Hayatı zaten dersten ibaret görmediğim için bu haldeyim aslında. Bende bu aya kadar her bulduğum fırsatta kendime katabileceğim her şeyi katmak için uğraştım. 1 yıldır aktif spor salonuna gidiyorum ve il genelinde futbol/voleybol takımında oynuyorum, hobiler edinmeye çalışıyorum fakat istediğim bölüme girmek için ve mezuna bırakmak istemediğim için son 6 ayda adam gibi çalışmak istedim. Aslında çalışsam çalışabiliyorum fakat dediğim gibi illaki biri bana şunu yap diyecekki ben yapacağım. Böyle bir durumda olduğumdan ve yapsammı yapmasammı diye düşünüp zaman kaybedeceğime en azından bir koçluk alayımda bunu ben değil daha profesyonel birisi düşünsün istiyorum. İstediğim bölüm zaten çok da zor değil aslında sayısal 150 bin yapmam gerekiyor bu belki size çok hafif gelebilir fakat 8. sınıf matematiği bile olmayan biriydim. Daha yeni 2 ayda hem Türkçe hem de temel matematiği hallettim şu an ortalama 45 net yapıyorum ve isteklerim zaten 80 TYT 30-40 AYT. Ancak halihazırda bir lise öğrencisi olduğum için beni en çok sıkıştıran şey okuldaki sınavlar. Ben daha TYT çalışıyorken son sene en azından bitik durumdaki obpmi yükseltmek için hem AYT hem de TYT çalışmam lazım. E zaten günde 2-3 saat üstü çalışamayan biriyim bu ikisini aynı anda götürmek eziyet gibi bir şey. Bende o yüzden aslında hem az çok çalışmak için motivasyon bulmak ve en azından günde 5 saat 6 saat çalışmak için bir program arıyorum.
Düşüncelerimi tam olarak anlattığımı düşünmüyorum fakat bende bu tarz çalışabildiğimden dolayı ve neyi nasıl ne zaman çözmem gerek gibi düşüncelerle daha fazla uğraşmak istemediğimden dolayı koçluk almak istiyorum.
Önerdiğin kanallar içinde teşekkür ederim aslında Eyüp b hariç hepsini de zaman zaman kullanıyorum.
OBP konusunda okulum pek yardımcı olmadığından ve öğrencileri düzeltmek için not/sözlü kırmanın mantıklı olduğunu düşündüklerinden dolayı bu senede 80 üstü bitirirsem OBP 75 gibi bir şey oluyor. Geri atacağının farkındayım ve bu yüzdende normal yapacağımdan biraz daha iyi yapmam gerek farkındayım. Şu an 345 matematik başladım konu anlatımlarıyla beraber yani daha yeni başladım bile diyebilirim.
Anlıyorum BROM küçük bir eksik yazım yapmışım hayatı sadece bu sınavdan ibaret görme derken şunu demek istemiştim:
Bu hayatta YKS'ye çalışırken güzel bir tempo tutturup kendi çalışma stilini geliştirip kendi kendine program yazabilirsen ve az önce verdiğim örnekler gibi çeşitlendirirsen ve en doğru yolu bulursan YKS'den daha zor olan üniversite sınavlarında kolaylık yaşarsın her zaman sana bir şeyleri hazırlayacak bir hocan olmayacak ben sana açıkça söyleyeyim benim yakın bir kız arkadaşım senin belirttiğin koçluğu satın aldı fakat 4. ayında iptal edip benden yardım istedi şu an 40 netten 70 nete geçti. Benim bu aylarda ki netlerim 70-80 civarındaydı. Extra bir tavsiye olarak şunu söyleyeyim sana daha doğrusu dediklerimi toplayayım.
→Kendi stilini bulmak seni sadece YKS de değil ilerdeki tüm sınavlarında kolaylık sağlayacak.
→Eyüp b. Ve tunç kurthocamında dediği gibi sadece çalış BROM. Belki evet 2 saatle başlarsın ama sene sonu bir bakmissin 5-6 saatlere çıkmış ve eğlenceli geliyor ben ara sıra açıp matematik çözerim eglencesine.
→Hayatın sürekli olduğunu bil ve bu dünyadan gittiğin zaman ne kadar bilgiyle gidersen o kadar önemli olacağının farkında ol hangi dine mensup olursan ol bu dünyada karşılık bul bulma ne kadar bilgin varsa her zaman bir prestijin olacak. Sadece YKS için çalışma kendi beyin sağlığın için çalış 3 saat oyun oynamak seni yıpratır ama 3 saat ders calışmak seni gelistirir tabii ki de oyun oyna ama dediğim gibi önceliklerini belirle ve saatlere ayır.
→ Asla rutin oluşturma işte 9.30 da kalktım bunu yaptım veya yapacağım diye program yazılmaz bu rutin olur. 3 saat matematik 1 saat kimya çalışacağım diye yaz ve çalışmak istediğin ders aralığını belirt. Bu sayede zorunluluk hissin azalır.
→ Kafan almıyorsa üsteleme geç konuyu veya ara ver biraz.
→Deneme kulubune git. Özellikle 2. dönem kesinlikle gitmelisin.
→ Okulun saati + dershane çok yük biner bunu asla önermem. Mezun bile olsan (tamamen para tuzağı belirttiğim gibi kendin daha iyi ilerlersin haftada 10 konu biter hatta 3 saat calisarak 2 haftada TYT kimya biter bunu dershane 4 ayda yapar)
→Test çözeceğim diye kafayı yeme mesela fizikte test çözmene gerek yok altuğ güneşin "beni dinlemezsen kaybedeceksin" videosundan daha detaylı bilgi edinebilirsin artık ÖSYM fen de özellikle sorularda öncül ve yorum sorusu soruyor test kitabındaki gibi π yi 3 alın veya açılı sorular yok. Çıkmaz.
+Başarılar tekrar sorun olursa buradayım. Stres yapma her şey yoluna girer kendine süre tanı. İnsansın sonuçta.
TYT kısmında Türkçem sosyalim biyolojim iyi fakat matematik gün geçtikçe kötü oluyor çok düşüş yaşadım bir yandan dershane AYT fene geçecek TYT fendeki eksiklerimi anlamam lazım. Benim sorunum çalışmamak değil konuyu bilsem hakim olsam oturur soruları çözerim kalkmam ama konu eksiklerim var maalesef ve yanlış çalışmaktan mıdır bilmem konu öğrenmem uzun sürüyor. TYT fizikte elektrik optik duruyor kaldırma kuvvetinde sıkıntım var videolar saatler sürüyor izleyip not alsam anlayana kadar başka derse zanan kalmıyor anlamıyorum da. Bir yandan kimya da var eksikleri halletsem soru çözecek kıvana gelsem tamam ama olmuyor.
Evet işte dershaneyi önermemin bir diğer nedeni de bu (başkasının hızına yetişmeye çalışıhorsun :/ bir de deneme sonucuna göre kurulan sınıflar... 30 netle başlayıp 100 netlik potansiyeli olan çocuğu 30 lukların yanında sırf aile zoru ile gelen çocuklar yüzünden 50-60'ı zor görüyor...)
Sende de bence kendi çalışma yolunu bulmakta zorluk çekiyorsun. Kendini gözden geçir. Ben kaç saat ders calısabiliyorum? Ne kadar test cozebiliyorum? Sınırlarım ne? Yazmak beni sıkıyor mu?
BROM yazmak ≠ konuyu anlamak not almak tabii ki de önemli ama kesinlikle ama kesinlikle seni çok koparıyorsa uzak dur. (eğer işine yaradigini dusunuyorsan ve yazmadan anlamıyorsan tercih et.)
TYT kimyayı bitirmeden AYT kimyaya geçme.
TYT fizikte dalgalara geleşe kadar AYT'ye geçme.
TYT biyoloji bitmeden AYT'ye geçme.
TYT matematik problemler uzun konu ilk 12+fonksiyonları bitir AYT'ye geç AYT ile beraber götür problemleri.
++Hmmm BROM ben sana dürüstçe yorum yapmak istersen bence şunu dene:
Önce bitmiş konular başta olmak üzere her konuyu tekrar et güzelce yarın buna zaman ayır zaten mezunsun. Full tekrar yap, daha sonra branş denemesi çöz her ders için ama süre tutma amaç süreni değil eksikliklerini bulmak. Branş deneme sonuçlarına göre konulardaki eksikliklerini gör ve o konuyu tekrar et. Bir konunun üstünde çok aman aman kalma matematik dışında genelde çoğu derste bir sonraki konu bir öncekiyle alakasız oluyor (her konu değil)
+++ Extra olarak BROM bence sen videoların uzun olmasından rahatsız olan birisin... Aynı ben

Fizikte altuğ güneşin
Kimyada kimya adasının
Videoları genelde 15dk kadar soru cozumleri de dahil genelde konu anlatımı 10dk sürüyor hatta sürmüyor bile. Deneyebilirsin. Not almayı da sevmeyen birisin bence, vdd kullan.
→İçini dökmek vs istersen buradayım dediğim gibi sorun olursa sor tekrar.