2026'ya girerken hala AM4 sistem alınır mı?

Bütçe
30000-35000

Burakilkay

Hectopat
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
130
Selam arkadaşlar. Birçok kişinin AM5 sistem onerecegine eminim ama once okuyunuz.
Bütçem kısıtlı. 30k civarlarında bir bütçem var. Birkaç yil kullanıp sistemi geliştirmek istiyorum. Bu yuzden 2.el sistem topluyorum ama RAM krizi yuzunden AM5 sistemler cok pahali. 7500F almayi düşündüm ancak bunu yapınca RAM 16 GB ve anakart A620 oluyor anca. Bu durumda sistemi geliştirmek istediğimde zaten islemci anakart ekran karti RAM şeklinde güncelleme yapmayı düşünüyorum.
Ancak AM4 toplarsam ekran karti ve diğer bileşenler daha kaliteli olacak. Bana AM4 almak daha mantikli geldi. Tek kafama takılan AM5'e gore 30 40 FPS fark gibi ucuk farklar olur mu? Ve ileride satabilir miyim? Yani bozulursa problem değil dusuk bir fiyattan zarar ederek satmakta sorun degil ancak saglam urunun elimde kalıp satılmamasi durumu olursa üzücü olur.
 
Maalesef 35 bine bile cok zorlayarak çıkıyorum. Bir de AMD kartları pek sevemiyorum DLSS cok avantajlı geliyor.
FSR4 de bir hayli iyi durumda. Ayrıca NVIDIA kart ile 35k da iyi bir sistem almak pek mümkün görünmüyor. 9060XT 16GB 5060Ti 16GB a yakın güçte bir ekran kartı hem.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı