2025'te PS5 vs PC vs Laptop

selim_bey

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, yıl 2025 ve oyun oynamak istiyorum. Aklımda iki seçenek var: ya PS5 Slim alacağım ya da bir Windows bilgisayar. Halihazırda işlerimi halledebileceğim bir MacBook Pro (M3) sahibiyim. Mac’de GeForce NOW hizmetini denedim fakat internetim iyi olmadığı için çok verim alamadım.
PS5 alırsam, Bulgaristan'dan almayı düşünüyorum; konsol + 1 DualSense + şarj istasyonu 23 bin TL'ye geliyor. Eğer Windows bir laptop alırsam, ABD'den getireceğim. Oradaki fiyatına göre 25-30k civarı bir bütçem var. PC toplarsam da Türkiye’den toplayacağım (belki bazı parçaları yurt dışından getirebilirim), bütçem aynı 30k, belki 35k.
Şu an oyun oynadığım bir Xbox One’ım var, piyasaya sürüldüğü zamanlarda almıştım, yaklaşık 12 yıl oldu, hâlâ kullanıyorum fakat artık ömrünün sonuna geldiğini hissettiriyor. Siz ne önerirsiniz? Windows laptop mu, PC mi yoksa PS5 mi?

İlk önce selim bey sade olsun

Her türlü PC daha iyi oyun konusunda çok oyun takıntın yoksa takıntı dediğim arada ETS valorant GTA 5 dekan diyorsan pc ayrıca hocam bence PC alıp arada xboxla oynamak çok fazla masrafı olmaz 3 k 4 k yani hem PC hem konsol ( şu anki konsol)

Merhaba, yıl 2025 ve oyun oynamak istiyorum. Aklımda iki seçenek var: ya PS5 Slim alacağım ya da bir Windows bilgisayar. Halihazırda işlerimi halledebileceğim bir MacBook Pro (M3) sahibiyim. Mac’de GeForce NOW hizmetini denedim fakat internetim iyi olmadığı için çok verim alamadım.
PS5 alırsam, Bulgaristan'dan almayı düşünüyorum; konsol + 1 DualSense + şarj istasyonu 23 bin TL'ye geliyor. Eğer Windows bir laptop alırsam, ABD'den getireceğim. Oradaki fiyatına göre 25-30k civarı bir bütçem var. PC toplarsam da Türkiye’den toplayacağım (belki bazı parçaları yurt dışından getirebilirim), bütçem aynı 30k, belki 35k.
Şu an oyun oynadığım bir Xbox One’ım var, piyasaya sürüldüğü zamanlarda almıştım, yaklaşık 12 yıl oldu, hâlâ kullanıyorum fakat artık ömrünün sonuna geldiğini hissettiriyor. Siz ne önerirsiniz? Windows laptop mu, PC mi yoksa PS5 mi?
Bende Gaming Laptop aldım 40k para verdim deli ısınıyor, oyun oynıcaksan PC al, konsola çok gerek yok.

Her konuda PC daha iyi. Sade bi PC işinizi görecektir.

PC, daha ucuz daha güçlü.

Öğrenci değilseniz windows bir laptopa gerek yok zaten işlerinizi hallettiğiniz bir macbook'a sahipsiniz.

En mantıklısı masaüstü bir bilgisayar toplamak olacaktır.

Kullanım tarzına ve tercihlerine göre değişir. TR üzerinden Esnaftan 23 bin TL'den daha ucuza PS5 ve ekipman gene bulabilirsin. PC için 25K kasaya versen geri kalan para ile Monitör ve ekipman falan alman gerekecek ve öyle ahım şahım PS5'i alt edecek güçte bir PC toplamayacaksın zaten. Online oyun oynamıyorsan ve PC'de günlük çok fazla takılmayacağım diyorsan 35K bütçede gidip PS5 + Series X konsolunu beraber almak bana daha mantıklı geliyor. Evindeki TV'ye bağlayıp oynarsın. Zaten Game Pass ve PS Plus kütüphanesinde tonlarca oyun var. Satarken de konsol oldukları için 0 zarar ile satma şansın olur. Eğer arkadaş grubun varsa ve onlar ile takılacağım. Online oyunlar oynayacağım diyorsan da PC almakta gayet mantıklı bir seçim.

Laptop içinde çok gezmiyorsan bir anlamı yok.

Hocam konsolda bir oyunda 70 FPS ise konsol 50 k laptopta 100 FPS işlemcisi felan PC ile aynı her şeyi aynı sadece laptop hali laptop 80 k PC 45 k 150 fps laptopun bakım maliyeti daha fazla bir parçası bozulunca yenisi pahali

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı