2025’te Home Server & NAS için Donanım Önerisi

baranacikgoz

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, uzun zamandır kişisel projelerimi host etmek, kişisel vpn'imi kullanmak, videolarımı yedeklemek, nextcloud türevi uygulamalar kullanmak, docker containerlar çalıştırmak vb. gibi amaçlar için uzak sunucular kullanıyorum. Uzun süredir de evde bir setup kurmak istiyordum, donanımı da kendim toplamak istiyorum. Ama her ne kadar yazılım mühendisi olsam da donanımla alakam yok bu tarz bir sistemi yardımsız toplarsam hem f/p olmaz hem de uyumsuz parçalar alırım %99.

1. Sistemden Beklentim:
  • Kendi yaptığım projelerin, trafik almayacak olan test ortamlarını host edebilsin
  • n8n, postgres, redis, rabbitmq gibi uygulamaları self-host edip Docker containerlarını çalıştırabileyim (tekrar belirtiyorum trafik almayacak 1-2 kişi kullanacak max)
  • NextCloud türevi uygulamaları çalıştırabilsin
  • NAS gibi birden fazla büyük kapasiteli HDD takabileyim
  • Amd Ryzen 5 bir işlemci ve 2x16 ECC ramler yeterli olur tahminimce

2. Bütçe ve Tercihler:
  • Bütçe, sistemin f/p olmasına göre değişmekle birlikte 30-35bin civarı olsa iyi olur esneyebilir, daha uyguna mümkünse tabi güzel olur, ancak istediğim sistemi bu bütçede toplayamazsam, ne kadar bir bütçe ayırmalıyım belirtebilirsiniz.
  • Sıfırdan cpu'dan güç kaynağına, kasaya kadar hepsini toplamalıyım

3. Satın Alma Zamanı ve Yeri:
- Uygun parça kombinasyonunu yakaladığım zaman alabilirim bu postu 2025 Şubatta atıyorum 1 aya kadar almak istiyorum. İnternet üzerinden veya her şehirde olan teknoloji mağazalarından alabilirim.

4. Ek Notlar veya Sorular:
- Bu videodan etkilendim ancak parçaları araştırınca bizim ülkemizde daha yeni parçaların daha ucuza satıldığını gördüm o yüzden birebir o setup'ı kopyalamak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00