2060 ile GoW Ultra ayarda çalışır mı?

HangoverScarface

Centipat
Daha fazla  
Canlar fazla zorlar mı ekran kartını merak ediyorum. CPU %100 ama GPU %60 %70 civarı takılıyor sıcaklığı 70 derece. Yani hiçbir sıkıntı yaşamadım ama gereksiz de yük bindirmek istemiyorum. Ne dersiniz Ultra ayarda devam mı?(PC'nin sesi çok sadece tedirgin oldum)

Canlar fazla zorlar mı ekran kartını merak ediyorum. CPU %100 ama GPU %60 %70 civarı takılıyor sıcaklığı 70 derece. Yani hiçbir sıkıntı yaşamadım ama gereksiz de yük bindirmek istemiyorum. Ne dersiniz Ultra ayarda devam mı?(PC'nin sesi çok sadece tedirgin oldum)

Ultrada olmanıza rağmen GPU kullanımı 60'larda geziyorsa ultrada kullanın zaten daha düşüğe alsanız darboğaz daha da artacak yani boşu boşuna grafik düşürmüş olacaksınız.

GPU'nun %100 olması lazım zaten. CPU %100 ise sıkıntı var demektir. İşlemci modeli nedir?

Ultra'dan ziyade High için daha müsait 2060.
İ7 8750H kral.RDR2 falan da girdim yüksek de olsa ultra da olsa hep %100 oluyo işlemci

Ultrada olmanıza rağmen GPU kullanımı 60'larda geziyorsa ultrada kullanın zaten daha düşüğe alsanız darboğaz daha da artacak yani boşu boşuna grafik düşürmüş olacaksınız.
O zaman böyle devam,işlemci ayvayı yemez umarım 😄

İşlemci sıcaklığı nedir? Macun en son ne zaman değişti?
İşlemci sıcaklığı için sanırım harici bir uygulama gerekliymiş sıcaklığını bilmiyorum ama macunu değistireli 1 sene belki daha fazla bile olmuştur.Sanırım benim durumum darboğaz oluyo fakat fps düşüklüğü de yaşamıyorum,anlayamadım

İşlemci sıcaklığı için sanırım harici bir uygulama gerekliymiş sıcaklığını bilmiyorum ama macunu değistireli 1 sene belki daha fazla bile olmuştur.Sanırım benim durumum darboğaz oluyo fakat fps düşüklüğü de yaşamıyorum,anlayamadım
Eğer denilen gibi bir darboğaz mevcut ise thermal throttle kontrolü yapmanızı tavsiye ederim. (Yüksek sıcaklıktan ötürü işlemci kendini sınırladığı için darboğaz yaşanıyor olabilir[işlemcinizin laptop üreticisi tarafından belirlenen limitlerde darboğaz yaşanma ihtimali var bundan dolayı garanti çözüm olmayabilir.]) Bunun için benim tavsiyem OCCT ile CPU testi yapmanız ve bu durumu incelemeniz. Eğer böyle bir durum var ise termal macun yenilemesi, toz kir temizliği fayda sağlayabilir, fakat yoksa ne yazık ki işlemcinizin ekran kartını besleyemediği anlamına gelir böyle bir durumda maalesef yapılacak bir şey yok.

Hocam Ultra 50-60 FPS gidip geliyor eger 60'ın altı rahatsız ederse yüksege cekin.

Hocam yanlış okumusum sanırım 2060 kullanan biri olarak aynı durum bende de oluyordu ayarları kısınca genelde darbogaz oluyor yani ekran kartı tam kullanması gerek. Seslerde sıkıntı yaratmaz he kafanıza takıyorsanız ayarları düşürün ekran kartı 60-70 arası gezsin.

Son düzenleme:
Neden kare hızını 60 FPS'ye sınırlamıyorsunuz ?
Böylelikle hem olacak bir darboğazın önüne geçmiş olursunuz, hem de ayarları üste getirerek kaliteli bir görüntü elde etmekle kalmayıp, ekran kartı sıcaklığını da düşürürsünüz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı