2025'te NieR: Automata serisi oynamaya değer mi?

yirmibes25

Picopat
Merhaba, oyunu oynayanlar önerir mi? Konusu veya oynanış hakkında bir fikrim yok. Fazla bakmak istemiyorum çünkü spoiler içerebilir diye, o yüzden foruma sorayım dedim. Oynanır diyorsanız hangi oyunla başlayıp hangisiyle devam edilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, oyunu oynayanlar önerir mi? Konusu veya oynanış hakkında bir fikrim yok. Fazla bakmak istemiyorum çünkü spoiler içerebilir diye, o yüzden foruma sorayım dedim. Oynanır diyorsanız hangi oyunla başlayıp hangisiyle devam edilmeli?
Nier serisinin iki oyunu var zaten: Replicant ve Automata.
Replicant, 2010 yılında çıkmış oyunun Remastered/Remake karışımı bir oyun. Hikaye olarak o öndeydi, sonrası ise Automata.
Birde bu seri hakkında şunu belirtiyim: Tam hikayeyi görmek için birden çok kez bitirmeniz gerekiyor oyunları.

İki oyunda Hack and Slash dediğimiz kombat ve kılıç aksiyonuna dayalı. Automata bi tık daha DMC vari kaçarken, ilk oyun daha PS3 zamanından kalma ama ikiside Hack and Slash.
Ekstra detaylı sorularınız varsa serinin sevdalısı olduğunu düşündüğüm hocamı sunayım size: @UmutMelihAkyol

Son düzenleme:
NieR serisinin iki oyunu var zaten: Replicant ve automata.
Replicant, 2010 yılında çıkmış oyunun Remastered/Remakte karışımı bir oyun. Hikaye olarak o öndeydi, sonrası ise automata.
Bir de bu seri hakkında şunu belirtiyim: Tam hikayeyi görmek için birden çok kez bitirmeniz gerekiyor oyunları.

İki oyunda hack and slash dediğimiz kombat ve kılıç aksiyonuna dayalı. Automata bir tık daha DMC vari kaçarken, ilk oyun daha PS3 zamanından kalma ama ikisi de hack and slash.
Ekstra detaylı sorularınız varsa serinin sevdalısı olduğunu düşündüğüm hocamı sunayım size: @UmutMelihAkyol

Oyunun hikaye anlatımı nasıl hocam, hikayesinin kaliteli olduğunu biliyorum ama hack and slash pek sevmediğim için benim için hikaye anlatımı önemli.

Oyun kesinlikle oynamaya değer. Oynayacaksanız, oyunu ben 1 kere bitirdim diye bakmamanız gerekiyor çünkü oyun hayal ettiğinizden belki daha uzun. Oyunun tüm hikayesini görmek istiyorsanız 5 ana sonu bitirmeniz gerekiyor. Bu sürede en az 24-25 saat sürer. Belki de daha uzun bile sürebilir. Tamamen bitirmek ise 50 - 60 saatinizi alır. Oynarken evreni de öğrenerek oynarsanız çok geniş çaplı bir deneyim yaşarsınız.

Oyunda yan görevler var ve bu görevler evreni, karakteri ve yan karakterleri anlamınızda yardımcı oluyorlar. Hikaye kısmı çok iyi yapılmış. Yarı açık dünya deneyimiyle oynuyorsunuz, RPG öğeleri çok yoğunlukta değil.

NieR: Automata'dan önce kesinlikle Replicant'ı oynayın. Bunu dememin sebebi ise Automata kesinlikle açık ara daha iyi. Automata'dan sonra oynamak istediğinizde sizi tutamayabilir. Akıcılık olarak sıkılabilirsiniz.

Oyunun hikaye anlatımı nasıl hocam? Hikayesinin kaliteli olduğunu biliyorum ama Hack and Slash pek sevmediğim için benim için hikaye anlatımı önemli.
Hikaye anlatımını seveceğinizi düşünüyorum. Paragraflarca yazasım geliyor ama spoiler vermemek içinde fazla yazamıyorum. Hikaye anlatımı, müzik ve sanat tasarımı gayet başarılı bir oyun.

Oyun kesinlikle oynamaya değer. Oynayacaksanız, oyunu ben 1 kere bitirdim diye bakmamanız gerekiyor çünkü oyun hayal ettiğinizden belki daha uzun. Oyunun tüm hikayesini görmek istiyorsanız 5 ana sonu bitirmeniz gerekiyor. Bu sürede en az 24-25 saat sürer. Belki de daha uzun bile sürebilir. Tamamen bitirmek ise 50 - 60 saatinizi alır. Oynarken evreni de öğrenerek oynarsanız çok geniş çaplı bir deneyim yaşarsınız.

Oyunda yan görevler var ve bu görevler evreni, karakteri ve yan karakterleri anlamınızda yardımcı oluyorlar. Hikaye kısmı çok iyi yapılmış. Yarı açık dünya deneyimiyle oynuyorsunuz, RPG öğeleri çok yoğunlukta değil.

NieR: Automata'dan önce kesinlikle Replicant'ı oynayın. Bunu dememin sebebi ise automata kesinlikle açık ara daha iyi. Automata'dan sonra oynamak istediğinizde sizi tutamayabilir. Akıcılık olarak sıkılabilirsiniz.

Hikaye anlatımını seveceğinizi düşünüyorum. Paragraflarca yazasım geliyor ama spoiler vermemek içinde fazla yazamıyorum. Hikaye anlatımı, müzik ve sanat tasarımı gayet başarılı bir oyun.

Vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim hocam, hayırlısı ile Replicant'tan başlayalım o zaman.

@yirmibes25, eğer oyunu severseniz NieR: Automata animesini de öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı