Canlar fazla zorlar mı ekran kartını merak ediyorum. CPU %100 ama GPU %60 %70 civarı takılıyor sıcaklığı 70 derece. Yani hiçbir sıkıntı yaşamadım ama gereksiz de yük bindirmek istemiyorum. Ne dersiniz Ultra ayarda devam mı?(PC'nin sesi çok sadece tedirgin oldum)
Canlar fazla zorlar mı ekran kartını merak ediyorum. CPU %100 ama GPU %60 %70 civarı takılıyor sıcaklığı 70 derece. Yani hiçbir sıkıntı yaşamadım ama gereksiz de yük bindirmek istemiyorum. Ne dersiniz Ultra ayarda devam mı?(PC'nin sesi çok sadece tedirgin oldum)
Ultrada olmanıza rağmen GPU kullanımı 60'larda geziyorsa ultrada kullanın zaten daha düşüğe alsanız darboğaz daha da artacak yani boşu boşuna grafik düşürmüş olacaksınız.
Ultrada olmanıza rağmen GPU kullanımı 60'larda geziyorsa ultrada kullanın zaten daha düşüğe alsanız darboğaz daha da artacak yani boşu boşuna grafik düşürmüş olacaksınız.
İşlemci sıcaklığı için sanırım harici bir uygulama gerekliymiş sıcaklığını bilmiyorum ama macunu değistireli 1 sene belki daha fazla bile olmuştur.Sanırım benim durumum darboğaz oluyo fakat fps düşüklüğü de yaşamıyorum,anlayamadım
İşlemci sıcaklığı için sanırım harici bir uygulama gerekliymiş sıcaklığını bilmiyorum ama macunu değistireli 1 sene belki daha fazla bile olmuştur.Sanırım benim durumum darboğaz oluyo fakat fps düşüklüğü de yaşamıyorum,anlayamadım
Eğer denilen gibi bir darboğaz mevcut ise thermal throttle kontrolü yapmanızı tavsiye ederim. (Yüksek sıcaklıktan ötürü işlemci kendini sınırladığı için darboğaz yaşanıyor olabilir[işlemcinizin laptop üreticisi tarafından belirlenen limitlerde darboğaz yaşanma ihtimali var bundan dolayı garanti çözüm olmayabilir.]) Bunun için benim tavsiyem OCCT ile CPU testi yapmanız ve bu durumu incelemeniz. Eğer böyle bir durum var ise termal macun yenilemesi, toz kir temizliği fayda sağlayabilir, fakat yoksa ne yazık ki işlemcinizin ekran kartını besleyemediği anlamına gelir böyle bir durumda maalesef yapılacak bir şey yok.
Hocam yanlış okumusum sanırım 2060 kullanan biri olarak aynı durum bende de oluyordu ayarları kısınca genelde darbogaz oluyor yani ekran kartı tam kullanması gerek. Seslerde sıkıntı yaratmaz he kafanıza takıyorsanız ayarları düşürün ekran kartı 60-70 arası gezsin.
Neden kare hızını 60 FPS'ye sınırlamıyorsunuz ?
Böylelikle hem olacak bir darboğazın önüne geçmiş olursunuz, hem de ayarları üste getirerek kaliteli bir görüntü elde etmekle kalmayıp, ekran kartı sıcaklığını da düşürürsünüz.