2026 YKS Hazırlanmak için geç mi?

kafasikarisik123

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba 20 yaşındayım meslek lisesi mezunuyum 12. sınıf ve 1 sene mezuna kalmakla beraber 2 defa YKS'ye girdim çok iyi geçtiği söylenemez. Yaklaşık 2, 2,5 m yaptım mezuna kaldığım dönemde de iyi çalışmadım fakat şimdi iyi bir üniversite kazanmak sabit ve kendimi geliştirebilecek bir mesleğim olsun istiyorum. 1,5 sene hazırlanıp gelecek sene ki sınava hazırlanmayı düşünüyorum sizce çok geç mi? Yaş anlamında da olabilir.

Üniversite okumalı mıyım?

Meslek lisesi olduğu için altyapım yok 1,5 senede bu altyapıyı tamamlayabilir miyim?

Yani durum bu çok mu geç her şey için?

Ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Biraz geç evet ama 1.5 sene düzenli çalışma ile sayısal 100k EA 50k sözel 10k sıralama yapılabilir.

Ders konusunda yeterince zamanınız var. 1.5 yılda çok iyi sıralamalar yapılabilir. Yaş olarakta emin olun ki geç değil. 25 yaşınıza geldiğinizce diyeceksiniz ki "20 yaşında sınava hazırlansam şu anda üniversite bitmişti". Hep bu burukluk içinizde olacak ve hep keşke diyeceksiniz. Şu anda geç geliyor olabilir fakat tam zamanı. Eğer şu anda da hazırlanıp sınava girmezseniz sonrası için geç olduğunu hissedeceksiniz ve bu bir dönüye girecek.

Kararımı verdim çok iyi açıklayıp anlatmışsınız teşekkür ederim.

Biraz geç evet ama 1.5 sene düzenli çalışma ile sayısal 100k EA 50k sözel 10k sıralama yapılabilir.
Bu sıralamalarda geleceği olan önerdiğiniz bölümler var mı acaba? Öğrenmek isterim yorumunuz için teşekkürler.

Bu sıralamalarda geleceği olan önerdiğiniz bölümler var mı acaba? Öğrenmek isterim yorumunuz için teşekkürler.
1.5 sene eğer sağlam hazırlanılırsa sayısalda değil 100 bin, 30 bin ve daha iyisi bile gelir. 100 bin çok düşük bir sıralama kalmış.

1.5 sene eğer sağlam hazırlanılırsa sayısalda değil 100 bin, 30 bin ve daha iyisi bile gelir. 100 bin çok düşük bir sıralama kalmış.
Teşekkürler size de sormak isterim sizin önerdiğiniz bölüm veya okul var mı? Veya sizin var mı? Şöyle yaparsan daha iyi olur böyle yaparsan daha iyi olur tavsiyeleriniz.

Son düzenleme:
Teşekkürler size de sormak isterim sizin önerdiğiniz bölüm veya okul var mı? Veya sizin var mı? Şöyle yaparsan daha iyi olur böyle yaparsan daha iyi olur tavsiyeleriniz.
Bölüm tamamen sizin tercihinize ve ilgi alanlarınıza kalmış. Okul olarakta istediğiniz bölüm olan en yüksek puanlı okulu hedeflemenizi öneririm.

Ortalama bir devlet üniversitesinde hukuk EEM mühendisliği PC mühendisliği pdr psikoloji gibi bölümler gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…