle bakıyorsunuz gibi.

Sen bilirsin üstat ben yeni IPhone'a geçtim üç sene oldu yani Android'de biz rezillik çekiyormuşuz ya tüm işleri iPhone çok kolaylaştırıyor Android'de bir o kadar zorlaştırmaya çalışıyor gibi görüyorum tabii ki de karar senin telefonu sen kullanacaksın ben sadece fikrimi belirttim.
Acaba iPhone tarafında ne gibi kolaylıklar var? iPhone 11’in desteklemediği özellikleri söylerseniz sevinirim.

Şu anki yorumum yanıltabilir çünkü iki telefon da eski modeller şimdiden belirteyim. iPhone 8'den A33'e geçtim. A33 daha yeni olmasına rağmen kesin bir şekilde söyleyebilirim ki tek iyi yanı ekran. Arayüzler akıcılıktan fazlaca uzak ve tasarımı kötü. Telefonda çoğu sistemle ilgili işi yaparken kırk takla atıyorsunuz. Tahminimce akıcılık sorununu çözmüşlerdir ama genel olarak Apple ürünleri tasarım olarak daha premium hissettiriyor.

Yeni telefon almayı düşünüyorum amiral gemisi almak istiyorum ve şu an iPhone 11 kullanıyorum. Almayı düşündüklerim:
  • Samsung Galaxy Z fold 6
  • Samsung Galaxy S25 Ultra
  • iPhone 15 Pro Max veya 16 Pro Max
Telefonu uzun süre kullanmayı planlıyorum. Kamera, pil ömrü, dayanıklılık ve uzun vadeli yazılım desteği benim için önemli. iPhone ekosistemine alışığım ama katlanabilir ekran fikri de ilgimi çekiyor.

fiyat faktörünü göz önünde bulundurmadan seçim yapmak istiyorum, maddi olarak sıkıntım yok. Ancak telefonu aldıktan sonra verdiğim paraya pişman olmayıp, keriz yerine konulmadığıma da emin olmak istiyorum. Ayrıca başka telefon tavsiyeleri de verebilirsiniz.

Eğer iPhone ekosistemine alıştıysan ve uzun vadeli destek istiyorsan iPhone 16 Pro Max en mantıklı seçim. Android'e geçmeye açıksan ve kamera, pil gibi konular önemliyse S25 Ultra daha iyi bir alternatif. Z fold 6 ise tamamen katlanabilir ekran isteyip istemediğine bağlı—eğlenceli ama dayanıklılık ve batarya konusunda normal telefonlar kadar iyi olmayabilir. Ayrıca foldların bataryası o kadar da iyi değil mâlum büyük ekran.

Acaba iPhone tarafında ne gibi kolaylıklar var? iPhone 11'in desteklemediği özellikleri söylerseniz sevinirim.

1. 5G desteği: iPhone 11 serisi, yalnızca 4G LTE bağlantısını destekler ve 5G teknolojisini desteklemez.

2. Apple ıntelligence: iOS 18 ile tanıtılan bu yapay zeka özellikleri, donanım gereksinimleri nedeniyle iPhone 11'de desteklenmemektedir.

3. yüksek yenileme hızlı ekran: iPhone 11, 60 Hz yenileme hızına sahip bir IPS LCD ekran kullanır. Daha yeni modellerde ise 120 Hz'e kadar yenileme hızı sunan promotion teknolojili ekranlar bulunmaktadır.

4. MagSafe desteği: iPhone 12 ve sonraki modellerde bulunan manyetik aksesuar sistemi MagSafe, iPhone 11'de bulunmamaktadır.

5. lidar tarayıcı: Özellikle artırılmış gerçeklik uygulamaları ve düşük ışıkta daha hızlı otomatik odaklama için kullanılan lidar tarayıcı, iPhone 12 Pro ve sonraki Pro modellerinde mevcuttur, ancak iPhone 11'de yoktur.

@Katalonyayaslm @Scania R730 v8 @kalsse Tartışma çıkmasını kesinlikle istemem. Bu mesajı cevaplayarak savunduğunuz ürünlerin artılarını ve eksilerini bireysel olarak açıklar mısınız? Ayrıca, kimsenin fanboyluk yapmasını da istemiyorum. Sonuçta hepimiz tüketiciyiz, en mantıklı karar neyse onu birlikte verelim. Konu kavgaya dönüşmesin.

Şu anki yorumum yanıltabilir çünkü iki telefon da eski modeller şimdiden belirteyim. iPhone 8'den A33'e geçtim. A33 daha yeni olmasına rağmen kesin bir şekilde söyleyebilirim ki tek iyi yanı ekran. Arayüzler akıcılıktan fazlaca uzak ve tasarımı kötü. Telefonda çoğu sistemle ilgili işi yaparken kırk takla atıyorsunuz. Tahminimce akıcılık sorununu çözmüşlerdir ama genel olarak Apple ürünleri tasarım olarak daha premium hissettiriyor.
Fazladan 50k verdiğiniz için olabilir.

1. 5G desteği: iPhone 11 serisi, yalnızca 4G LTE bağlantısını destekler ve 5G teknolojisini desteklemez.

2. Apple ıntelligence: iOS 18 ile tanıtılan bu yapay zeka özellikleri, donanım gereksinimleri nedeniyle iPhone 11'de desteklenmemektedir.

3. yüksek yenileme hızlı ekran: iPhone 11, 60 Hz yenileme hızına sahip bir IPS LCD ekran kullanır. Daha yeni modellerde ise 120 Hz'e kadar yenileme hızı sunan promotion teknolojili ekranlar bulunmaktadır.

4. MagSafe desteği: iPhone 12 ve sonraki modellerde bulunan manyetik aksesuar sistemi MagSafe, iPhone 11'de bulunmamaktadır.

5. lidar tarayıcı: Özellikle artırılmış gerçeklik uygulamaları ve düşük ışıkta daha hızlı otomatik odaklama için kullanılan lidar tarayıcı, iPhone 12 Pro ve sonraki Pro modellerinde mevcuttur, ancak iPhone 11'de yoktur.
2. ve 4. özelliğe katılıyorum, ancak beni yanlış anlamışsınız. Lütfen sadece iPhone 11 ile kıyaslamayın, aynı zamanda diğer amiral gemileriyle de karşılaştırır mısınız?

@Katalonyayaslm @Scania R730 v8 @kalsse tartışma çıkmasını kesinlikle istemem. Bu mesajı cevaplayarak savunduğunuz ürünlerin artılarını ve eksilerini bireysel olarak açıklar mısınız? Ayrıca, kimsenin fanboyluk yapmasını da istemiyorum. Sonuçta hepimiz tüketiciyiz, en mantıklı karar neyse onu birlikte verelim. Konu kavgaya dönüşmesin.

1. gelişmiş kamera sistemi: 48 megapiksel ana ve Ultra geniş açılı lenslerin yanı sıra 12 megapiksel 5X optik Zoom sunan telefoto lensiyle, fotoğraf ve video çekimlerinde üstün kalite sağlar. Ayrıca, 4K çözünürlükte 120 FPS'ye kadar Dolby Vision video kaydı yapabilmektedir.

2. yüksek performanslı işlemci: A18 Pro çipi, hızlı ve verimli bir deneyim sunar. 6 çekirdekli CPU (2 performans, 4 verimlilik çekirdeği) ve 6 çekirdekli GPU ile güçlendirilmiştir.

3. uzun pil ömrü: 4.685 mAh bataryasıyla, 33 saate kadar video oynatma süresi sunarak, kullanıcıların cihazlarını daha uzun süre kullanabilmelerini sağlar.

4. geniş ve kaliteli ekran: 6.9 inç super retina xdr OLED ekranı, 120Hz yenileme hızıyla akıcı bir görüntü deneyimi sunar.

5. yapay zeka entegrasyonu: Apple ıntelligence ile güçlendirilen iOS 18.1, gelişmiş sesli transkripsiyon ve fotoğraflarda doğal dil araması gibi özelliklerle kullanıcı deneyimini zenginleştirir.

6. dayanıklı ve şık tasarım: Grade 5 titanyum malzemeden üretilen gövdesi, hem hafiflik hem de dayanıklılık sunar.

7. yeni kamera kontrol düğmesi: Hızlı ve esnek kamera erişimi sağlayan bu yeni düğme, fotoğraf çekim deneyimini geliştirir.

8. sürdürülebilirlik: Cihazın üretiminde %25'ten fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanılmış olup, onarım kılavuzlarıyla desteklenmektedir.

9. su geçirmezlik.

Öncelikle selamünaleyküm bu zamana kadar gördüğüm en güvenilir işletim sistemi iOS neden mi:
1. kapalı ekosistem – iOS, Apple tarafından sıkı denetlenen kapalı bir sistemdir, bu da kötü amaçlı yazılımların sisteme sızmasını zorlaştırır.

2. hızlı ve uzun süreli güncellemeler – Apple, tüm cihazlara aynı anda güncelleme sunarak güvenlik açıklarını hızla kapatır.

3. uygulama mağazası denetimi – App Store'daki uygulamalar, sıkı güvenlik kontrollerinden geçerek zararlı yazılımlara karşı korunur.

4. gelişmiş gizlilik politikaları – iOS, uygulamalara sınırlı izinler vererek kullanıcı verilerini korur ve takip edilmeyi engelleyen özellikler sunar.

5. donanım-yazılım uyumu – Apple, hem donanımı hem de yazılımı kendi geliştirdiği için güvenlik açıklarını en aza indirir.

Yok hocam estağfurullah android‘de de Android kullananlara da saygı gösteriyorum çünkü iPhone pahalı ve ben kendim de IPhone'u da eleştiriyorum neden fiyat çok pahalı kardeşim az indirsenize fiyatı ya.

Maalesef fiyat konusunda kendileri çok tuzlu. Android tarafında bile fiyatlar pahalı olmaya başladı. Bu yazdıklarınızı hocam Android tarafında da mevcuttur. Güvenlik olarak kapalı bir işletim sistemi olmasından dolayı tabii iOS bir tık daha güvenli olabilir. Android kullanırken ne yaptığınızı bilirseniz veya güvenilmeyen yerlerden şeyler indirmezseniz kolay kolay güvenlik açığı oluşmaz. Bu telefonlar eninde sonunda telefon hocam. Kullanıma göre seçilmesi gereken şeyler. Mesela çok oyun oynayan ve çok özelleştirme seven adam Android seçer. Böyle bir tartışma çıkmasına gerek yoktu. Yine de herkesin kendi fikri tabii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı